• buradan* izleyeceğiniz ülkemin bireysel silahlanma ile nereye doğru gittiğine anlam veremediğim kan dondurucu görüntüler. gerçekten çok can sıkıcı.

    "esenyurt'ta bir tekel bayisine silahlı saldırı düzenlendi. saldırıda, batuhan bayındır (20) ile yunus emre erzen (24) hayatını kaybetti, yusuf erzen (21) ise yaralandı."
    link

    biri yakalanmış.
    görsel

    en çok 20 yaşında olan, orada arkadaşlarını ziyarete gelen gencin vurulması beni yaraladı.
    görsel

    diğer yavruyu zaten babası yem olarak atmış. evet, ebeveynler dünyaya bir çocuk getiriyorsanız başarılı olmak zorunda değil, sizi korumak, güç gösterisi yapmak zorunda değil, sizin övünç kaynağınız olmak zorunda değil.

    görsel

    görsel

    edit: esenyurt’ta tekel büfesinde öldürülen yunus emre erzen’in babası cantürk erzen’e halktv.com.tr ulaştı. baba erzen “çocuğumu ve arkadaşını nasıl öldürdüler halen aklım ermiyor. çocuğumu öldürenle bir gün önce kafede karşılaştım. gözaltına alınanla (murat özer) da dün emniyette karşılaştım. hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi davrandı. bunlara 600 bin lira bir borcum vardı. icraya koymuşlardı” dedi.
    kaynak

    edit2: biri daha yakalanmış kaynak

    edit3:yayın yasağı getirildi.

    edit4: babanın açıklama yaptığı video

    edit5: tüm zanlılar yakalandı!
  • +18

    iddiaya göre, haraç çetesi önceki gün "hasılatı" toplayamadıkları işletmede bulunan iki genci acımasızca katletmişler.

    henüz iddianın doğruluğuna dair bir haber bulamadım.

    görüntüler
    yeni görüntüler

    üst edit:

    --- spoiler ---

    olayın nedeni ise merak edilirken ayrıntılar ortaya çıktı. tekel sahibinin büyük oğlunun daha önce saldırganlardan birini bacağından vurduğu öğrenildi. daha sonra olayın unutulması için kan parası adı altında bir miktar para ödenirken, genç çocuk ise tutuklandı. bunun üzerine aileler arasında husumet sona erdi. ardından iki aile arasında ticaret yapıldı ve tekel sahibi borcunu ödemedi. iş yerini basanlardan biri de ödeme almak adına gün içinde yaptığı aramalarına yanıt alamayınca çareyi dükkana gitmekte buldu. burada da korkunç olay meydana geldi.

    kaynak

    --- spoiler ---

    amerikalı aynasız'ın konu hakkındaki yorumu

    --- spoiler ---

    önce tartıştılar sonra silahla ateş ettiler.
    görüntülerde, 3 kişi iş yerinde muhabbet ederken, 4 kişi daha içeri giriyor. yeşil tişörtlü biri ile iş yeri çalışanı arasında tartışma çıkıyor. saldırganlardan birinin 'babanı çağır konuşalım' dediği duyulurken, iş yeri çalışanının, şimdi böyle niye geldiniz bana bi söyleyin diye yanıt veriyor. beyaz gömlekli saldırgan ise, baban bir şey paylaşmış, çağır konuşalım diyor. kasada duran çalışan, babam ne paylaşmış söyleyin diye yanıt verdikten sonra, saldırganlardan birinin sen bilmiyor musun dediği duyuluyor.

    kaynak

    --- spoiler ---

    güncelleme:

    yaşanan bu korkunç cinayetin alacak-verecek davası olduğunu, saldırganların ise oldukça varlıklı inşaat firması sahipleri olduğunu belirten bir mesaj aldım. kişilerin kimliği tekel birliği başkanı tarafından tespit edilmiş ve twitter hesapları da mevcut. ancak konu asayişe ve yargıya intikal ettiğinden buradan paylaşım imkansız, yakında haberlerde detayları çıkar.

    güzel ülkemin hukuk düzeni...

    hiç yok yere katledilen insanlara mevcut yargı sistemi içerisinde daha çok şahit olabiliriz hatta bizzat kendimiz de kurban olabiliriz. suçlusu, katili, hırsızı, potansiyel suçlusu aramızda saatli bomba gibiler. bir çok yorumda emniyete ve polise günah keçiliği rolü verilmiş ancak unutmayın ki ülkemizde en fazla sorumluluğu olup en az yetkisi olan yine polis ve emniyet. onlar yakalasalar da savcılık-mahkemeler salıyor. üstelik şehir içi kolluk kuvvetlerinin, özel harekat birimleri dışında, silah kullanmaları neredeyse imkansız; bellerinde silah olsa da ellerindeki yetki çok kısıtlı. silahlı adamlara biber gazı sıkmak zorunda bırakılan polis ne yapsın ki?! onlar da can taşıyor.

    güvenlik zafiyeti asayiş ekiplerinden ziyade onları da yılgınlığa iten yargısal açıklardan kaynaklanıyor, üstüne;
    - neye hizmet ettiği bilinmeyen aflar,
    - yeni infaz yasası,
    - yakın dönemde konuşulan yeni af beklentileri...
    (bkz: 31 temmuz 2023 bazı hükümlülerin tahliyesi) şaka gibi!

    de eklenince kimsenin "suç işlersem anamı ağlatırlar" dediği bir ülke yok aksine "yatar çıkarım analarını ağlatırım" diyen maganda, keko, hergele ve mağara adamları ile doldu ülke.

    bir kere daha söylemek zorunda hissediyorum, doğruluğu %100 belgeli -ör. kamera kaydı- cinayet, tecavüz, çocuk istismarcılığı, terör gibi suçlara muhakkak idam uygulanmalı. ancak bunun gibi %100, şüphe barındırmayan ve asla fikir-siyasi suçlara açık kapı bırakmayan düzenleme ile bu artık yapılmalı.

    idam!
    yeter!

    ekleme:
    cumhurbaşkanı başdanışmanı oktay saral, tekel bayi saldırısını yapanlar için idam istedi.
    görsel

    umarım bu kez ciddisinizdir.
  • uzun hali buradaelim ayağım titredi gerçekten. mevzu nedir bilmiyorum ama haraç gibi bir şey ise ülkenin gidişatı gerçekten çok kötü. tekelcide de silah var. buna rağmen dükkanı basanlar kendi canını da tehlikeye atıyor ve gözünü kırpmadan cinayet işliyorlar. tekelci yine insaflı ayağına sıkmaya çalışıyor. ama sonradan gelen çocuk doğrudan öldürme amaçlı ateş ediyor. birinin belinde uzi gibi bişey var can güvenliğimiz allah'a emanet. hapse girmekten de mi çekinmiyorlar anlamak imkansız.
  • elemanın babasının paylaştığı bir şeyden dolayı bok yoluna gitmesidir. “baban ne paylaşmış, babanı ara” diyor ilk saldıran şahıs. eleman babasını arasa belki de olay oralara gelmeyecek.

    ülkenin brezilya'ya dönmesinde emeği geçen herkese selamlar.

    ek 2: “eleman babasını arasa belki de olay oralara gelmeyecek.” demişim diye geceden beri 50 tane mesaj aldım hakaret/küfür içeren. hepsini şikayet de ettim. biri de beni savcılığa verecekmiş, neymiş suçluyu korumuşum. 50 kişinin ortak özelliği de konuya yazamamış olması. buraya yazamayacakları şeyleri bana yazıyorlar, enteresan.
  • ben bu entryi yazarken bile bu şerefsizler kadar rahat değilim amk. bu tür kesinleşmiş olaylarda idamı sonuna kadar destekliyorum.

    bu vahşetin kötü tarafı, ilk olarak ölen gencin silah sıkması olmuş. muhtemelen iyi bir avukatla 2-3 yıla çıkacaktır. gerçi hiçbir şey olmasa da 2-3 yıla çıkardı.

    olayın geneline bakarsak eğer, bir taraf daha vicdanlı olsa da, iki tarafın da birbirinden çok farklı olmadığını düşünüyorum.

    bu şehir ve ülke artık iyi ve naif insanlar için yaşanamayacak hale gelmiş durumda. öncelikle istanbul'a, şehir dışından gelen göçü bir şekilde durdurmak gerekiyor.
  • maalesef katillere hiç bir şey olmayacak görüntülerdir. gerçekten çok yazık.
  • izlerken nabzim 1500 oldu orospucocuklari
  • adamlardaki rahatlığa gel; başına bir şey gelmeyeceğini bildiğinden rahat rahat sıktı geçti çocuklara. eşgali vs belli gerçi yakalanır da kaç sene yatar ki sanki?
  • istanbul'da bazı ilçeler var, şimdi burada isimlerini vermeyeceğim ama bu ilçeler hem insani gelişmişlik anlamında hem de diğer tüm konularda istanbul'u geri götüren ilçeler. esenyurt bunların ilk üçünden birisi.... diğer ilçeleri zaten tahmin edersiniz.
  • bu şerefsizlerin yakalandığını paylaşsın biri.
hesabın var mı? giriş yap