229 entry daha
  • 1999'daki stand up gösterisi youtube'a yüklenen oyuncu.

    başlığın 17 sene önceki ilk girdilerinde daha çok bahsi geçen, o zamanlar cine5'te yayınlanan gösteriyi; yorumlardan öğrendiğim kadarıyla birisi tv'de yayınlandığı zamanlar vhs kasete kaydetmiş ve o kayıtları da şimdilerde youtube'a yüklemeye başlamış.

    gösteride anadolu'nun çeşitli yerlerinde absürt palavralarıyla çevresinde ilgi odağı olan kişilerin veya karakterlerin bir toparlaması yapılırken; uğur yücel onları meddahlığın devamı olarak gördüğünü ve aslında meddahlığın bir şekilde devam ettiğini söylüyor, hatta stand up olayının da bundan çok da farklı olmadığına sözü getiriyor. herhalde bunun günümüz versiyonu da storyteller denen şeydir.

    köşk emin'den, havlucu mehmet'e, teyyo pehlivan'dan kırkyalan çapan'a çeşitli karakterlerin hikayelerini aktarırken de bu fikrini işliyor. bizim de çevremizde rastladığımız benzeri tipleri akıllara getiriyor.

    meşhur köşk emin hikayelerinin bulunduğu ilk kısım,
    meşhur turgut özallı "romantik ve klasik iki lider" olayının anlatıldığı kısım,
    daha çok kendi yaşamından, çocukluğundan bahsettiği gösterisinin bulunduğu dört gün önce yüklenen kısım,
    ve sanırım son olarak da, yine meşhur havlucu mehmet'ten bahsettiği gösterinin bulunduğu iki gün önce yüklenen kısım ile gösteri şu an izlenebilir durumda.

    gösteriye ek olarak sanırım tv için çekilmiş iki kayıt daha yüklenmiş:
    kuzguncuk'ta bir tipleme gerçekleştirmiş uğur yücel birinde,
    bu anlattığı tiplemelere benzerlerin olduğu, kuzguncuk'ta içinde büyüdüğü berber muzaffer'in mekanında eskilerden biriyle sohbeti var diğerinde de. bu sohbet sırasında yorumlarda birinin de dediğin gibi uğur yücel adeta onlu yaşlarına dönmüş.

    devamı var mı bilmiyorum, varsa belki devamı da gelir.
    yorumlarda gördüğüm kadarıyla yücel'in ekibinden biri, videoları yükleyen ile irtibata geçip kayıtların kopyasını da istemiş.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap