9509 entry daha
  • 3 katastrofik hatalari mevcut ozellikle de amazon'un pazara girdigi, hanzade'nin sirketi satmaya calistigi surecte musteri kaybetme cabasi ile girisilmis 3 mukemmel hata.

    1- normal kosullarda urunleri satin aldiginiz zaman satici kargoya verene kadar faturalandirmayi da yapamazdi, kargoya verdikten sonra ise iptal edemezdiniz. dolayisi ile "hizli kargo, hemen kargo" ibareli urun ayni gun kargoya verilmezse iptal edip baska saticidan alabilirdiniz.
    sistemlerini guncellediler ve ne yaptilar? satici direkt olarak "faturasini kestim ben bunun" diyerek sisteme girisini yapiyor, siz sistem uzerinden direkt iptal etme hakkinizdan oluyorsunuz. ondan sonra satici cani ne zaman isterse o zaman kargoya veriyor urunu.

    2- aras ve yurtici gibi "gorece" daha iyi kargo firmalari ile calisiyorlardi ve ihale usuluyle bu ikisinden birine veriyorlardi tasima operasyonlarini. bir platforma donusmeleri ile birlikte kargo firmalarinin tamamini havuza dahil ettiler vefakat musterinin hicbir sekilde hangi kargo firmasi ile gelecegini ogrenme sansi olmadigi gibi "ben ucretsiz kargo istemiyorum kardesim, veririm parasi neyse bana su kargo firmasi ile gonderilsin" deme sansi da bulunmuyor. bu noktada en ucuzu hangisiyse mantigi ile tedarikcilerin cogu ptt kargo, surat kargo gibi alternatiflere yoneliyor ve bu lojistik operatorleri kabus gibi calistigi icin hepsiburada deneyimi de kabusa donuyor.

    3- 3. ve en onemli madde ise eskiden "musteri hizmetleri" ve muhattapa erisim mumkundu. aradiginiz zaman birileri ile konusurdunuz ve derdinizi anlatabilirdiniz, ya da yazili olarak ulastiginizda yazdiginizi okuyup anlayan, buna cevap veren insanlar olurdu. tum sistemlerini otomatiklestirmisler, otomatiklestiremedikleri yerde de beyinden feragat etmis insanlari oturtmuslar. yazdiginizi okumadan talep olusturup islem yapmaya kalkan mi, arayip da ulasamamak mi, musteri hizmetleri namina hicbisey kalmadi geriye. "ama operasyonumuz cok buyudu, islem hacmimiz cok artti ve yetisemiyoruz" diyenin agzina kurekle vururum. amazon'un hq'daki tuvaleti senin sirketine baglasam bogulur kalirsin orada, adamlarin musteri hizmetlerine bir gun olsun ulasamadigim, terslendigim, sorunum ile ilgilenilmedigi, baslarindan savdiklari olmadi. sen neyin havasina girdin de musteriyi muhattap almamaya basladin diye sorarlar.

    son yasattiklari kabusun ardindan bir turk firmasi daha yildiz gibi kaydi gitti anilar arasina. artik hepsiburada'yi da kullanmiyorum.
6634 entry daha
hesabın var mı? giriş yap