• 2013 model bir korku(!) filmi. saçma sapan dandik bir film. "zaman kaybı" tanımlamasının selüloit'e basılmış hali.
    uzak durmakta sonsuz fayda var.

    --- spoiler ---
    bir grup detektif korkunç bir katliamı suç mahallinde bulunan kayıt cihazlarıyla anlamaya çalışır. görüntülerde bir çölün ortasına düşen otobüs yolcularının hayatları pahasına mücadele ettiklerini, gizemli bir katilin bu insanları birer birer öldürdüğünü görürler.
    --- spoiler ---

    imdb: http://www.imdb.com/title/tt1828970/
    trailer: http://www.youtube.com/watch?v=lpihuwrnp3y
    afiş: http://www.movieposterdb.com/poster/969c775f

    not: spoiler ibaresi içindeki metin divxplanet.com dan alınmıştır.
  • bir buçuk saatimin katili film. hayatımda gördüğüm en özensiz dijital efektlere sahiptir. gece görüş adı altında b/w negatif görüntüler tekrar tekrar verilmiştir. bu negatifler bazı yerlerde b/w değil, -her nasılsa- renkli hale gelmiştir ve temel renk bilgisi olmayan biri tarafından işlendiği açıkça görülmüştür.

    --- spoiler ---

    siyah telefonun negatifi siyah, beyaz insanların yüzü ve hatta göz yaşları bembeyaz kalırken, oksijen kaynağından çıkan ateş kıpkırmızıdır. sanırsın ki oksi-asetilen* kaynak... teknik olarak mümkün olabilir ama efektsiz sahnelerde alevlerin sarı-kırmızı olduğu açıkça görülmektedir.

    bulduğu her kanıtta katil zanlısını basına açıklayan polis departmanı bizimkileri hatırlatmadı değil tabii :)
    --- spoiler ---

    imdb'de 4,8 aldığı için ayıp olmasın diye 3 puan verdim. o üç puanı neden/nereye verdin derseniz cevabım yok.
  • çekim tekniği ve yönetmenlik olarak sınıfta kalan,ama senaryo,kurgu yönünden iyi bir iş çıkarılmış filmdir.olay örgüsü ve anlatılmak istenenler ile ele alındığında doyurucu bir film olmuş.oyunculuk da vasatın altında.ters köşe olmadım da değil hani.

    10/5,5
  • bana göre yerden yere vurulmaması gereken, cinayet ve katil bulmaca türlerini sevenler için izlenilebilecek bir film. filmin yönetmeni the fourth kind filmiyle tanınan olatunde osunsanmi. filmi yazarı ise into the storm filminin de yazarı olan john swetnam.

    --- spoiler ---

    filmin ana fikri kadınlara kesinlikle güvenilemez gibi bir şey.

    filmin başarılı olan tarafı ise minority olarak görülen, dolayısiyle herhangi cinayette ilk aklınıza gelecek katil tiplemelerin aslında kurban olduğunu göstererek ön yargıları yıkmaya çalışması.

    filmin ana temasını oluşturan karakterler ise aşağıdaki gibi:

    - kafayı sıyırmış kocasının tüm parasını bankadan çekip las vegas'ın yolunu tutan yaşlı ve kaba redneck teyze
    - kız arkadaşının evlilik teklifini reddetmesi üzerine üzüntüden kafayı yiyen genç
    - katil tiplemesine çok uyan, geçmişte de türlü vukuatları olan zenci şöför amca
    - sebepsiz yere evden kaçan 16 yaşındaki asyalı bir genç
    - film çekip ünlü olmaktan başka bir şey düşünmeyen hırslı ve ne yapacakları belli olmayan iki genç kız
    - cinayeti çözmeye çalışan ancak sonradan izleyiciyi belirli bir yönde düşünmeye çalıştıkları anlaşılan bir grup detektif.

    --- spoiler ---
  • bazen hastalanırsınız , şiddetli sancılar çekersiniz...ne olacaksa olsun ama bitsin bu acı dersiniz...her şeye razısınızdır...bu filmde böyle bir sancıdır...izlerken yeter artık bitsin de ne olacaksa olsun dersiniz.
  • katatonia'nın kanımca en gaz en güzel ve en iyi fade out yapılan şarkısı.

    i am the evidence
    you passed the test and that's so good for you!
    oh love will you read the letters i will send to you?

    will i come along
    will they let me out to take the test??
    oh love score enough for me to pass the test?
  • (bkz: katil) ismiyle türkçe olarak dublajlanan ve bence asıl katliamını dublaj yaparak gerçekleştirilen film. normalde polisiye tarzı filmlerden hoşlanmam lakin arkadaşımın ısrarı ile bu filmi izlemiş bulunmaktayım ve yastayım. çünkü hayatımda izlediğim en kötü filmler kategorisine sorabilirim.

    filmde polis olan erkek hariç geriye kalan oyunculuklar kötüydü. gerilimin esas yaşanmasi gereken yerde gerilim hiç yoktu. dublaj olarak izledim filmi ve sürekli çığlık seslerinden başka ses duyamadım. ayrıca bazı sahneleri kopuk ve mantık hatası vardı. 10 üzerinden 6 verebileceğim bir film. açıkçası ne iyi ne kötü.
  • yvos rocher a ait en güzel , en hafif kokulu parfümlerden biri. favori kokulardan olup etkisi uzun sürdüğünden hafif kokuları seven kadınlara itina ile önerilir.
  • 2013 yılı yapımı katil kim ? diye film boyunca dusunup durdugumuz polisiye gerilim filmi. kaynak makinesi ile milleti dograyan, yakan katili arıyoruz. yorumların cogu olumsuz ama gercekten filmden de ne bekledigine baglı sanırım. cok fazla kafa yormadan tadını cıkaracak şekilde izlediginizde bence cok surukleyici, gizemli, cok surpriz bir son ile oldukca iyi bir kurguyla çekilmiş basarılı bir film..
    filmin hemen hemen tamamı el kamerası ile çekilmiş, izlerken devamlı kamera bozuk, goruntu bozuk üff falan diye söylenmiştim ama sonunda bunun nedenlerini de gorunce butun sozumu geri aldım. sonunu asla tahmin edemedim. en sonunda testere vari muzik ile birlikte maskeyi cıkarışını da cok begendim.
    bu tarz filmleri sevdigim için 10 üzerinden 7 puan benden..
hesabın var mı? giriş yap