• türkiye işçi partisi genel başkanı ve istanbul milletvekili erkan baş'ın türkiye büyük millet meclisi'ndeki basın toplantısı esnasında bayrak açması ve müthiş bir de konuşma yapmasıdır. "korktukları şey bu. şu rengarenk durumdan korkuyorlar. bir kısım vatandaşımızı sapkın ilan ettiler. öğrencileri hedefe koydular. ayrımcılığı körüklemek hem anayasal hem de insan hakları bakımından suçtur. devlet olanaklarını kullanarak bir grup yurttaşın açıkça hedefe konması dünyanın her yerinde faşizmdir. bu, güney afrika’da insanlara renkleri yüzünden yapılanla aynıdır. belçika’da ten renkleri yüzünden kölelerin hayvanat bahçesi gibi bahçelerde sergilenmeleriyle aynıdır. bundan 70-80 yıl önce abd’de otobüslere “siyahlar ve köpekler giremez” yazılmasıyla aynıdır. bugün bu ülkeyi yönetenler bu zihniyettedir. buna ahlâksızlık diyorlar. asıl ahlâksızlar milletin ırzına göz diken müteahhitlerle ortaklık yapan, işçinin emeğine el koyan hırsızlardır. iktidarın bütün bunlara bir an önce son vermesi gerekir ama bu iktidarın aklını başına devşirmeyeceğini biliyorum çünkü bundan besleniyorlar. o yüzden halkımıza izan sahibi olmaları için sesleniyorum. muhalefetin de iktidarın dini sömürmesine destek çıkmamasını, halkının ve gençlerin yanında durmasını, basit oy hesapları ve yanlış ittifaklardan vazgeçmesini salık veriyorum.” diye konuşan baş, toplantıdan önce bir vatandaşın kendisine teslim edilmek üzere meclise yolladığı başka bir bayrağa suç delili olarak el konulduğunu ve meclis idare amirliği tarafından kendisine soruşturma başlatıldığını da duyurdu.

    13. dakikanın sonlarından itibaren konuşmasının ilgili bölümü şurada seyredilebilir: https://twitter.com/…bmm/status/1356575347341463554
  • helal olsun
  • aman geçim sıkıntısı ve işsizlik konuşulmasın.
  • ak tayfayı ayrı, bazı yobaz solcuları ayrı çıldırtan hareket. tebrikler pos bıyık.
  • gereksiz oğlu gereksiz eylemdir. bu mudur şimdi boğaziçi eylemlerinin önceliği? açtın bayrağı konuştuğun her şey gitti bir bu bayrak kaldı işte akıllarda, medyada da anca bunu gösterecekler tamamen ziyan ettin her dediğini. hükümet zaten eylemleri iyice marjinalleştirmek için boğaziçi=lgbti algısı yaratmaya çalışıyor. yoksa ben mi manyak oldum bilmiyorum sözlük.
  • türkiye eşcinsel * mücadelesi için büyük bir kazanımdır. ancak 2021 yılı itibarı ile alemlerin sultanı tayyip erdoğan'ın toplumu kutuplaştırma emellerine dolaylı olarak hizmet etmesi ihtimali üzücü.

    bu ülkedeki herkesin eşit olduğunu, kimsenin bu ülkede kimliği yüzünden korku yaşamaması gerektiğini anlatmak üzere, meclisin kapısında da asıldığını görmek dileğiyle...

    bir iki örnek bırakalım:
    görsel
    görsel
    görsel
  • bi bitmediniz amk.
  • burada eşcinseller çok özgür, biz mağduruz diye ağlayanlar hangi hayal aleminde yaşıyor diye düşündüren başlık. hem en küçük bir hareketlerinde tepelerine binip dünyalarını başına yıkın, hem de asıl zulmü kendinizin gördüğünü iddia edin. orwell böyle bir doublethink görse üzüntüden kafasına sıkardı.

    tanım: ülkenin içişleri bakanlığınca bile hedef gösterilen masum bir grubu savunan cesur bir milletvekilinin açıklamaları.
  • türk solu için gurur verici olaydır. sol demek ezilenin yanında yer almaktır ve bugün en hor görülen kesimlerden biri yazılanlardan da görebileceğiniz üzere "ipneler"dir.

    trollere ve homofobiklere bir şey demiyorum zaten, ama makul gözükmeye çalışan, çoğunluğa şirin görünmeye çalışan arkadaşlar, böyle yaparak değişim getiremezsiniz. bunu bilin.
  • (bkz: #119097241)
    evet, boğaziçi eylemlerinin önceliği budur. bu sadece lgbt davası değil, insanların yaşam hakkı ve özgürlüklerini koruma davasıdır.
hesabın var mı? giriş yap