• kendi adamlarımız kafasız rahatça yükselemiyorlar bunun önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz deseydi keşke. hem kendi hem biz yorulmazdık.

    birde şu yardımcı doçentlik hangi ülkelerde var-yok bakayım dire bir vikiye danışayım dedim. ama güzel ülkemde girilmiyor tabi.

    bir büyügbaşgan açıklaması
  • bu sistem bile burhan kuzu'nun ve ahmet davutoğlu'nun profesör olmasını engelleyememiş.
  • kimin ağzından çıktığından bağımsız olarak desteklediğim açıklamadır. yurtdışında da akademik tecrübesi olan biri olarak söyleyebilirim ki bu garabet sadece türkiye'de var. varsın erdoğan kaldırmış olsun.
  • özünde haklı olan ancak yardımcı doçentliğin kaldırılacağı zaman o kadar doktoralı insanın nasıl üniversitelerde istihdam edileceğnini söylenmediği çıkış. bu insanlar doğrudan doçent mi olacaklar (ki saçma), almanya'da olduğu gibi doktor asistanlığa devam mı edecekler, kendileri bağımsız ders vermek için profesörlüğü mü bekleyecekler(ülkemizin böyle bir lüksü yok, 200'ü aşkın üniversitede halihazırda zaten öğretim üyesi yok)
    bir plan var kafalarında ama hadi bakalım..
  • (bkz: #69758494)

    --- spoiler ---

    eğer doktora sonrası yardımcı doçent kadroları kaldırılacaksa akademisyenlerin yayın yapma konusunda nasıl teşvik edileceğini merak ediyorum. yine yayın puanı başına ödeme mi yapılacak? ilginç olan bir diğer mevzu ise doktoralı araştırma görevlileri.

    sevgili sözlük ülkemizde doktoralı olup yardımcı doçent kadrosu alamamış yüzlerce akademik doktor var. değil doçentlik yardımcı doçent kadrosu dahi bulamamış doktorlar var. (öğretim görevlisi olarak çalışanlardan bahsediyorum çünkü yanlış hatırlamıyorsam doçentliğe başvurmak için ders vermiş olma gerekliliği var)
    --- spoiler ---

    akademi dünyasında olanlar bilir doktora sürecinde alınan akademik puanlar günümdeki doç sınavına girebilmek için gerekli puanlara yaklaşamaz bile. doçentlik üniversite tarafından verilen bir ünvandır fakat bu ünvan yök'ün belirlediği akademik olarak yeterliliği kanıtlanmış hocalar tarafından yapılan sınavla verilmektedir. bu noktada neler olacağını az çok tahmin edersiniz. eğer gelecek sistemde direk doçentlik düşünülecekse böyle bir sınava gerek kalmayacaktır. çünkü doktorasını yeni bitirmiş hiçbir akademisyen doçentlik sınavını öyle kolayca veremez. verilecek bir sistem getirilirse yeni üniversitelerde doçentlik ünvanı olan ama niteliği yetersiz hocalar olacaktır.

    edit: spoiler
  • burhan kuzu'yu bilmem de ahmet davutoğlu dediğiniz adam o kadar boş birisi değil. açın yazdığı kitaplardan okuyun isterseniz boşa sallamadan önce. ya da en azından google denen arama motoruna yazabilirsiniz.
  • durmuş saat misali, yanlış adamın kırk yılın başı gerçekleşen doğru bir hareketi.
  • doçentlik serüveninde travma yaşamış olup halen yardımcı doçent olan hocalardan açıklama beklediğim konu. ben sırf o travma sürecinden geçmemek için bile doçent olmam daha iyi modundayım. doktoranın travmasının izleri bile senelerce kalıyor.
  • yalvarıyorum, şu adama ülkedeki tüm yetkileri verelim. gerekirse, her ailenin reisi bile olsun. her şeye neden karışıyorsun, neden bilgin olmadığı olaylara müdahale ediyorsun? neden ama neden?
    bunu yaparsak daha az sinir oluruz, evet buna hakkı var diyebiliriz.

    çok gereksiz bir açıklama.
  • benim baktığım yerlerde böyle birşeye rastlamadım demiş. papua yeni gine, zimbabve, katar gibi ülkeler bilimde türkiye'nin yeni idolü olacak anlaşılan.
hesabın var mı? giriş yap