• bu aralar sık sık karşıma çıkan ev sahibidir. yanında sabıka kaydı isteyenler de mevcuttur.
    çoğalması gerekendir. kendi borcunu ödeyemeyen kredi kartını dahi yönetemeyen, sabıkası bulunan abuk subuk insanlar ile uğraşmak istemiyordur.

    edit: bu entry bir gözlem sonucu olarak girilmiştir. aşağıdaki bir yazar arkadaşın dediği gibi ücret karşılığında girilmemiştir. kimsenin pavalı köpeği değiliz.
  • bu devirde hele de kiraladığı evi yatırım maksatlı kredi çekip aldıysa gayet mantıklı harekettir. çünkü yürürlükteki kanunlar kiracının yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda ev sahibini korumamaktadır. ev sahibi de maddi değeri yüksek bir evi kiralayacaksa doğal olarak kendisini garantiye almak isteyebilir.

    sabıka kaydı konusunda da bazı siteler veya muhitler gerçekten ne idüğü belirsiz tipleri kaldıramamaktadır. özellikle aile apartmanlarında bu durum çok sıkıntılı olabilmektedir. yani sadece kirayı zamanında ödemek veya maddi gücü olmak bir evi kiralayabilmek için yeterli değildir.

    tanım: ev sahibinin gerek mali açıdan gerekse de güvenlik açısından riski minimize etme çabasıdır. normaldir.

    edit: birtakım düzeltmeler. bir de 2-3 kişi kirayı ödemezse çıkarırsın gider demiş tüm çabalarıma rağmen adli sürecin çok uzun olduğunu ve sonuçta ödenmeyen kiraları muhtemelen alamayacağını yani adli süreç devam ederken de kirasını ödemeyen kiracının beleşe oturmaya devam edeceğini bir türlü anlatamadım. çözüm olarak kafasına silah dayamak veya kendi tapulu evinden çıkartamıyorsan sıkıntı sendedir gibi alternatifler geldi. ne desem boş:) avukat veya hukukçu bir arkadaş keşke bu tip durumlardaki süreci hukuki açıdan bir yorumlasa güzel olurdu aslında.
  • onun zaten kendi evi var bir de üstüne kira mı istiyor mk diyen kiracıları gördükten sonra garipsemediğim ev sahibidir. insanlar o kadar şerefsiz olmuş ki adamın kafasında giderken su gaz faturasını ev sahibine nasıl takarım eve nasıl zarar veririm. son kirayı ödemeden nasıl kaçarım. böyle beyin fakiri insanlar varken adamcağız ödeme gücü var mı diye sormuş gayet normal. sadece memura kiralık diyenden daha insaflı geldi bana.
  • ev kiralarken çalıştığım firma yüzünden tercih edildim ama ben de rayiç bedelin altına anlaştım. öyle talebe böyle kürek!
  • ben de yapmıştım zamanında...
  • kiracının memur olmasını istemekten daha profesyonel bir yaklaşım olduğu kesin. findeks raporu sizin bütün kredi sicilinizi çarşaf çarşaf döküyor bir nevi. fakat bunun yanında iki ve üzeri depozite istemek de saçmalık.
  • standart hale gelmesi elzem olan, aklı başında insanların yaptığı uygulama.

    ev sahibi evi kiracıya teslim ettiği an ters bir durumda evden çıkarana kadar akla karayı seçiyor. en başından işini sağlama almak için kritik olmasa da önemli bir hamle. insanlık halidir gecikme olur, başka bir şey olur ama bunu alışkanlık haline getirip aynı semtte ev ev gezen tipler var.
  • ofis kiralarken "kamuda çalışan bir kefil" isteyen versiyonu da mevcuttur.

    "abicim senden kredi çekmeyeceğiz, sadece ofisi kiralamak istiyoruz' dediğimde,
    "şartlarımız bu" demişliği vardır.

    allah'ım ev sahibinin de dükkan sahibinin de hayırlısını versin. görmemişi ile baş etmek çok zor.

    edit: ne kadar ofis, iş yeri ve dükkan sahibi varsa mesaj kutuma geldi. ihtiyacı olan varsa yeşillendirsin irtibatlandırayım. fakat hepsi kamudan kefil istiyor. ona göre hazırlığınızı yapın.
  • ev sahibinin kendini finans kurumu sanmasından dolayı komik bulduğum durum. genelde sağlam kazık yer bu tipler. şimdi indeks notunun değerlendirmesi çok farklı. hiç kredisi olmayan, kredi kartını gününde ödeyen adamların notları çok fazla olmaz çünkü bankaların bu notu vermedeki amacı kredi kullanım alışkanlığı ve ödeme alışkanlığıdır. yani maddi durumu iyi hiç kredisi olmayan bir tane de kredi kartı olan adamın notu süper olmayabilir ortalama çıkabilir. 5 tane kredisi olan oradan oraya zıplayan orta halli bir vatandaşın da notu çok farklı çıkabilir yani yüksek çıkabilir.

    şimdi hukuki açıdan baktığımızda da süper kiracı girdi ilk bir iki ay kirayı verdi sonra kayboldu telefona da bakmıyor. ne yapacak ev sahibi zararın tazminini findeksten mi isteyecek?

    çok kurnaz olan bu ev sahiplerimiz genelde depozitonun üstüne yatmaya çalışır bu cingözler. sizden findeks notu isteyen kişiye çıkmadan bir ay önce depozitomu yatıracaksın çıkarken de beraber kontrol edeceğiz evi şartını koşun. götüne güvenen kabul eder o eve kiracı olarak girin, yok ım kım ediyorsa hassiktir oradan çakal deyin.
  • babam yillardir bos duran evini bir aileye kiraya verdi. emlakci ben kefilim abi sen merak etme dedi. normalde hic kimseye guvenmeyen babam gitti kiraladi evini bu adama. cok efendi cocuk, aile babasi, bundan zarar gelmez falan dedi. sonuc 15 ay boyunca tek bir gun bile kira odemedi bizim efendi, aile babasi kiraci. babam tum apartman sakinleri ile papaz oldu. bizim banyo komsunun tepesine akmis. adam borclarini odemedigi icin elektrigi ve dogalgazi kesilmis. bizim kiraci elektrikci tutup actirmis. mahkemeler ihtarlar falan derken 15 ayda anca cikarabildik. olan emekli anne babamin yasadigi strese oldu. ayrica evin icinde ilave 20 bin liralik masraf cikmis. kirip dokmusler. simdi ev bos duruyor. stress yok. kimseye de kiralamayacak babam. satip kurtulacak.

    yasalar asla ev sahibini korumuyor. siz en guclu kontrati yapip yasal olarak yuzde yuz hakli bile olsaniz, itin biri gelip tek kurus kira vermeden aylarca evinizde oturabiliyor.
hesabın var mı? giriş yap