• ses tonu kalınlaştıkça pozitif etkisi artar. buna iyi bir diksiyon ve hitap yeteneği de eklenirse karizmatik sesli bir erkek olur.
  • erkeğin boyu kadar önemli bir etkendir. telefon konuşmasından dahi etkilenen olabiliyor. ancak özellikle kalabalık ve gürültülü bir ortamda kadının kulağına mümkün olduğunca yakın ama bağırmadan söylenecek sözlerin doğrudan kadının bilinçdışına gönderildiğinin birebir şahidiyim.
  • karşındaki kadına ve konuşulan konuya göre değişiklik gösteren etkidir. bazıları; "sen böyle konuşunca hipnotize oluyorum sanki" der, ama yerinde kalakalır. bazıları da, sizin kışkırtıcı konuşmalarınıza eşlik eder. her türlü tadını çıkartmak lazım.
  • doğru bir tespittir.

    fakat ben iyi bir diksiyon ve ses tonuna sahip bir erkek olarak sadece kadınlardan değil erkeklerin üzerinde bile etki yaratmamdan dolayı artık ortamlarda çok az konuşuyorum.
  • mühim bir etkisi vardır. baştan çıkarabilir ve hatta düşürebilir.
  • bir ik firmasında çalışırken önce iş başvurusu yapanları telefonla arıyorduk, bazı sesler aşırı karizmatik oluyordu insan hayret ediyor, sonra cv yi inceleyip fotoğrafı görünce tüm karizma yerle bir oluyordu yani etkili olabiliyor ama o kadar da etkili değil özellikle ses tip uyumsuzluğu* varsa.
  • yine bir, kadınların ne düşündüğüyle ilgili, erkek yorumlarının havada uçuşacağı başlık. araya bolca "ehem benim sesim de çok seksi, ilgili hanımlar bir yeşil uzaktayım" tarzı alt mesaj yorumları da unutmamalı.
    tanım: karşı cins olarak da genel olarak da herkes güzel tonlu ses sever. kadınlar için görselin dahi ötesinde özgüven geldiğinden, ses de erkeğe özgüven verdiğinden, elbet bir tık önemi vardır. ama her şeyde olduğu gibi, bunda da tek bir durum, bütüne hükmetmeyecektir. yani, erkeğin ses tonundan bin kat daha önemli şey ne konuştuğu, hangi hal ve tavırla konuştuğudur net.
  • radyocuların ihtisas alanlarından biridir ve
    ıslanmaya kadar gider.

    (bkz: açılın ben radyocuyum)

    a hadi, kalkıp şimdi size yediğim naneleri anlatmamı beklemiyorsunuz herhalde he?
  • psikolojik olarak açıklaması da vardır efenim : '' california üniversitesi uzmanlarına göre derin ve kalın ses fiziksel gücün bir işareti olarak algılanıyor. '' dolayısla kadında iç güdüsel olarak güvende hissetme duygusu oluşuyor ve anlayamadığı bir şekilde bu erkeğe çekilmeye başlıyor.
    not:oyuna gelmemek lazım. aman dikkat.
  • volkswagen golf ün tok kapı sesinin erkekler üzerindeki etkisi gibidir. bas bariton ses tonuyla yapılan kibar bir konuşma çok etkileyicidir.
hesabın var mı? giriş yap