• önceki gün türk yıldızları resmi facebook hesabında yayınlanan ayrılık yazısı ile tsk'daki görevinden ayrıldığını öğrendiğimiz efsane takım lideridir.

    duygulandıran veda yazısı ;

    -son-

    ben bugün son kez bir jet uçağına bindim,
    bugün son kez bir jet uçağı ile gökyüzündeydim,
    bugün son kez loop, tono attım,
    bugün son kez ters uçtum ve dünyaya tersten baktım ki inanın yeryüzü bu şekilde daha heyecan verici,
    ve bugün son kez kırmızı uçuş tulumumu giydim,
    .........................
    ben bugün türk hava kuvvetleri'nde ve türk yıldızları'nda son uçuşumu yaptım...
    ve yine bugün uçaktan inince gözyaşlarıma engel olamadım,
    .........................
    kırşehir' in mucur ilçesinde arkadaşlarımla futbol oynarken bir jet geçmişti üzerimizden, hayatımda ilk defa bir uçak görmüştüm, bütün çocuklar, ben hariç, kulaklarını tıkamış ve yere bakmışlardı çünkü o kadar alçak ve bir o kadar da heyecan vericiydi, ilk kez gökyüzüne bir anlam yüklediğim andı, sanırım ilkokul birinci sınıftaydım ve uçağı o kadar net hafızama kazımıştım ki, büyüyüp uçak fotoğraflarına baktığımda onun bir f104 olduğunu anlamıştım.
    .........................
    işte o günden beri bu çocuk ruhlu adam hiçbir umudunu, hayalini yerde, yeryüzünde aramadı, ve sanırım bir gün yere baktığında bu onun son bakışı olacak.
    ..........................
    bugün biten bir şeyler var hayatımda, eksilen bir parça, acıtan, huzursuz eden. aslında bunun nedenini de biliyorum, çünkü bu benim işim değil yaşamımın ortasında kalbinde yer alan bir varlıktı, ama şuna da inanmak lazım "her son yeni bir başlangıçtır"
    ..........................
    sevgiyle kalın ve ağlarken bile gökyüzüne bakın,

    ....................................................................... ayna

    sanırım yoluna sivil havacılıkta devam edecektir.güle güle evren komutan.yolun açık,gönlün huzurlu olsun.
  • bir askere ve bir pilota ait en güzel uçuş kariyerine sahip kimsedir. çiğliden konya ya gelişinden çok kısa bir süre sonra türk yıldızlarına geçmiş ve 2004 yılından 2014 başında binbaşı rütbesi ile emekli olana dek akrobasi pilotu olarak uçmuştur. şairdir, zıpkıncıdır. denizi çok seven bir adam olmasına rağmen neredeyse tüm kariyerini konya ilinde geçirmiştir. mesleğine yakışan çok az adamdan biridir. solo türk sürecine de teknik anlamda ciddi katkısı olmuştur. uçuş hayatına thy de devam edeceklerdendir.
  • türk yıldızlarında iz bırakanlardan biri olmasına karşın benim gözümde gerçekten değer kaybetmiş emekli binbaşı. o timi bırakıp thy'de işe başlamış emekli binbaşı. ideallerimizi, hayallerimizi toprağa gömen bir asker emeklisi.
  • havacılıkla pek ilgilenmem ama uzun zamandan sonra üniversitedeki çok yakın bir arkadaşımı ziyaret ettiğimde adını duydum ve o arkadaşımdan dinledim. kimdir bu evren ayna? söylediklerini paylaşmadan edemedim.

    15 haziran 1978 izmir doğumludur. 1995 maltepe askeri lisesi 1999 hava harp okulundan mezun olmuştur. 2001 yılında uçuş okulundan mezun olduktan sonra f5 av önleme pilotluğu yapmış takiben 2004 yılında türk yıldızları’na seçilmiştir. 2004-2006 yıllarında 3 numara, 2006-2007 yıllarında 5 numara, 2007-2008 yıllarında 8 numara 2008-2009 yıllarında 6 numara, 2009-2012 yıllarında tekrar 8 numara 2012-2013 yıllarında 7 numara 2013-2014 yıllarında ise 1 numara lider olarak uçmuştur. türk yıldızlarının pek çok hareketinin mucidi, ilk kez yapanı, şu an bile uçulan gösteri paketinin temel mimarıdır. solo türk’ün fikir babası olup kuruluşunda önemli bir payı vardır. zıpkıncı, deniz adamı, müzisyen ve şairdir... 2014 yılında hava kuvvetlerinden istifa etmiş ve türk hava yollarında uçmaya başlamıştır.

    kendisine sosyal ağlardan ulaşmak mümkün.

    web sitesi: http://www.evrenayna.com.tr/
    facebook: https://www.facebook.com/evrenaynacomtr/
    twitter: https://twitter.com/evrenaynacomtr
  • emekli hv.plt.bnb. sosyal hesaplarına bakılınca şair ve çok iyi balık avlıyor. çok güzel bir husky'ye sahip adı izmir. pilotluğu efsane olan ve türk yıldızlarına takım liderliği yapmış ve bu sırada filosuna muazzam hareketler kazandırmış imrenilesi kişi.
  • emekli hava pilot binbaşı.kendisi türk yildizlari ' nin önemli isimlerinden biridir.bir çok hareketin mucidi fikir babasıdır.turk yıldızlari ' nda emeği çoktur.en son 1 numara tim lideri olarak uctuktan sonra 1 numarayı osman yığcıya devretmiştir.suan türk havayolları' ' nda airbus a 320 de fo olarak yani 2. pilot olarak ucmaktadir.siir yazar sarki söyler gitar çalar balık tutar evinde sevimli bir köpek besler.isvicre cakisi gibi bir çok yeteneği mevcuttur.en büyük hayallerimden biridir kendisiyle bir yerde karşılaşmak.

    edit: tsk ' ne terfi alarak yani yarbay rütbesiyle geri dönmüştür.izmir cigli ' de gorevine devam edecektir.boylesine degerli bir turk subayinin tekrardan yuvaya donmesi gerçekten çok sevindirici.kendisine kırımsız uçuşlar diliyorum.
  • yarbay rütbesiyle hava kuvvetlerimize geri dönen efsane türk yıldızları pilotu. kendisi gibi yetenekli ve atatürkçü bir subayı tekrar orduda görmek sevindirici.
  • 134.filonun efsane lideri...şimdilerde çiğlide t38 hocası.geçengün kolunda 1500 saat akrotim peçini görünce acaba dönecek mi lider diye umutlandığım adamdır kendileri
  • türk yıldızlarında 3-5-6-7-8 ve 1 numara (lider ) olarak f-5 uçagıyla 10 yılını geçirerek binbaşı rütbesiyle emekli oldu. ardından thy'de airbus a319 , a320, a321 uçaklarıyla 4 yıl geçiren
    evren ayna (bkz: 15 temmuz 2016 darbe girişimi)
    sonrasında orduya tekrar çagırıldı .hava kuvvetlerinde yarbay rütbesiyle t-38m egitmen pilot olarak devam etmektedir .
    kaynak: instagram hesabı
  • çiğli 2. hava ana jet üssü'nde görevli öğretmen hava pilot yarbay.

    ebevyenlik hem size hem de eşiniz ebru hanima çok yakışacaktır.sağlıklı güzel bir ömrü olsun.hoşgeldin atlas ayna.
hesabın var mı? giriş yap