221 entry daha
  • öncelikle: siz de ilk 2 ay ücretsiz internet kullanmak isterseniz kampanya kodu: "12 davet de kullanılmış başka kod kullanın artık*" başvuru sırasında arkadaşını getir kampanyasından yararlanmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor.

    kendi deneyimlerimden bahsedeyim biraz...

    yaşanan sorunların tamamına yakını türk telekom tarafından yaşatılan sorunlar.

    öncelikle şunu anlamanız lazım, millenicom çoğu yerde sadece aracı firma ve ya tt ya sol altyapısını kullanıyor. size türk telekom cihaz veriyor, kurulumu türk telekom ekipleri yapıyor, gecikmeler yine tt ekibinden kaynaklanıyor.

    kurulum ekibindekiler bizim cafeye düzenli geldiğinden sık sık sorma imkanımız da oldu, yüzyüze konuşabildik... millenicom'dan da başvuruyu yaptıktan sonra daha ertesi gün hizmet numaramı öğrendim. yani başvuru telekoma hemen iletilmiş kurulum talebi oluşturulmuştu.

    kurulumum 12 gün sürdü, bize ekibin söylediği 2 şey vardı. 1-cihaz yok 2-neden türk telekomdan başvurmadınız

    şimdi cihaz yoksa ne farkedecek diye biraz işin detayına girince öğrendik ki ellerinde aslında 12 tane cihaz varmış ama bize düşmezmiş... kısacası öncelikli olarak tt abonelerinin işlerini yapıyorlar, diğer issleri kafalarına göre bekletiyorlar. anlaşmalarına aykırı da olsa takmıyorlar çünkü burası türkiye.

    benim taşınmadan önceki servis sağlayıcım vodafone net'di ve vdsl üzerinden hizmet alıyordum. yeni adresimde 1 ay telekom taşıyacak diye bekledim ama dsl kurulumlarını sonlandırana kadar sebepsizce geciktirdiler. taşıma talebinden 2 hafta sonrasına kadar hala yeni tt abonelerine dsl kurulum yaptıkları halde(bizzat kurulum ekibindeki adam söyledi daha geçen haftaya kadar burada kurulum yaptık diye) dsl altyapıda hizmet vermeyi reddedip yeni gpon abonelik almaya zorladılar.
    biz taşıma talebi verdiğimizde tt tarafından sağlanan veritabanına göre bu adreste vdsl altyapı vardı, olduğu halde kurmayıp 1 ay bekletip sonra da altyapıyı sistemden kaldırdılar.

    yapmanız gereken imkanınız varsa hizmet numaranızı alıp kurulum ekibiyle yüzyüze görüşüp sorgulatmak, tabiki bu kolay değil... ama bu imkana sahip biri olarak bu durumu bizzat yaşayıp kesin ve net bilgi edindiğimden belirteyim dedim.

    hatta kuruluma gelen telekom ekibindeki elemanla da konuştuk biraz, kendisinin de millenicom kullandığını söyledi. çünkü kurulum düzgün yapıldığı sürece iss farketmiyor o altyapı ne veriyorsa o hızı alıyorsunuz. daha fazla para vermenin anlamı yok. ayrıca türk telekom halen aylık kullanım aşımı adlı akk benzeri bir uygulama ile upload hızını düşürüyor. 100mbps/50mbps fiber bile alsanız upload hızınızı 2'ye indiriyor. bu yavaşlatma olayı millenicom'da yok.

    keşke millenicom bu gecikmeleri takip edip çözüm sağlayabilse, telekomun yaşattığı sorunlarda hakkını arayabilse... ama sorunu ortaya çıkaran milleni değil işte. sorun telekom ve milleni sadece aracı.

    birebir görüşüp soramasam belki benim kurulumum da daha fazla geciktirilecekti bilemiyorum, ama kurulum yapıldıktan sonra en ufak bir sorun yaşamadım. ne yavaşlama var ne de kopma... 50/4 paketimle 60/5 hız alıyorum.

    telekom telekomluğunu yapmayıp iss ayırmadan altyapısında hizmet verdiği herkese düzgün ve eşit davransa milleni'den bu kadar şikayetçi olunmazdı. geciktiren telekom olduğu halde iss'si milleni olunca insan milleni'ye kızıyor onu suçluyor telekom milleni kurulumu için gönderilen cihazları stokluyor kendi abonelerine anında kurulum yapıp diğer issler için yeni cihaz bekliyor ve bu sorunları telekom yaşattığı halde sorunlar yüzünden milleni vs. issleri iptal edip telekom müşterisi olanları da asıl sorun yaşatan iss kapmış oluyor.

    bu sorunlar kurulum ekibine göre değiştiğinden bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir tabi, hiç sorunsuz bağlanan kullanan aboneler de var. ben az sorun yaşadım biraz gecikti mesela... ama doğru kararı verdim ve daha ucuza daha iyi bir paket alabildim.

    bu issleri desteklemeliyiz ki büyüyüp telekoma alternatif olabilsinler, tekelliğine karşı koyabilsinler, kendi altyapılarını genişletebilsinler... sorun yaşayınca sorunun sebebi olan firmaya sarılmamak lazım. gerekirse bu kurulum geciktirmesi yüzünden telekomu tüketici hakem heyeti, btk gibi yerlere şikayet edebilirsiniz hakkınızı arayabilirsiniz. eğer millenicom'dan hizmet numaranızı alabiliyorsanız bunun anlamı talebin telekoma iletildiği ve bu noktadan sonraki tüm gecikmenin tt yüzünden olduğudur.
790 entry daha
hesabın var mı? giriş yap