• tiyatro kuramcisi. futursuz oyunculukisimli eseri de turkce olarak yayimlanmistir.
  • kendisi jack nicholson'ın hocası.futursuz oyunculuk kitabından önce no acting please kitabı yayınlanmıştır.modern oyunculugun kuranı kerimi diyebiliriz.atölye çalışmalarına devam etmektedir.
  • son günlerde ünü hızla ülkemiz sınırlarına giriş yapan otuz yılın teorisyeni ve popüler oyuncu koçu. önce meltem cumbul yaklaşık bir yıl kadar kendisinden ders aldı. sonra sırasıyla bütün taze oyuncu adaylarımızın los angeles'a düşer oldu. son olarak bugün bir gazetemizin ekinde çok merak edilen oyuncu koçu eric morris'in röportajını gördüm. başlık şöyle:

    meltem kalbimi çaldı..

    adam aslında diyor ki; "derslerime en çok devam eden meltem cumbul olduğu için en iyi onu biliyorum. lale mansur da uzun süre hafta sonu workshop'larıma katılmıştı. lale de inanılmaz yetenekli bir oyuncu. ebru akel benimle kısa süre çalıştı. dolayısıyla hakkında fazla yorum yapamam. ama meltem ve lale'nin kalbimi ele geçirdiğini söyleyebilirim, ikisini de çok seviyorum. politik davranmak istemem ama güzelliklerini ayıramam. çünkü hepsi çok çekici ve oyunculuk konusunda da inanılmaz hevesli..."

    olsun, başlık basanındır. röportajı yapan kızımız morris'ten ders alanlar listesinin en altına adı eklenen sema öztürk'ün kendi ağzından verdiği röportajı da unutmamış ve genç oyuncunun açıklamalarını doğrulatmak için sormuş:
    - sema öztürk derslerinize ücretsiz katıldığını söylemişti. ücret almadan ders vermeniz sık rastlanır bir durum mu?
    morris cevap veriyor:
    - bazen çok yetenekli olduğunu düşündüğüm insanlar için burs veriyorum veya çok az para alıyorum.

    muhabir kızımız konuyu burada kapamış. istediği cevabı alamamış olmanın sıkıntısı basmıştır. e tabii, iki senedir kapısında yatan diğer çok yetenekli (!) oyuncularımıza değil de adı ısrarla ve içten içe "aptal ama vamp oyuncu" sınıfına yazılmak istenilen semacık burs mahiyetinde ders almış, bunun nesi haber? es kaza, diğer medya korunaklı oyuncuların adı üzerinden sorulsaydı bu soru, başlıklar şöyle olacaktı!

    "dürrüşehvar o kadar yetenekli ki bedava ders verdim!"

    yarın itibariyle bekliyorum diğer morris öğrencilerinin açıklamalarını:

    "morris benden de para istemedi!"

    o zaman eric buraya, yumruk havaya..

    http://ericmorris.com/

    tıklamaya üşenenler için:
    5657 wilshire blvd., los angeles, ca, 90036
    (323) 466-9250

    not: muhabirin sorusu ve eric morris'in cevabı 22.07.2007 tarihli günaydın gazetesi'nden aynen alınmıştır.
  • bir oyunculuk yöntemidir. aldığım duyumlara göre ezelde kenan imirzalıoğlu'nun annesi rolündeki kadın, çetin tekindor gibi oyuncuların kullandıkları ve bizi etkilemelerine neden olan yöntemdir. içten dışa oyunculuktur. insanın içerisinde her türlü duygunun barındığını ancak bastırıldığını savunur. bunlar sahnede açığa çıkarılır. ancak şu vardır ki bu yöntemin sahne dışında kullanılması hocamın dediğine göre apaçık şizofrenidir.
  • mehmet akif alakurt'un aldığı oyunculuk derslerinde adı geçen kişi.

    fatih dizisinin çekimlerinde kılıçla set görevlisine saldırıp tekme tokat döven alakurt, eric morris tekniğini gerekçe gösteriyormuş.

    (bkz: yersek)
  • halit ergenç, bergüzar korel, selma ergeç, burçin terzioğlu, burcu kara, cansu dere, esra akkaya, azra akın, esra dermancıoğlu, kıvanç kasabalı, murat yıldırım, sedef avcı, serkan altınorak, berrak tüzünağaç, sinem kobal, esra akkaya ve saadet ışıl aksoy gibi oyuncuların almış olduğu oyunculuk eğitimi. sinem kobal hanımda işe yaramaması baya ilginç olmuş.
  • ülkemizde oyunculuğun ilahı gibi gösterilmesine rağmen dünyada pekçok kişinin şarlatan olarak gördüğü kuramcı. şizofrenik bir tekniği vardır. yöntemini kullanan insanlar üzerinde çok ciddi psikolojik tahribata sebep olabilir. zaten oyunculuk hocasından çok kişisel gelişimci gibidir. ismi geçen oyuncular göz önüne alındığında zaten çok da başarılı olmadığı görülecektir.
  • 2-7 mayıs tarihleri arasında bahçeşehir üniversitesi ve meltem cumbul stüdyo işbirliğiyle türkiye'ye gelecek olan oyuncu eğitmeni.
  • doğaçlama tiyatronun babasıdır.
  • eric morris metodu adıyla bilinen rol yönteminin yaratıcısı olan eğitmen ve kuramcıdır.

    ismini vermeyim bir öğrencisinin atölyesine katılmıştım. rol yaratma ve uygulama konusunda başarılı olduğu kadar hastalıklı da bir yöntem. oyuncunun role yaklaşırken kendi hayatıyla özdeşlik kurmasını savunuyor.

    mesela babasını kaybetmiş birini oynayacaksınız. kaybettiğiniz bir yakınınızın acısıyla yaklaşıyorsunuz role.

    tabi bu yaklaşmayı bir seferde gerçekleştiremiyorsunuz ve haliyle o acıyı tekrar tekrar yaşamak zorunda kalıyorsunuz. bu durum kendi acınıza yabancılaşmanıza, duyarsızlaşmanıza sebep oluyor. yalama oluyorsunuz bir bakıma. piyasa böyle yalama oyuncularla dolu.

    ben insanlıktan çıktıktan sonra her yerim oyuncu olsa nolur? yerim öyle oyunculuğu.

    gay bir karakteri oynayacağım diyelim. hayatımda hiç hemcinsimle ilişkiye girmediysem o rolu yapamayacak mıyım yani sayın morris? ya da role girebilmek için hemcinsimle ilişkiye mi girmeliyim?

    gerçek oyunculuk bu değil arkadaşlar. buradan oyuncu adaylarına sesleniyorum. kendinize daha sağlıklı yöntemler bulun.
hesabın var mı? giriş yap