• 80lerde "slaughter in vatikan" albümü ile beğenimi kazanan manyak bir death metal grubu.
  • özellikle, ikinci albümlerindeki black sabbath yorumu dinlemeye değer, -pek de brutal olmayan- death grubu...
  • 1990 slaughter in the vatican ve 1992 de the law albumlerini cikarmis thrash grubu.
    sadus, demolition hammera benzer genel tarzlari, ayrica özellikle the law albümünde pantera etkileri tasir zaten vokalist kyle thomasin sesi phil anselmoyu oldukca andirir. bir de slaughter in vatican albumu mukemmel otesinde bir albumdur zaten produksiyonu scott burnsun yapmasi bence basli basina bir referanstir.
    grup iki album yaptiktan sonra dagilmis ama 3 4 sene once reunion olayina girmisler. albumlerini hala bekliyoruz.
    kadro:
    kyle thomas vocals
    vinnie labella guitars
    jay ceravolo guitars
    franky sparcello bass
    chris nail drums
  • (bkz: #14689942)
  • the law sonrası bir de canlı albümleri bulunur, live death. o da iyidir.
  • kaçıklık seviyesinde bir pantera hayranı olarak bir konuya açıklık getireyim. sound anlamında pantera exhorder'ı değil exhorder pantera'yı etkilemiştir. zaten 80'lerin sonuna doğru pantera sound'unu groove-trash tarzına doğru kaydırırken etkilendiği gruplardan biri exhorder idi. zamanında bu konu ile ilgili "pantera exhorder'ın tarzını çaldı öyle şöhret oldu hede hödö" şeklinde bir muhabbet vardı ancak exhorder'ın frontmani kyle thomas yine zamanında demişti zaten onlar bu işi bizden daha fazla ciddiye aldılar diye.

    saygı editi: zamanın baba gruplarından biriydi vesselamlar.

    aylar sonra gelen bir başka edit: the law (albüm olan değil şarkı olan) trash metal tarihinin en iyi ilk 5 parçasına çok rahatlıkla girer.
  • pantera'nın exhorder esinlenmesine katılmakla beraber, aslında çok bilinmeyen fakat benim nezdimde oldukça unique bir gruptur. pantera 'nın daha yaban, daha öküz, daha götü başı dağıtan, daha çiğ hali diyebiliriz izlenim olarak. ritimler, davullar, inişler, çıkışlar daha oldschool ve yerli yersizdir. gitar tonları daha ham ve daha tizdir. anselmo'nun vokal tekniği cidden exhorder'ın vokaline benzemektedir.

    herneyse, grubu pantera ile sabote etmek istemiyorum. cidden dinlemeye değer bir grup. keşfettiğim yıllardan beri, ismini hafızamdan silmemek için ara sıra dinlediğim gruplardan biri olmuştur. eskiden bunun yerine arşiv tutardım, lakin üniversitedeyken patlayan dev arşive sahip harici diskimden dolayı bu huyumdan vazgeçtim. (ağır bir bunalıma girmiştim bu olay akabininde...) şimdi atıyorum hafızaya, beyin bedava... bedava ya! taşıyorum, niye hamallık yapayım?
  • şu zamana kadar pantera'nın esin kaynağı olduğunu bilmem ve isimlerini alman thrash grubu exumer ile karıştırmam dışında kendileriyle pek bir alakam yoktu, benim ayıbımmış. slaughter in the vatican nasıl manyak bir albüm öyle? thrash metal-death metal arasında kalan gruplara hasta olan ben exhorder'ı nasıl atlamışım? şunu bir daha öğrendim ki thrash metal'de deniz bitmiyor. seksenler sonu doksanlar başını biraz eşelesen dinlemediğin onlarca sağlam grup, albüm karşına çıkıveriyor.
  • adamlar bildigin yirtiyor
  • slaughter in the vatican'dan sonra bozmuş thrash metal grubu. sonradan baştan aşağı groove metal'e evrilip günümüzün modern groove metal tarzına ön ayak oldular. türü pek sevmediğim için sonrası ve pantera konuları için bir şey diyemeyeceğim; arkadaşlarımız yazmışlar zaten. fakat slaughter in the vatican her metalcinin dinlemesi gereken bir albüm.
hesabın var mı? giriş yap