• hepimizin akp'li akrabaları vardır. işten gelmişsinizdir, evinizde güzelce yemeğinizi yersiniz, çayınızı alıp bilgisayar başına geçersiniz günün yorgunluğunu atmak üzere. güzel bir müzik açıp, sosyal medyada ne var ne yok bakmaya başlarsınız. keyiflice çayınızı yudumlarken o paylaşım çıkar karşına timeline'ında... ya akp'li olmayan birilerine terörist yaftası yapıştırıyorlardır, ya saçma sapan yalan rakamlarla akp öncesi ve akp sonrası ekonomik rakamları paylaşıyorlardır, ya da havuz medyasının yalan dolan haberlerinden birisi ile gurur duydukları bir paylaşım yapmışlardır. ben cahilim diye bağırırlar. bakarsın, üzülürsün, laf anlatmaya çalışırsın, anlamayacağını bildiğin için vazgeçersin. akrabadır, kalp kırmak istemezsin, sallamayıp geçersin. ama bi süre sonra sabır tükenir, senin beynini sikeyim amk malı diye içinden küfür ederek silersin.
  • bitane de bende var bunlardan, inatla silmiyorum. dusmani iyice tanimak lazim
  • 2011'de kuzenime yaptığım uygulama.

    adamın annesi alevi ve de izmir'de yaşıyor.

    son tartışmasında zamanında japonya'da şeriat olduğunu iddia ediyordu, lise mezunudur.

    düşünün mallığı.
  • şu görsel bardağı taşıran son damlaydı nasıl böyle bir salak akrabam olabilir dedim sildim gitti.
  • dün içim acıyarak 2 kişiyi sildim. birisi aile büyüğümüz, babamın dayısı. ailenin en tatlı, şeker, özgürlükçü insanıydı. kendi sakallıydı ama en geniş şakalarınızı paylaşacağınız derdinizi paylaşacağınız insandı. herkes bir yana orhan bir yana denirdi. yaşından dolayı hürmet etmeyi bırakın, 15 dakika muhabbet etseniz "ne muhteşem adammışsın sen orhan dayı" derdiniz.

    gel zaman git zaman, yıl oldu 2013. yavaş yavaş keyfimizin içine eden, kendini kamufle eden akp tehditi nasıl kabak gibi ortaya çıktıysa bu gibi insanların da içindeki faşizanlık tepkisel olarak ortaya çıktı. hatasını düzeltmenin erdem olduğunu bilen adamlar bile sürünün dışında kalmamak için gezi'ye cevap vermek zorundaydı. ancak böylelikle birlikteliklerini koruyabilecek ayakta kalabileceklerdi. işte o gün de herşeyin tersine döndüğü gün oldu. bahsettiğim bu adam o gün gezi'nin arkasında ilk defa duyduğu otpor olduğuna inandı, bir sene geçti 17 aralık ses kayıtlarının montaj olduğuna inandı ve artık hdp'nin kendi kendini patlattığına inanan bir orospu çocuğu oldu. ailenin sevgili dayısıyken, vicdansız ve insafsız adama dönüştü farketmeden. hem de bir kaç sene içerisinde.

    iyi ki gezi oldu, iyi ki insanlar bir şekilde yolunu çekti de ak göt kara göt ortaya çıktı. bu ufak bir evrim değil paradigma değişmesidir. artık kan bağının veya yaş farkının bir anlam ifade etmediğini, sosyal ilişkilerin gerontokrasiyle yönetilmemesi gerektiğinin farkına vardık. kötü mü oldu? hayır. bu süreçten geçtiğimiz için korkusuzca "bu adamı çevremde istemiyorum" diyebiliyorsunuz, giden bu saçma sapan insanların yerine eşcinsel arkadaşınızın gururla ortaya çıkmasını seyredebiliyorsunuz. işte ilerleme budur. siktiğimin dayısının zırvalarını dinlemenin vakti geçmiştir.
  • iki kuzenime yaptıgım eylem.üstelik milliyetçi bir aile yapısı ve avrupada yaşanıyor olmasına rağmen.

    (bkz: eşşek nerede olursa olsun eşşek)
  • sanal bir gerçeklik yaratılmış olur. çevrenizde akpli bırakmayınca onlar yokmuş gibi düşünmeye başlıyorsunuz, bu seçim çok farklı, bu seçimde kesin iktidar olduk diyorsunuz..

    malesef varlar, ordalar, değişmediler, azalmadılar, kültürleri de bilgileri de artmadı. silince kaybolmuyorlar, ben de her gün böyle onlarcasını görüyorum, ama silmiyorum. silmiyorum ki varlıklarını unutmuyorum
  • kolay kolay yapmayacağım şey.

    siyasi görüşe saygı duymak hepimizin kaçınılmazı. aksi durumda çıkamayız bu ortaçağdan. kişi neyi savunursa savunsun saldırgan olmadıkça ses etmem.

    ben şu aralar bir kısım hdp seçmenini daha saldırgan hatta yer yer daha cahil buluyorum. pkk'yı sevmeyen, eleştiren herkes faşist mesela. cizre'nin özerkliğini kabul etmeyen biz türkler recm edilmeliyiz. kürdistan var ama tece yine tüm hizmeti kusursuz yapmalı. bunu reddeden türkler tahmin edeceğiniz gibi yine faşist. sarı yeşil kırmızı bayrak önünde saygıyla eğilmeliyiz. polisler, askerler gebersin onlar da askerliği polisliği seçmeseymiş.

    böyle böyle bir çılgısız goygoy var. akşama kadar tahrik altındayız.
    ama silmiyorum, bir gün saçmalayanlar kendini imha edecek. cehalet hangi cenahtan olursa olsun para etmeyecek.
  • kısıtlılar listesine almaktan kötüdür
  • 30 iq'lu salaklarca ifade özgürlüğü ile çelişkili olduğu zannedilen eylem.

    ben de akit gazetesi satın almıyorum, okumuyorum. ifade özgürlüğüne aykırı mı davranıyorum?

    akp'li birinin feyste saçma sapan şeyler paylaşma hakkı vardır, benim de onu engelleme hakkım vardır. bu da onun özgürlüğüne bir müdahale değildir.

    feyste saçma sapan şeyler paylaştı diye otellerde yakılan insanlar mı var yoksa bilmediğimiz?
hesabın var mı? giriş yap