1 entry daha
  • başrollerinde ayushmann khurrana, nassar, manoj pahwa isimlerini gördüğümüz article 15 alışılmış hint filmlerinin oldukça dışında bir tarz yakalamış. mesela bu filmde dans eden hintliler hiç yok. genç bir polisin haksızlıkla kendi çapında verdiği mücadeleyi anlatan bu filmi anubhav sinha yazıp yönetiyor. 2019 yılı hindistan yapımı bir film olan article 15 suç dram tarzının iyi örneklerinden biri.

    --- spoiler ---

    hindistan’a dürüst, güvenilir, işini yapmayı seven bir polis atanır. bu sırada bölge iki genç kızın gizemli cinayetiyle çalkalanmaktadır. cinayetleri aydınlatmaya çalışırken kast sisteminin adaletsizliği, toplumsal sınıf farklarının iki yüzlülüğü, güçlülerin güçsüzler üzerindeki zalim ego savaşı, haksızlık, hukuksuzluk, yalakalık ve dalkavukluk, halkın açlık ve sefaleti genç polisi oldukça yorar. en sonunda olayın içinde en yakınındaki iki polisin olduğunu öğrenir.

    --- spoiler ---

    filmde gerçekçi sahnelerle kendinizi hindistan’da bir kırsalda hissedeceksiniz. article 15, hindistan’ın gerçeklerini izleyicinin yüzüne çarparak izledikten saatler sonra bile insanda tarif edilmez bir hüzün bırakıyor. kesinlikle izlenebilir bir film bence.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap