3 entry daha
  • çektirene kadar yapılan işlemler neredeyse yarım gün sürüyor. önce belediyeye gidiliyor. sağlık danışma'dan alınan bir dilekçe formu dolduruluyor ve bu forma bir adet fotoğraf iliştiriliyor. daha sonra vezneye 3 ytl'lik bir bedel yatırılıyor. alınan makbuz ile birlikte yeniden sağlık danışmaya gidiliyor. elinizdeki dilekçe öncelikle doktor tarafından onaylanmalı. bu arada şöyle bir diyalog geçiyor doktorla aranızda:

    - herhangi bir hastalığın var mı?
    - yok
    - protez felan?
    - yok
    - iyi...

    doktorun onayladığı ve imzaladığı kağıt ile birlikte kayıt yaptırıp dispansere sevk alacağınız odaya gidiyorsunuz. orada dilekçeye yazdığınız bilgileri nikah defteri gibi bir deftere kaydediyorlar ve sizi dispansere postalıyorlar.

    dispanserde saat 11.45'ten önce filmi çektirmiş olmanız gerekiyor ki aynı gün saat 14.00'te alabilesiniz. yoksa ertesi gün saat 14.00'e kalıyor. neyse dispanserde önce kayıt yaptırmanız gerekiyor. kimliğiniz ve doktordan onaylı formla birlikte hemşireye 9 ytl veriyor ve bir makbuz alıyorsunuz. kayıt sırasında şöyle diyaloglar geçebiliyor.

    - ne kadar ödemem gerekiyor?
    - 9 ytl
    - buyrun (10 ytl veriyor)
    - eee bozuk yok muydu?
    - e zaten 9 ytl değil mi? altı üstü 1 ytl vereceksiniz geri.
    - ama bozuk olsa daha iyi olurdu
    - sinirlerim var bozuk olarak onlardan versem?
    - ha? iki beşlik de mi yok?
    - yok kardeşim yok. bırak kalsın üzeri.
    - buyrun makbuz (1 ytl para üzeri ile birlikte verir)

    daha sonra başka bir görevli sizi röntgen odasına alıyor (genellikle başka hatunlar veya erkekler de varsa sıra bekleyen topluca alınıyorsunuz odaya). röntgen çekiliyor. saat 14.00'te sonucu almak üzere geri geliyorsunuz.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap