• 2 oda 1 salon bir evde 90 milyon tl kira ile yaşama devam edebildiğiniz, komşuların hiç karışmadığı, yerleri halı kaplı olan minik evinizde huzur içinde yaşayabileceğiniz mekan. evlerin 40%'ı deniz, hatta körfez, hatta tüm izmir manzarasına sahiptir. malum yaklaşık 200-300 metre yukardasınız.
    sabahları 3 dakikada bir aşağı giden otobüsler gelir. içinde bir alışveriş merkezi(iş-ka) yer alır. bu alışveriş merkezinde ne idüğü belirsiz bir retoranımsı, bir tansaşve bir sürü emlakçı vardır. araya sanki süs olsun diye serpiştirilmiş süs eşyası felan satan dükkanlar da mevcuttur. ayrıca evka4 pazarı, izmirin en ucuz pazarıdır. büyükçe bir de spor kompleksi olan mekanda halı sahası basket sahası felan derken epeyce spor imkanı vardır. yaz yaz bitmez bi yerdir. yaz akşamlarında parkların en renklisi olan havuzlu parka gidip, çekirdek çitleyerek izmiri izleyebilirsiniz. yalnızlık için en uygun izmir semtidir. kışın götünüzün donmasını dikkate almıyorsanız seçeceğiniz mekan olmalıdır.
  • (bkz: evka)
  • birincisinden sonra hangisinin nereye kurulduğunu takip edemeyip boşverdiğim evka serisinin dördüncüsü....
  • cehennemin dibi gibi alev alev yanan izmirin muhtemelen en serin noktası..
  • yaklaşık 15 santimetrelik kar kalınlığı ile pamuk prenses haline gelebilen bir yermiş, ben bugün bunu gördüm.
    ve ayrıca elinizdeki 3 büyük alışveriş poşeti sayesinde düşmeden yaklaşık 25 metre kayabiliyormuşsunuz.
  • eminim ki şu anda evka4'te olabilmek için çok şeyi feda edebilecek biri var aramızda. eminim ben onun varlığından. ve bunun verdiği mutluluğu, hazzı, gururu anlatabilmek için yeni bir dil yaratmak lazım. bilinen, bildiğim kadarıyla bu dil ona yetmiyor anasını satayım, ya da kelimeler değil de ben kifayetsizim belki.

    (mesaj gayet açık sayın seyirciler... onu burda istiyorum evet. en az onun burda olmak istediği kadar)
  • pek çok yerleşim seçeneği sunan bir toplu konuttur evka 4 ancak memleketimizin kendine has (ya da pek çok üçüncü dünya ülkesinde görülen) problemleri nedeniyle bu farklı seçenekler ulaşması gereken kitlelere ulşamamıştır ve garip sonuçlar doğurmuştur.
    dört çeşit daire formu bulunuyor evka 4’te bunlardan biri bildiğimiz 3 oda bir salon biçiminde anne baba ve çocuklar için düşünülmüş model, diğeri iki oda bir salon şeklinde küçük aileler için, diğerleri ise bir oda bir salon ve mutfak salon birleşik olarak tasarlanmış ve tahmin ettiğiniz gibi tek başına yaşamak isteyen aile dışı formlar için geliştirilmiş. fakat neredeyse hiç daha insaflı olursak 2-3 kişinin bu tek başına yaşayacaklar için tasarlanmış binalarda yerleşimci olarak bulunduğunu görürsünüz. tek oda salon da dahil, salon mutfak birleşik dairelerde , anne baba iki üç çocuk, babaanne ve anneanne şeklinde yaşıyorlar insanlar bu da tabi bir takım mahremiyet sorunlarına yol açıyor. ve tabi apartman yaşantısının en önemli dinamiklerinden biri olan mahremiyetin düzenlenmesine ilişkin herşeyin patlamasına neden oluyor.
    iç içe yaşayan kişilerde doğal olarak mahremiyet ihtiyacı aynı evde tek başına yaşıyan biri için olduğundan daha farklı biçimlenecektir. bu durumda kişisel mesafe giderek azalırken mahremiyet sınırı da tek başına yaşayan diğerine göre daha düşük olacaktır.
    mahremiyet ve kişisel mesafe aynı zamanda özerkliğin, ben vurgusunu iletmenin bir yoludur. mahremiyetin düşük olduğu ben vurgusunun daha düşük düzeyli yapıldığı topluluklarda farklılıklar daha az kabul görmekte ve herkesin birbirine benzediği bir tasavurdan hareketle ihtiyaçlar belirlenmekte ve bunun dışında ihtiyaçlar ifşa edildiğinde kabuledilemez uygunsuz ve absürt bulunmakta. yani çeşitliliği ve farklılığı öngörerek hazırlanmış yapılar dahi, ülkenin ekonomik yapısı dikkate alınmaksızın kurgulandığından kullanıcıları işin içine girdiğinde yetersiz kalmakta.
  • gecenin bir körü, rüzgar sesi, korku filmi, rüzgar sesi, korku filmi, rüzgar sesi nooluyo yaaa, rüzgar sesi şşt orda biri mi var, rüzgar sesiii bu kapı gidiyo galiba, rüzgar sesi, annee duyamadım rüzgar var burdaa, rüzgar sesi evka 4 ...
  • renk ile tanımlamak gerekirse gri demek en dogru renk olacaktir. en uygun ogrenci konaklama semti olup bornovaya 5 ,10 dakika uzakliktadir. evlerin en buyuk ortak ozelligi ise bir kat daha cikayim mantıgi ile yapilan binalarin kolonlarinin kapatilmamasi ve sık olarak hırsızlar tarafından ziyaret edilmesiidir
  • izmir'in kışın en soğuk yerlerinden biri. yanıbaşında bir de köy vardır. sanırım adı eğridere. köy hayatından vazgeçemeyen, şehir hayatının nimetlerinden de yararlanmak isteyen yurdum insanı, köyden eşeği ile gelip, eşeğini evka4 tansaş'ın kapısının önündeki direğe bağlayıp alışverişini yapar. sonra da alışveriş torbalarını eşeğe yüklediği gibi döner köyüne. böyle manzaralar görebilirsiniz yani.
hesabın var mı? giriş yap