178 entry daha
  • dinlerken, iyi ki bu şarkının sözlerinin derinliğini anlıyorum; iyi ki bu dili biliyorum diye düşündüren bir şarkıdır benim için. ...acılı bir bakış yerleşirse eğer, kirpiğinin ucundan göz bebeğine, dediğinde sezen'ciğim, yüreğim kımıldıyor yerinden adeta. gözlerim dolu dolu oluyor. çok az zaman, bir mısranın içine koskocaman bir his dünyasının sığdığını hissetmişimdir.

    şarkıdan bahsedeyim biraz. şarkının ilk önce bestesi yazılıyor atilla özdemiroğlu tarafından. bu beste, emel sayın'ın o dönem hazırladığı albüm için öneriliyor; hatta emel sayın ve atilla özdemiroğlu arasında mutabakata da varılıyor ama emel sayın albümü piyasaya çıktığında bu şarkı bulunmuyor. daha sonra müjde ar, atilla özdemiroğlu'na şarkının sözlerini yazması için sezen aksu'yu öneriyor. gel gelelim, zor beğenen biri olarak atilla özdemiroğlu, sezen aksu'nun yazdığı şarkı sözlerini beğenmiyor. en sonunda şarkıyı, muhteşem insan aysel gürel, kızı müjde ar'ın güzelliğine adeta bir ballad olarak yazıyor ve bu söz yazma süreci esnasında sezen aksu ile de beraber çalışıyorlar.

    ve ortaya bu muhteşem eser çıkıyor. üzüm buğusu gibisin sen firuze... duru bir su gibi, bazen volkan gibi, bazen bir deli rüzgar gibi... müzik yükselip alçalırken, şarkı sözlerinin sıralanmasıyla yer yerinden oynuyor adeta.

    ve tekrar tekrar, bi teşekkür güzelliğine, müjde ar.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap