116 entry daha
  • son bir ayda oynadığım tek oyun. başka birşeye gitmiyor elim. şuan big boss seviyesindeyim.

    belki işlerine yarar diye yeni başlayacak arkadaşlara bazı tavsiyelerim olacak.

    (daha önce autochess oynamadım, o nedenle bu yazacaklarım zaten bilenen şeyler midir hiçbir fikrim yok. amaç yardımcı olmak.)

    1) ilk round'larda alliance tutturucam diye kasmayın.

    örn; yerde morphling'in var. tur sonunda da karşına chaos knight ve razor seçenekleri geldi. primordial alliance tutturucam diye razor'u almamalısın orada. (gold'un varsa yine al istersen, sonra kullanmak için elinde tutabilirsin) chaos knight'i tercih etmelisin. kendisi başlı başına dev kadro sayılır.

    ayrıca pudge, timbersaw, abaddon gibi hero'lar da bu kategoridedir.

    2) ekonomi oyunun en önemli ayağı. ekonomini güçlü tutmanın en iyi yöntemi de interest'ten elde edeceğiniz gelir. sahip olduğunuz her 10 gold için tur sonunda 1 gold alıyorsunuz. maksimum 50 gold üst sınırı var, yani 70 gold'un varsa gene 5 gold alırsın tur sonunda.

    50 gold'u geçene kadar asla reroll atmayın. turu kaybettiyseniz free reroll'u kullanın o kadar. 50'den sonra da istediğinizde reroll yapabilir ya da xp'ye abanarak üst level'leri zorlayabilirsiniz. unutmayın; 9 level'a kadar, 50'gold'un altına panik durumları haricinde inmeyin. 9 ya da 10 level olunca gönlünüzce harcayabilirsiniz, stratejinize bağlı o dakikadan sonrası.

    3) mage yada hunter build gidiyorsanız ilk round'larda bazı armor'u yüksek heroları takımda bulundurmaya dikkat edin. mage ve hunter ilk ve orta round'larda kağıt gibi dağılıyorlar warrior, knight, assassin ve scrappy karşısında. o nedenle hemen 6 mage yakalayıp board'a sürmek yerine, 3 mage + 3 scrappy yapabilirsiniz. 3 mage'nin levellerini artırdıktan sonra diğer mage'leri yavaş yavaş board'a sürebilirsiniz. oyun başında daha az puan kaybetmenizi sağlayacaktır.

    4) warrior + warlock gittiğinizi farzedelim. amaç 3 warrior + 4 warlock elde etmek değil. amaç; warrior ile warlock'u en iyi kombinleyen heroları bulmak.elinde necrophos varken, 1 level pudge 2 level tusk'tan daha yararlıdır. necrophos + pudge heartless alliance sağlayacağından rakibin tüm heroları 5 armor eksik sayılacaktır artık.

    5) mask of madness (dota tabiriyle "mom") item'i giyilen heroyu silence'lar. yani ability'lerini kullanamaz artık. ama buna passive ability'ler dahil değildir. bu demek oluyor ki eğer mask of madness'i tiny'e verirseniz düşmanı sağa sola fırlatamaz. ama slark'a verirseniz hiçbir değişiklik olmaz. skill'i passive özellikte olduğundan kullanmaya devam edecektir.

    iyi oyunlar.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap