95 entry daha
  • neredesin bryan singer, reva mıydı bu bize dedirten film olmuş. ilk iki x men'le alakası olmayan, "haydi kalan sahalar bizimdir" temalı ucuz kahramanlık sahneleri ve amarikan politika anlayışının yüceltildiği uyku getirici diyaloglarla bezeli sıradan bir aksiyon filmi izlediğimi fark etmem yazık ki uzun sürmedi. birilerinin ratner'a ve aynı haltı yemekten vazgeçmeyen diğerlerine filmin üzerine yapıştırılmış gibi duran ağlak sahnelerin seyircide göz devirmekten başka etki uyandırmadığını, höt, zöt efektleriyle ona buna ayar vermenin bir karakteri hiç de karizmatik, süper yapmadığını erkut abi tarzıyla anlatması gerektiğini düşünüyorum. ekstradan, singer'ın çok iyi bir oyuncu yönetmeni olduğunu da daha önce fark etmemiştim, balon gibi sönen hugh jackman'ı, kabarmış hindi misali koşuşturan halle berry'yi, dark phoenix'ten çok şaşkın ördeğe benzeyen famke janssen'i görünce kafama dank etti. (ian mckellen bana mısın dememişti tabii ki.) kendisine ettiğim bir kaç nahoş sözü geri alıp almayacağıma superman returns'ü gördükten sonra karar vereceğim. diyeceğim odur ki marvel evreninde karakterler zaten bumerang gibidir, giden illaki geri gelir. ama bunu filmlere yansıtmaya gerek var mıydı, ya da bu en azından jean grey ile sınırlı tutulamaz mıydı, "kapattık kardeşim ama tam da kapatmadık gibi sanki" demek yerine 2'nin matığında şöyle uzun, güzel bir devam filmi yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı, bunu asla öğrenemeyeceğiz. hollywood'a bir kez daha sağ gösterip sol vurduğu için teşekkür ediyor, filme dair bir kaç not düşerek huzurlarınızdan çekilmek ve köşemde doyasıya küfretmek istiyorum.

    - filmde her şeye kahramanca direndikten sonra bok yoluna gidişine üzüldüğüm tek şey scott'un gözlüğü oldu. (scott'a pek üzülmedim, singer zaten şopar yapmıştı kendisini.)
    - filmi izledikten sonra gördüğüm ilk rüyada brooklyn köprüsünün üzerine yeşil boyayla "dandik senarist istemiyoruz!" yazıyordum. derken uçarak dark phoenix geldi, üzülme ben sizin kalbinizde yaşıyorum dedi. ona sarılayım derken köprüden düşüp öldüm. uyanınca bir baktım ki, balkon kapısı açık kalmış, üzerimi de örtmemişim.
    - yalvarırım bundan sonra hiçbir yönetmen hugh jackman'ın herhangi bir karakterine sevdiği kadını öldürtüp ulumasına izin vermesin. yeter artık be, midem kaldırmıyor.
    - catwoman'la aldığı altın ahududu'yu x men'deki storm'un rolünü genişlettirerek unutturabileceğini düşünen halle berry'ye yeni bir menajer ve akıl fikir diliyorum.
    - marvel evreni üzerine kurulu herhangi bir film çekip de efektleri ucuza getiren zihniyeti kınıyorum. smallville birinci sezonu izliyorum sandım be, reziller sizi.
    - dc comics kına yaksın.
    - ratner'ın yerinde olsam çok üzülmezdim; (kaldı ki çektiği filmi kötü bulduğunu hiç zannetmiyorum.) başkasının serisini piç etmek, kendi serisini piç etmekten kötü olmasa gerek.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap