218 entry daha
  • kendisi kısmen irlanda kökenli olmakla birlite, irlanda kırsallarından gelmemektedir. doğumu bile londra'da, gayet ayrıcalıklı bir çevrede olmuştur. kendisini de oraya ait hissetmekle birlikte, özel hayatını korumak adına londra'dan ayrılmıştır.

    bana göre hayatın her şeyi sonuna kadar emrine amade ettiği insanlardan biridir. my left foot'da oynarken bile (o zaman çok ergendim, ona verin artık), insanı oyunculuğu ile güzelliği/karizması arasında hayranlıktan hayranlığa dolaştırır. the last of the mohicans'ı sinemada izleyip kendisini dünyanın en tapılası insanı ilan etmeyen genç kızı yoktur muhtemelen.

    özel hayatinda da (inişlerini, çıkışlarını, sancılarını bilemem, sonuçta kişisel hayatı en gizli kalmış ünlülerden biridir) dünyanın en şanslı görülebilecek insanlarındandır (isabelle adjani ile uzun süreli bir birliktelik, arthur miller'ın kızı rebecca miller ile uzun süredir devam eden bir evlilik). ilişkileri bile insanı entelektüel anlamda nirvana'ya ulaştırır.

    bana göre (ki ben 40'lar, 50'ler, 60'lar klasik filmlerini izlemeye doyamam, en sevdiğim yönetmen alfred hitchcock'dur), gördüğüm en sağlam oyuncudur. bu kadar kutsanmış/esirgenmiş bir hayattan gelip, bu kadar çeşitli insan suretlerine girebilmek bence çok sağlam adanmışlık gerektirir (gençliğinde ailesini tırsıtacak bir serserilik dönemi olmuş gerçi).

    emekliliğinden, kendini tekrar role bürünme ritüllerini tekrar edecek enerji bulabilirse, bize yeni şahaserler bırakmak üzere arada feragat edebilmesini umuyorum. kendisinin gidiş gelişleri (ki olursa) bir teoman şımarıklığı ile kıyaslanmamalıdır.
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap