• regl takip uygulaması sananları engelle engelle bitmiyor.

    gerçekten insanların aptallıklarının da aptallıklarından utanıp sıkılmamalarının da yetmeyip bunu komik ve matah bir şeymiş gibi paylaşma hezeyanlarının da sınırı yok dedirten başlık. işte böyle böyle çöplüğe döndü sözlük!

    portföyümde bulunan ve kendisinden büyük umutlarım olan bir hissenin kodu.
  • temettu dagitmamasi sevindirmistir. bu hukumete yok yere 100 milyon dolar stopaj odememis olacagiz.

    sirketler sirf bu hukumete vergi odememek icin bile kar paylarinda bu denli buyuk kesintilere gitmis olabilirler.

    sadece eregli kazandigi paranin tamamini bu hukumet doneminde dagitsa adamlarin cebine secim kampanyasında kullanmak uzere 100 milyon dolar sadece eregli'den gelmis olacak.

    yoksa bu sirketler pandemi'de fabrikalari kapaliyken bile kar payi dagitti, suan kasasinda 1 milyar dolar tutmasini gerektirecek bir durum yok. yatirim matirim o isin bahanesi, demir celik sektorunde donen nakit bir tek bankacilikta donuyordur.
  • abi temettü emekliliği abi. pasif gelir abi.

    tanım: 25 - 27 yaşındaki youtuber'ların yorumunu şimdiden merak ettiren hisse kodu.

    edit: typo
  • ya tamam amk en zeki en komik sensin. her sayfanın yarısı e-regl esprisi. allahım yarebbim ne kadar komiksin yaa keşke imkan olsa da hepimiz sana birer kere verebilsek aşırı zeki ve komik sözlük erkeği. e regl koçum elektronik regl yani bilgisayar başında oluyor ahahahah çok komik lan ahahahah altıma sıçtım lan gülmekten ahaha aha bu esprimi okuyan sözlük kızları da nasıl sulanmışlardır ya birazdan hepsi beni mesaja boğar ahahah...

    tanım: ereğli demir çelik işletmelerinin borsa istanbul'daki hisse kodu.

    *
  • bilanço nedir bilmeyen, nakit akım nedir bilmeyen, bir şirket net nakit pozisyonu nefir bilmeyen sözde yatırımcı üstad ordusu temettü verilmemesini eleştiriyor , şirketi yerden yere vurup hatta hakaret ediyor.

    size kısaca anlatayımda öğrenin.

    şirketin yıl sonu bilançosunu açın , mevcut kısa artı uzun kredilerden kasadaki parayı düşün sonuç 14 milyar eksi , şimdi geçmiş temettü verdiği yıllardaki bilançolarda aynı hesabı yapın göreceksiniz hep net nakiti artıda.

    şimdi 14 milyar nakit i ekside olan şirketten utanmadan birde temettü vermesini bekleyin. ne yapacaktı hisse başı 5 tl temettü vermek için 14 milyar eksinin üstüne 17,5 milyar daha borçlanıp şirketi adeta borç batağına sokup temettümü verecekti ha ??

    son not bu yıl nakit niye 14 milyar eksiye geçmiş stoklara bakın , 16 milyar artmış , stoğu fonlanmış, o fonladığı yıl sonu itibarıyla 44 milyar olan stok var ya hani şuan % 30 daha değerli ve sadede buradan 13 milyar kar yazacak , tabi sizler hep kendinizi düşünün, yatırımcı dediğin önce şirketin menfaatini düşünür.

    sonuç şirket , kendi menfaatleri açısından en doğrusunu yapmıştır,
  • her e-regl şakası yapan anguttan 1 lira alarak yarısını satın alabileceğiniz şirket.
  • ben de hakkında biraz yazmak istiyorum. öncelikle ereğli'ye yeni aselsan diyenler var, bu mümkün değil. çünkü bizde tahakkuk muhasebesi yapılıyor :) aselsan iş yapıyor ama ödemelerini belli vadede tahsil ediyor ve çoğunlukla devlete ya da orduya iş yaptığı için hakedişini de belli dönemlerde alıyor, yani çok likit bir şirket değil, bir söz vardır ya hani şirketler borçları yüzünden değil kötü nakit akışı yüzünden batar diye. aselsan da bu yüzden fiyatlanmadı yıllarca.

    ereğli ise tam tersi, tamamen nakit iş yapan bir şirket. ereğli'ye özel değil, demir-çelik sektörünün kendisi böyle, hatta türkiye'deki bazı derinler bu sektöre sadece likiditesi yüzünden ilgi duymaktadırlar ama bu konulara girmeyelim.

    her iki şirket için de toplam ticari alacakların toplam varlıklara oranına baktığınız zaman aselsan'da %42 ereğli'de %6 gibi bir sonuç çıkıyor.

    yani işi yapmışlar, hakediş almaları lazım, aselsan'ın 100 liralık varlığının 42 lirası alacak, ereğli'nin 100 liralık varlığının 6 lirası alacak. ereğli'de 12 aydan uzun vadeli ticari alacak bulunmuyor da zaten.

    ereğli neden fiyatlanmıyor sorusu başka. hiç döngüsel şirket masalı anlatmayacağım ama marjları kötü. dünya büyümeyince, demir çelik sektörü de düşük marjla çalışıyor. bence tamamen ülke riskinden bağımsız bakarsanız önünde iki büyük hikaye var; birincisi 2024 yılında fed'in öyle ya da böyle faiz indirimlerine başlaması gerekliliği, bu dünya 5-5.5 gibi faizleri öyle uzun süre kaldıramaz. powell yola gelecek.

    ikinci olarak da devir cevheri madeni hikayesi. sektörün en büyük girdisi demir cevheri ve kömür. erdemir kendi yaptığı açıklamada sadece bu işin 200-250 milyon dolar yıllık brüt kar yaratacağını söylüyor.

    avustralya'da çok büyük maden yatakları olan bhp'de yıllarca çalışmış bir arkadaşım, kıyaslamak çok doğru olmasa da aynı şeyleri söylüyor. elbette bhp ereğli ile mukayese dahi edilmez ama yoy gelirleri %16 düşmüş. tabii bhp ağırlıklı maden işi yapıyor.

    isyan etmeye gerek yok, işleri kötüyse kötüdür. önümüzde faiz indirim süreçleri ve maden hikayesi var. türkiye gibi ihracatı büyük oranda otomotiv ve beyaz eşya üzerinden yürüyen bir ülkenin her zaman yassı çeliğe ihtiyacı var. marjlar düzelme eğilimi gösterdiği saniyede de ereğli'yi alır götürürler zaten, arkasından el sallarsınız, anlamazsınız bile. bizim kötürüm ereğli bu, birazdan iner aşağıya dersiniz de bir daha asla gelmez buralara. işte sizin açıp çin'deki hrc fiyatlarını kovalamanız gerekiyor.

    yatırımcısı ise en fazla 1 yıl daha sürünür. esasen problem de bu zaten, yüksek enflasyon olan bir ortamda parayı böyle hisse senetlerinde tutan yatırımcıların da parası eriyor. enflasyon ile mücadele edilse, yatırımcı bu endişe içine girmeyecektir. şirketi alır ve unutur, enflasyon da neymiş? ama öyle değil, o paranın zaman maliyeti var falan filan. neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım, işleri kötü giden değerli bir şirkettir.
  • 10 yıldır düzenli temettü veren şirket bize mi denk geldin bu yıl temettü dağıtmama kararını alırken. zaten yükseleceksin diye deli ettin 6 aydır.

    üst üste tabanları görürüz bu haberlerden sonra.
  • millete poğaça almayın hisse alın, enflasyonist ortamda olmamıza rağmen borçlanmayın canım ailem diye tavsiye veren itfaiyeci...

    geçmiş verileri çarpıtarak istediği şekilde yorumlayan karavancı...

    sektörün içindeyim diyerek sağdan soldan derlediği bilgilerden kompozisyon yazan fabrika müdürü...

    evimi sattım, arabamı sattım ereğli aldım diyen ne olduğu belirsiz tipler...

    sektörün iyi gittiği dönemi inanılmaz iyi değerlendirip, kendi yollarını buldular. cefasını çekmek çok büyük beklentilerle tepe seviyelerden hisseye yapışanlara kaldı. yukarıdaki tipler ve daha fazlasının yatacak yeri yok. yine de tek suçlu onlar değil, araştırmadan etmeden basit şekilde zengin olacağını zanneden kişilerin kendisi esas suçlu.

    nereden maliyet yapıldığı, ne beklenildiği, ne kadar süredir hissede durulduğu, portföyün ne kadarının bu hisseye yatırıldığı, ana para ile mi kredi ile mi alındığı gibi bir dünya faktör var ve haliyle her ereğli yatırımcısı aynı oranda mutsuz değil.

    bir sürü kişi dünyada da bu sektörde bozulma var, en iyi dönem geride kaldı yazarken insanlara bofa'nın adamı, dış güçler falan denildi. cemal demirtaş gibi belki de kariyerinde en çok vaktini ereğli için harcamış hatta hisseye şiir yazmış bir adama görüntü iyi değil dediği için ana avrat sövüldü. başından sonuna inanılmaz bir hikaye bu ereğli.
  • suraya surekli gelip gelip e-regl yazanlari engelleyerek daha guzel bir sozluk deneyimi yasamaya baslayabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap