13 entry daha
  • gülseren budayıcıoğlu'nun bize dair yaşanmışlıkları bir bilim insanının gözünden aktardığı romanlarından bir diğeri.

    kitap yaşanmış olayları anlatıyor olduğu için tam olarak türk filmi kıvamında diyemiyor, türk tipi hikayeler klasmanına sokuyoruz.

    hoca bu kitabında daha çok kader motifi üzerinde duruyor ve kaderin, sanıldığının aksine, insanın boynuna takılmış bir zincir olmadığını, her insanın kendi kaderini kendisinin yazdığını oldukça akıcı bir üslupla anlatıyor.

    benim okuduğum kitap üç yüz elli sayfalık bir eserdi ve ben iki gün içinde okudum. eğer daha geniş bir zamanda elime alsaydım, sanırım bir günde de okuyabilirdim. öylesine akıcı ve sizi içine çeken bir hikaye ile karşı karşıyasınız.

    --- spoiler ---

    erkek, ilkel toplumlarda kadından çok daha değerliydi. kadın, sadece kendisi için değil, doğurduğu çocuğun hayatta kalabilmesi için de erkeğe muhtaçtı. bu durum kim bilir kaç bin yıl devam etti ve beyinlerimize erkeğin üstünlüğü adeta kazındı. şimdi belki de sadece son bir yüz yıldır kadın gücünü önce kendi fark etti, sonra da hayata geçirdi. zamanla bu da kazınacak beyinlerimize ama daha erken ve erken olduğu kadar da gerçek. bunu bir an önce fark edebilen erkekler için mutluluğu yakalamak çok daha kolay olacak gibi geliyor bana. bu gerçeği reddetmek ise kadınlar kadar erkeklere de çok şeyler kaybettirecek.

    --- spoiler ---
3109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap