• özet: 3. defa bozulan telefonum için uzun uğraşlar ve beklemeler sonunda tüketici hakem heyetinden bedel iadesi kararı aldım ve hepsiburada parayı vermemek için direniyor.

    telefon bozulduktan sonra kvk servisine gidip bedel iadeli rapor almak istediğimi söyledim. onlar da şirket içi aldıkları talimat gereği böyle bir şey yapamayacaklarını belirttiler. dilekçe yazıp iadeli taahhütlü kvk servisine ilettim. dilekçeyi aldıktan sonra servis takip sisteminde "garanti içi onarılıyor" ifadesini "garanti dışı"na çevirip müşteri isteği üzerine ürün işlem yapılmadan iade edilecek diye not düştüler. aslında kvk için de ayrı bir başlık açmak lazım.

    bunun üzerine eski tamirat raporlarını da toparlayarak tüketici hakem heyetine başvurdum. 2 ay sonra bilirkişi telefonu inceledi ve bedel iadesi talebimi kabul etti. telefonu ve kararı da kendileri bizzat hepsiburada'ya göndermiş durumda.

    yasal mevzuata göre kararın tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ilgili hükümlerin uygulanması gerekiyor fakat müşteri hizmetleri bu konuda nasıl bir talimat aldı ise "oyalayabildiğiniz kadar oyalayın" taktiği ile iş yapıyor.

    hukuk vs umrunda değil adamların.

    hem şikayetvar.com'da hem de burada paylaşılanlara baktığımızda en çok skandala imza atan güvenilmez bir kurum seviyesine ulaşmış bulunmakta olan bu firmadan alışveriş yapmamak lazım!

    #hepsiburadaboykot

    kurumiçi yazışmaları da buradan görebilirsiniz:

    1- ) https://eksiup.com/p/sp1072445rgw

    2-) https://eksiup.com/p/jd107245tiju

    3-) https://eksiup.com/p/hj107246hgxy

    4-) https://eksiup.com/p/6c107247bn62

    not: telefon bende değil. tüketici mahkemesi inceleyip karara varıp, hepsiburadaya göndermiş durumda. şirket yetkilileri bunları bilmesine rağmen gene de süreci uzatmak için telefonu gönderin vs diyorlar.

    ayrıca çağrı merkezi ile ilk görüşmemizde kararı pdf olarak sisteme yüklememin yeterli olacağını söylemişti.

    edit: telefon karsi tarafa ulastiktan sonra bedel iadesi yapildi.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap