• counter-strike global offensive'in 2018'de yapılacak 2. majör turnuvası. faceit tarafından düzenlenecek turnuvada mekan londra sse arena. 24 takımlık yeni format devam ediyor. space soldiers new challengers stage aşamasından direkt katılacak.
    ayrıca faceit, minör elemeleri dahil bütün turnuvayı kendi organize edecek.
  • heyecanla beklediğim turnuvadır. bu yılın 2. majör turnuvası olacaktır.
  • turnuva yarın oynanacak space soldiers vs rogue maçı ile başlayacak sanırım. öncelikle geliyor gönlümüzün efendisi diyelim. son yıllarda cs go artık oynamaktan çok izlenen bir oyun oldu. mevcut kötü durumların* giderilmemesinden dolayı böyle bir akım başladı. şahsen ben de artık çoğu zaman izlemeyi tercih ediyorum. profesyonel turnuvalar gerçekten zevk veriyor.

    neyse gelelim bu senenin ikinci majorüne. aslında ben ilk değerlendirmemi sadece ilk maçlar için yapacağım. çünkü uzun bir turnuva süreci var. duruma göre editlerim veya yeni entry girerim. turnuvanın işleyişi hakkında yararlı bir yazı için burayı okuyabilirsiniz.

    ilk aşamada 16 takımdan 8 tanesi üst tura geçip. hali hazırda orada bekleyenlerle buluşacaklar. ben açıkçası öncelikle sallantılı dönemden geçen milli gururumuz space soldiers'ın 3 galibiyet alamayıp eleneceğini düşünüyorum.

    en son stockholm finalinde karşılan astralis veya north ise kayıpsız çıkabilir üst tura. bakalım yarın ilk maçların sonunda daha iyi bir şekilde görürüz önümüzü. ama ben hiç değilse üst tura çıkacak tahminlerimi yazayım:

    astralis, north, liquid, nip, big, hellraisers, gambit, optic.
  • (bkz: space soldiers) desteklerimizi bizi dünya çapında temsil eden bu çocuklardan esirgemeyelim. bakarsınız bir gün bu sayede istanbul major 2020 bile olabilir. ne kadar küçükmüş gibi görünse de, ülkemizin itibarı için çok önemli turnuva bunlar. adamlar bizi arap sanıyorlar yemin ederim. cs go oynayan yazar dostlarım hak verirler buna. yıl olmuş 2018 hala türklere arap diyorlar, ha pek bir farkımız kaldığı söylenemez ama o konulara hiç girmeyelim şimdi. dediğim gibi, ülke olarak böyle organizasyonlara katılmak çoook önemli.

    oyun içinden çıkartmalarını alarak destek vereceğim bende. şansları bol, attıkları hs olsun. dilerim finale kadar giderler.

    bu arada saat belirtmemiş kimse. yarın tsi ile sabah 10 gibi başlayacak sanırım. çünkü cs go'da 12 saat 20 dakika kaldığını söylüyor. yarım saat falan sarksa tahminen de 12:30 gibi başlar.

    turnuva hakkında ayrıntılı bilgi için

    steam hesabınızı twitch ile ilişkilendirin ki size turnuva hatırası kutulardan atıyor.

    düzeltme : saat farkı olduğu için yanlış bilgilendirme olmasın diye düzeltiyorum. ilk maç bizim çocukların

    spave soldiers vs rogue
  • (bkz: #80986502)
  • gelmis gecmis en kotü major olmaya aday. devamli teknik ara veriliyor. maclar bu sebeple devamli sarkiyor.

    ayrica yayin yonetmeni izledigim en kotusu, devamli aksiyon kaciriyor. yorumculari da aşırı çöp geldi bana, salak salak sakalar yapip kafa sikiyorlar devamli.

    kisaca izledigim en boktan organizasyon.
  • 21 ekim'de canli izlemeye arenaya gidecegim turnuva. ısten izin alip buraya giden 30+ tek insan evladi olabilirim sanirim. smart casual giyinmis, yalniz bir adam ararsiniz seyirciler arasinda artik.
  • genel itibarıyla teknik açıdan rezil bir turnuva oluyor.

    sürekli gecikmeler, yaşanan bilgisayar sorunları.

    öncelikle ilk günün ilk maçı 2 saat gecikmeli başladı. bunun suçunu valve'ye attılar, gece 3'te güncelleme getirmişler. ama bu valve ile faceit'in arasında bir olay. yine de faceit'in suçu. geldiği gibi fark edip ayarlayacaktın o zaman. beni ilgilendirmez. birbirine suç atmakla olmuyor öyle.

    space soldiers'ın ilk maçında, hardstyle'ın bilgisayarında bir sorun olmuştu. bu da tuhaf bir sahneye sebebiyet vermiş, inferno'da a site'da elinde mac-10 ile ölmesine sebep olmuştu. bilgisayar sorunu olduğu çok netti çünkü mouse'ı saniyelerce kıpırdatamadı ve tek noktaya bakarak koştu.

    bugünkü hellraisers maçında, hellraisers'ın türk oyuncusu woxic, çok fazla bomba atılınca, sistemin bunu kaldıramayıp oyunun çöktüğünü söyledi. daha da ileri gidip "1000 tl'ye bilgisayar toplasam bundan iyi olur" diyor.

    renegades takımının koçu da bilgisayarların maçta kötü fps vermesinden şikâyetçi.

    big takımının bir oyuncusu mikrofonların kalitesizliğinden şikâyetçi. konuşan takım arkadaşım hangisi onu bile anlamıyorum, düzgün mikrofon almak bu kadar zor mu demiş.

    bunun yanı sıra, dün gece astralis - complexity maçı öncesi internet kesildiği için yayın verilemedi. şaka değil. bayağı koskoca organizasyonun interneti kesildi. bundan dolayı yayın sonraki güne sarktı. daha da kötüsü, astralis - complexity maçından önceki maçın da sonu verilemedi. maç 14-6 giderken yayın gitti yanlış hatırlamıyorsam.

    bunun da üstüne, ilk gün bütün maçlarda hudlarda sıkıntı vardı. hellraisers'ın doğu avrupalı bir oyuncusu yanlış şekilde türk olarak gösteriliyordu. kamera oyuncular arasında değişmesine rağmen eski oyuncunun adı yazıyordu. yani hud en az 3-4 saniye geç geliyordu.

    faceit sıçıp batırmış gibi görünüyor yani sonuç olarak. bir daha bunlara major vermezler umarım.

    kaynaklar:

    https://twitter.com/…xic/status/1037717607145725952

    https://twitter.com/…ryu/status/1037717863199596545

    https://twitter.com/…xic/status/1037718044427075584

    hardstyle'ın tuhaf sahnesine ise reddit'ten ulaşmak mümkün ama üşendim.
  • ilk defa seyrettiğim cs maçında(nip-astralis) ,ilk defa kutu düştü, ilk defa kutudan para eder skin çıktı. hatıra mac-10 solgun sarı.teşekkürler bitmeyen maç.

    nip:28-astralis:26 olarak bitmiştir.
  • nip'in mouz uzerinden verdikleri sacma roundlara gectigi bir mac ile devam etmekte olan turnuva. f0rest'in performans dusurmemesi lazim. zira kotu baslarsa kotu gidiyor bu adam. biraz baslangica bagli tutarliligi var adamin. gtr ilk mac icin fena is cikarmadi. mirage a site'da ki oldukca zor bir yerdir cok iyi isler cikardi. lekro igl deniyor ama bildigin fragger takiliyor. rez her an oyun ceviren bir yapisi var. #goninjas
hesabın var mı? giriş yap