• gılgamış destanı'nın yeraltı tanrısıdır. destanda yeraltı kötülüğü simgelediğinden tanrısı da kötüdür haliyle.
    yardımcı rollerde, tanrıça; ereşkigal, kâtip; belitseri vardır.
  • 2009 yılında kurulmuş alabama'lı bir progressive metalcore grubudur. ilk olarak impulse albümüyle tanıdım gayet başarılı bir albümdü. sonra augment ve drift yayınlandı ki efsane, çatır çutur zevkle dinleyip kulak pası siliyoruz. jesse cash denilen herif frontmani diyebilirim grubun. ayrıca şarkılarda da back vokaller yapıyor bazen brutal arkasına ince ince bağırıyor güzel oluyor. kısacası kesinlikle tavsiye bir gruptur. çoğu şarkısını seviyorum lakin pulse, pattern interrupt isimli eserler diğerlerinden daha bi ağır basıyor.
  • 2009'dan bu yana her albümünde kalitesini koruyan ve hatta arttıran nadir metalcore gruplarından. ağustosta çıkan singleları eye of god bu grupla ilgili bütün iyi şeylerin birleşimi sayılabilir:

    https://www.youtube.com/watch?v=kxuhe6u9sdc
  • self-titled albümleri en sevdiğim albümlerden biri olma yolunda ilerliyor. dinlerken huzur doluyorum. bir core albümünden beklediğim her şey var. albümdeki parçaların hepsi ayrı güzel olduğundan sanırım favorim iki günde bir değişiyor aq. jesse cash keşke karşımda saatlerce gitar çalsa.

    https://youtu.be/bwjt4lqhd5y 3.10 albüme dair en güzel şeylerden biri. erik.
  • muse cover'lamışlar
    güzekk

    “it will feature two more brand new tracks and covers of 'stockholm syndrome' by muse, 'light my way' by audioslave, 'heresy' by nine inch nails” demiş.

    şu single çıkarma saçmalıkları bitse de diğerlerini de dinlesek kaptırmışken.

    edit: ı'ları i yaptım. ingilizcede küçük ı yoktur. yazmanın ciddi cezaları var.
  • erra şiiri mezopotamya'da derli toplu olarak ulaşabildiğimiz, günümüze en yakın tarihli mitolojik hikayelerden biridir.

    kutsal kitap’ta yahve’nin kendi ikametgahı, kutsal kent kudüs’ün nasıl olup da istilacıların eline geçtiğini yehudalıların bir türlü anlayamaması gibi erra’nın yazarı da saçma ve anlaşılmaz bir durumla karşı karşıya kalmıştı: başkentinde dünyanın kralı en büyük tanrı marduk’un hem konutu hem de yerleşkesi bulunan bu ülke neden yüz yıllar boyunca böyle bir gerileme, aşağılanma ve felaketler yaşamak zorunda kalmıştı?

    erra bu yukarıdaki soruna çözüm arayan, bir anlamda onu açıklayan bir eserdir. babil’in kötü durumuna aranan bir cevaptır.
  • cure baya guzel bir album olmus. yer yer tool'a selam cakmislar. albumdeki en seksi parca slow sour bleed sanirsam.
hesabın var mı? giriş yap