5 entry daha
  • pierce brosnan'ın, bond tipi rollerden sıkıldığı için özellikle seçtiği bir senaryo olmasına rağmen farklı paraleldeki bir bond diyebiliriz bu filmdeki performansı için. sanki x-men de iyilerden ayrılıp kötülerin ekibine katılmış bir mutant.
    hem julian, hem de james bond temelde aynı şeyleri yapıyorlar. birinci sınıfta yolculuk etmek, buldukları kadınları becermek ve kendi organizasyonları (dikkat ederseniz dünya barışı, boku, püsürü demedim. egemen bir ülkenin* ulusal çıkarlarıdır söz konusu olan.) için gözünü bile kırpmadan adam öldürmek. aralarındaki saç kesiminden, içki tercihinden, kadınların kalitesinden kaynaklanan farklar tamamen göz ardı edilebilecek ayrıntılar.
    diğer yandan greg kinnear'ın canlandırdığı danny, tavır hal ve hareketleriyle julian'ın tam zıttı bir portre çizmesine rağmen bu herifle düşe kalka ona benziyor ama hollywood klişeleri burada devreye giriyor ki daha fazlası spoiler'e girer, işin tadı-tuzu kaçar.

    lakin filme getirmem gereken yorumu minimalize edip, sinemaya gitmeden "seyuranto usta ne yazmış, kaç yıldız vermiş" diye meraklanan gençlere yol göstermem gerekirse:
    film, satış sorumlusu ned flanders* ile hayatını kiralık katillik yaparak kazanan homer simpson'ın * dostluğunu anlatan, erkek-egemen bir film.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap