• yeni başlık açmayayım dedim. böyle bir önemin varlığına inanıyorum ve arttırıyorum: evlilikte ailelerin uyumunun önemi...

    gözümle görene, kız kardeşimin hayırlı işi vasıtası ile bizzat şahit olana kadar, çoğunlukla ailelerin uyumunun önemini savunsam da zaman zaman "yahu çiftler birbirini sevsin de gerisi gelir zaten..." diyor idim.

    fakat bizzat yaşadım, gördüm ki kendinize eş olarak seçtiğiniz kişinin manevi kalitesi kadar ailesinin manevi kalitesi de çok önemliymiş.
    babanızın gözlerinin içi gülüyormuş "çocuğum kendisine ne güzel bir eş ne güzel bir aile edinmiş ve ne güzel ki onlar da benim yavrumu evlat olarak görmüşler." diyerek...

    anne babanızın gözlerinin içi size çok şey anlatır sevgili okur.
    buna inanın.
    buna güvenin.
    kardeşimin müstakbel eşinin ailesi ile ailemizin tanıştığı akşam boyunca gözüm babamın üstünde idi.
    benim babam çok çok duygusal bir adamdır.
    hemen belli eder hüznünü, sevincini...
    ben de bu yüzden hemen hemen her dakikada en az bir kere babamın gözlerine baktım o akşam.
    allah'ım esirgesin, öyle huzurlu gülümsüyordu ve öyle rahattı ki...
    tamam dedim... demek ki doğru yoldayız.

    o akşam, ister istemez kendi yaşamıma dair de düşündüm.
    ve dedim ki, nasibimde de varsa, annemin babamın gözünde bu huzuru görebileceğime inandığım insan ile birleştireceğim hayatımı.
    evlilik oyun değil sevgili okur...
    inanın sadece eşinizle değil, onun ailesi ile, onun eşi dostu ile de evleniyorsunuz bir nevi.
    siz siz olun, kararınızı bütün olarak vermeye çalışın ki hem siz hem eşiniz hem de sizi sevenler mutlu olsun.
  • ikinci cildi çıkmış.

    (bkz: islam'da dinin önemi)

    .
  • evlenirken annem beni uyardığında "amann annesiyle mi evleniyorum nolcekkk yeaa" gibi tepkiler verdiğim, ama aslında gerçekten annesiyle de evlendiğimi 2 ay sonra idrak ettiğim durumun özeti olabilecek kadar önemli olan durum.
    "oğlumu aldın elimden, sen layık değilsin, aslında ben oğlumu şu kızı alacaktım, gitti seni buldu" tavrını, konuşmalarını yapmasaydı aslında kayınvalideciğimle de evlenmiş gibi olmak çok da koymazdı ama napalım alıştık 9 yıldır.
  • sadece sevdiğin insanla değil aileler ile de bir bağ kurulduğu icin önemli bir kavram .

    anlaşılabilir olmak ,saygı duymak herk iki taraf içinde en önemli unsur .

    hic unutmam baba ben böyle bir tip seviyorum dediğimde kızım onunla bir ömür geçirecek olan sensin kıymet bilecek merhametli biriyse neden olmasın derdi .

    bizimkiler etliye sütlüye karşımaz eşimin ailesi de öyle saygı ve sevgi eşliğinde sorunsuz gider .

    ama anlamayan aileler için durum çok zor .
  • önemlidir, şu açıdan; evlensem mesela, ne kendi ailemi evliliğime dahil ederim ne de evleneceğim kadının ailesini. bu bakımdan aile çok önemlidir; anlayışlı olmaları gerekir, evlenen iki insanın hayatına karışmamaları gerektiğini de bilmelilerdir aynı zamanda.

    ülkenin geneline baktığımızda evliliğe karışmayan aile de nerdeyse yok gibi. çok az istisna dışında. esasen burda görev, evlenen ya da evlenecek olan bireylere düşüyor. mutlu olmak istiyorsanız ailelerinizi evliliğinize karıştırmayın her konuda hem de.
  • aileler önemlidir elbet ama evli insanların işine karışılmamalı zaten ister yabancı olsun ister türk yeter ki önce insan olsun. türkiye'de kârı koca kavgalarının çoğu aileden kaynaklı çok örneğini de gördüm,duydum. hoş zaten dolduruşa gelen tipleri,ben elin gavurunu istemem diyenleri anlamakta çok güçlük çekiyorum böyle olmayın arkadaşlar hepimiz altı üstü insanız
  • evlilikte de evlenmeden önce de en önemli sorun ailelerdir. her boka karışmayı kendilerine görev edinir bu sikik grup.

    boşanmaların da en büyük sebebi budur, evlilik akitlerinin kurulamamasının da. ülkedeki en büyük sorunlardan biri bireyselliğin olmaması.

    keşke 18 yaşından sonra çocuklar özgür bırakılsa kendi kararlarını alıp uygulayabilseler.
  • çok önemli bir unsurdur zira bizim toplumda iki kişi evlenip yaşayamaz. illa o aileler o çifte karışacak. kimi çocuk yapmıyorsunuz diye darlar, kiminden başın sıkışır borç istersin olduğu halde vermez. mesele uzar gider. o yüzden evlenirken karşı tarafın ailesini de iyi tanımak lazım. bi yakın arkadaşım 6 ayda boşandı mesala. sebebi kayınbabasının dolandırıcı çıkması.
  • türkiye kadar çok ailesine düşkün olup evlilik oranı yüksek başka ülke var mı acaba? adam annesinden kopamıyor, sözünden çıkmıyor, evlenip kadını annesinin söylediklerine göre şekillendirmeye çalışıyor. kadın babasından duyuyor duyuyor, kocasına şekil vermeye çalışıyor. aile büyükleri de cahil, biz karışmayız eşek kadar oldunuz ne bok yerseniz yiyin bu saatten sonra biz anca bayramdan bayrama varız ondada gelin el öpün çıkın diyemiyor. aileler çocuklara bağımlı, çocuklar ailelere. böyle olunca da evlilik karı koca arasında yaşanan bir şey olmaktan çıkıp dünürlerin swinger partisine dönüşüyor*

    aile önemli tabi ama kültürel uygunluk açısından birlikte olmaya uygun muyuz diye değerlendirme sürecinde önemli. erkeğin annesiyle iletişimi yarın karısıyla olan iletişimi ile muhtemelen aynı olacak, kadın annesi nasıl bir kadınsa muhtemelen ondan bir çok özelliğini alacak. aile içinde birbirlerine değer verme sayma sevme durumları evlilikte aileyi önemli yapan tek etken olmalı. onun dışında artık evlendiysen kopman lazım ordan.
  • kötü ailenin iyi kızını alacağına
    iyi ailenin kötü kızını al
    bu konuda ailenin önemini belirten en güzel söz bence
hesabın var mı? giriş yap