• ea7 olimpia milano, koçları bir beceriksizlik yapmazsa özellikle kalnietis ve batista hamleleri ile finalin kendi bloğundaki en büyük favorisi.diğer blok için ise galatasaray,bayern ve unics kazan arasında tahminde bulunmak zor ama kupanın da favorisi sanki milano gibi duruyor valencia da elenmişken.
  • dün oynanan maçlar sonucunda çeyrek finaller belli oldu; bu turda en büyük sürpriz olan gora'nın unics'i elemesi dışında sürpriz olmadı.

    çeyrek finaller 15 mart'ta başlayacak ve rövanşlar ertesi hafta oynanacak.

    bayern münih - galatasaray odeabank
    gran canaria - zielona gora

    strasbourg - nizhny novgorod
    ea7 milano - trento
  • yanılmıyorsam bu kupayı son yıllarda ispanyol ve ruslardan başka alan ülkenin takımı yok. bu senede unics kazan ve valencia kupanın ağır favorileriydi onlarda tuhaf bir şekilde elendi.gidişata baktığımızda sezon başından beri herşey gs için iyi gitti bayern maçıda eurocup şampiyonluğunun habercisi gibi oldu lasme kenardayken micov 4 fauldeyken çok dramatik bitebilirdi o maç.

    kalan takımlara baktığımızda ispanyol gran canaria dışında bu kupada gs'nin rakibi olacak takım yok. muhtemel bir yarı final gs-gc eşleşmesi erken final olacak neden derseniz saha avantajı bu sefer ispanyollarda olacak ancak finale çıkılması halinde gelebilecek milano,trento ve strasbourg'a karşı saha avantajı bizde yani gran canaria'yı geçersek eurocup şampiyonluğu hayırlı olsun.
  • dünkü maç ile galatasaray'ın adını yarı finale yazdırdığı turnuva sezonu. mucize olmazsa rakibi de gran canaria olacak.

    detaya gelirsek -ki sözlükte takip edeni çok o yüzden bilen çoktur- bayern abdi ipekçi'de elendi ki zaten bu turun beklentisi bizim münih'ten bir şekilde çıkıp burada taraftarla turu almamızdı, çünkü cidden çok boğucu bir atmosfer var ipekçide. sonraki turdaki g.canaria da boğulacaktır büyük ölçüde, ilk maç olması bir dezavantaj ama turu burada bitirip gidebiliriz oraya. dikkat edilmesi gereken nokta ise son 8'e kalan takımlar arasında bizden sonraki en tehlikeli deplasman belki de g.canaria idi, şimdi rakibimiz onlar. o yüzden kesinlikle oraya onlar için bir ümit bırakarak gitmememiz lazım, özellikle bizimki gibi bir deplasman performansı ile. g.canaria ise dişimize göre bir ekip, pota altını yıkıp geçen bir oyunları ya da oyuncuları yok. albert oliver iyi gidiyor ve kısalar üzerinden şuta dayalı hızlı oyunu seviyorlar. hızlı oyun sıkıntı yaratabilir ama ona içeride çare bulabiliriz ve ritimden uzak, denge oyunu oynanır ardından da iş birebirlere kalırsa o atmosferde gran canaria çok verimli olamaz diye düşünüyorum. üzerine de iyi bir hücum performansı ile gerekli farkı yakalayabiliriz.

    diğer tarafta strasbourg benim final için favorim açıkçası. çok değerli bir koçları var ama onun dışında dengeli, sert, gerekli şekilde hızlanıp yavaşlayan, oyunu iyi kuran bir takım strasbourg. yapılarını bozmak ve düzenlerinden çıkartmak zor, kendi evlerinde real madrid'i, fenerbahçe'yi ve kızılyıldız'ı yenebildiler. bu 3 takım da euroleague'te son 8'e kalacak muhtemelen. içeride kaybettikleri iki takımdan biri ise bayern'di. strasbourg boğucu dış sahalarda çok pasif kalabiliyor, çünkü sertlikleri bir artıları ve bunu kullanamaz hale gelebiliyorlar. eğer milano 10 sayıdan trento'ya turu çevirip sonra da 'italyan' olmanın tecrübesini kullanarak strasbourg'u elemezse final'de strasbourg olacaktır.

    galatasaray'ın şampiyon olmasını diliyorum ama öngörebildiğim kısmı gran canaria'yı eleyebileceği ve kolay bir final eşleşmesi olmayacağı. umarım içimdeki şüpheyi rahatlatacak bir şey olur ve finale çıkarsak rakibimiz milano olur.
  • kadrolar sayılırken ''galatasaray'ın'' taraftar opsiyonunun unutulmuş olduğunu gördüm zira içerde ki tüm maçlara gitmiş biri olarak ve takımın içerdeki sayı farkı ortalamasının 20 olduğunu düşünürsek (tek tek caps almak için uğraşamadım dileyen sahadan'dan bakabilir) taraftar bu takımın en buyuk oyuncusudur, saygılar.
  • bu gece oynanan maçlardan sonra yarı final turu şekillenmiştir.

    galatasaray - gran canaria

    strasbourg - trento

    beş yıl sonra ilk defa bir rus takımı yarı finali göremedi. açıkça söylemek gerekirse galatasaray - gran canaria eşleşmesinin galibinin turnuvayı kazanacağını düşünüyorum.
  • ilginc bir final four oldu bu sene milano yok valencia yok gedikli kazan yok yukarda yazilana bende katiliyorum galatasaray grancanaria eslesmesinin kazanani kupayida alicak gibi duruyor gerci hep surpriz sonuclar oldu ama yine boyle duruyor galatasarayli olarak canaria sanki %52 %48 daha favori gibi duruyor ama biz daha tecrubeli bir takimiz hadi cocuklar bence kupa icin artik sadece bir takim kaldi bunuda atlatin kupa bizim diyebilelim
  • yarı finalde, galatasaray'ın deplasman performansının endişe yarattığı eşleşme. ilk maç dışarda olsaydı iyi olacaktı sanki.
  • yarı finalinde gran canaria ile eşlestigimiz sezon.bu turda ilk maçın iceride olmasi bence daha iyi oldu.burada alcagimiz cift hanelerdeki galibiyet elimizi guclendirdi.bayern macinda gorduk ki bu duzeylerde -10 lardan turu almak zorlasiyor.
  • bundan önceki beş sezonda da ispanyol-rus finali olmuştu, bu sezonki finalde türk-fransız eşleşmesi oldu ki iki ülke de eurocup ve euroleague tarihinde neredeyse ilk defa final görmüş oldular -tek istisna 1993 euroleague şampiyonu limoges- finalin adı galatasaray-strasbourg. ilk maç 22 nisan cuma günü fransa'da, ikinci maç 27 nisan çarşamba günü istanbul'da.

    edit: @vanikoy bir ekleme yaptı, bugünkü eurocup ile aynı seviyede olan saporta kupası'nda '93 te efes pilsen finale yükselmişti
hesabın var mı? giriş yap