• başa çıkmanın daha kolay olacağını sanabilirler..yaşı büyük olan kız arkadaşın kendilerinden daha tecrübeli olacağından korkabilirler..
  • (bkz: masumiyet)
  • kadinlarin kendilerinden buyuk sevgili arayi$inda olmalari mitini kabul ettigimizde, bu durumun nedeni olarak kolayca mevzubahis erkegin kendine guven eksikligini gorebiliriz.

    ki aslinda hadise kadin "ah ne kadar da olgunum, recai 4 ya$ buyuk ama anca kafadengim" safsatalarinda sinirsiz paranoyalarini dizginlemeye cabalarken erkek de "6 ya$ kucuk ama beni istiyor, $ahane bir insanim ben" aforizmalarinda kulac atmaktadir.

    nitekim, iki salak birbirine her ya$ta yaki$ir, ellemeyin takilsinlar.
  • ha, bir de erkeklerin genelleme hastaliklarina kadinlar belli bir ya$tan sonra pabuc birakmazlar, onun da bir etkisi olabilir. (gunde bir kere kendimle celi$mezsem rahat uyuyamiyorum, evet?)
  • ileri görüşlülük. "ulan 3 sene sora ben olucam otuz, hatun da olucak otuz,çökecek, biz en iyisi bi kaç model yenisini alalım,ilerde değiştirmek zorunda kalmayız" diye düşünmektedir erkek. gayet mantıklıdır.
  • evrim teorisini baz alan sosyobiyolojik teoriler (bkz: sinav haftasi) bu durumu soyle aciklamaktadir: kadinlarin dogurganligi 25-30 cocuk ile sinirli iken erkeklere boyle bir sinir koyulmamistir. yine bu teorilere gore insanin iki amaci (hayatta kalmak ve genlerini olabildigince fazla nesle aktarmak) oldugundan erkekler alabildigine dogurgan(!) (bkz: genc) kadinlari tercih ederler.
  • yoktur böyle bir şey, en azından bana göre. aşkın yaşı olmaz. benim için dişi olsun, nefes alsın yeter.*

    edit: allah alalh kötülemişler tamam ya nefes almasa da olur...
    edit: allah kahretsin tamam dişi de olmasın...
  • 25'ten saga ilerleyince karsilasilan hemen her yasitin bir ve en az bir kez evlenmis olmasi.
  • guru, mentor, tanrı -bilmiyorum başkaları ne der ama bu tip sıfatlarla burası doldurulabilir elbette- hissini yaşamak istemek için özsaygısı pek de gelişmemiş erkeklerin böyle bir durum içine düşebilmesi hali açık seçik, net olarak söylenebilecek ilk nedendir kanımca. bu nedenin de erkeğin önceki sevgililerinde deneyimlediği veya belki de hiçbir zaman hiçbir kadın için sevgili olamamasından kaynaklanan bir eksiklikten kaynaklanabileceği açıktır. kimi zaman iq, sıkça da eq eksikliğinin yarattığı boşlukları doldurabilmek için kendinden daha küçük bir sevgili bulmaya çalışır bu tip erkekler. kendilerinden küçük sevgililerine kendi hobilerini, takıntılarını, başkalarına veya önceki sevgililerine aptalca gelebilecek olan ve onlardan sakladıkları tüm yönlerini rahat rahat ortaya koyabilen bu erkekler, bu tür davranışlardan sonra olumsuz herhangi bir söz dahi duyamayacaklarını bildiklerinden rahatça kendi egolarının her daim yüceltildiği bu ortamda sadece onlara verilenlerle yetinebilen bu tip sevgililerle geçinirler. erkeklerdeki bu tavır yüzünden pek çok küçük sevgili beraber olduğu kişileri yüceltirler, yüceltirler ve zaten budur ilişki dedikleri şeyi ayakta tutan. bu tür ilişkinin her iki taraftan bakıldığında acınası bir durum olduğu açık bir gerçektir çünkü o yüceltilen insan hiçbir zaman gerçek değildir; gerçek olmayan şeyler hissedemezler, düşünemezler, değer falan vermezler; sadece kendilerini gerçekleştirmeye bakarlar. kendilerini bu durumdan kurtarabilecek küçük sevgililer yok değildir tabii. bir süre sonra ondan alabileceği her türlü olumlu düşünceyi, duyguyu alan ve erkeğin saçmalıklarının farkına varan bu playground loveler kendilerini bu durumdan kurtarabilecek hamleyi yapıp, ilişkilerine son vermeyi seçebilirler ki en doğrusu da budur. zira erkekler egolarını rahatça salabildikleri bu tür ilişkilerde sadece uyumlu ve huzurlu oldukları için beraber oldukları, ne olursa olsun her zaman onların yanında olan küçük sevgililerinin eksik veya fazlalıklarıyla uğraşmazlar çünkü ilişki için tek bir ego yetiyordur. küçük sevgililer ise bu duruma uyum sağlayabildikleri ve benliklerini, kendi farkındalıklarını ve özsaygılarını bulacakları zamana kadar büyük bir farkındasızlıkla devam ettirdikleri bu ilişkiyi ne kadar yüce bir yere oturtsa da bir yerde bitirme kararı alacaktır. erkek kendini gerçekleştirebileceği adam eden sevgili modelini bu tür ilişkilerde bulabildiğini düşündüğü sürece bu kısırdöngüsel ilişki arayışı sürecektir. hem biri giderse biri gelir ve bu şekilde mutlu mutlu, uyumlu, huzurlu bir hayat sürdürülebilirdir. bu tür erkeklerin gerçeklerden ve dolayısıyla insanın hayatında kanıtlayabileceği tek gerçeğin kendisi olduğu farkındalığından kilometrelerce değil de düşüncelerce uzak olduğu düşünülürse acı gerçeklerle yüzleşilebilecek o an hiçbir zaman gelmeyecektir. onlar ki imaj kaygısı güden insanların kaderine razılardır.
  • kullanim suresinin sinirli oldugu dusunulup*, zamana oynama gayesiyle yapiliyor olabilir. her ne kadar tuhaf gelse de mantiga aykiri degil.
hesabın var mı? giriş yap