• macbook pro'mun fazla ısınmasından sonraki arayışlarımın sonucunda bulduğum aplikasyon.
    fan'ın çalışmaya başlama sıcaklığını 45 c'ye düşürdükten sonra base speed'i 3600 rpm'e çekmemle beraber bilgisayarın bir daha hiç ısınmadığını gözlemledim. tavsiye ederim
    http://www.macupdate.com/app/mac/23137/fan-control
  • (bkz: smcfancontrol)
  • mac'in yanı sıra windowsta da çalışan uygulama. macs fan control olarak da ismi geçen ücretsiz uygulama. smcfancontrola kıyasla kullandığı sensör sayısı daha fazla olduğundan ellerinizi dayadığınız yerin ısısı da dahil olmak iç aksama ilişkin pek çok fazla noktaya dair bilgi edinmek mümkün. uygulamayı özellikle bilgisayarı dizüstü kullanılacağı zaman etkinleştirmekte fayda olacağını düşünüyorum. gerçi aleti aldığımdan beri hiç ısınma sorunu ile karşılaşmadım, dün unutup üst üste iki adet adobe uygulaması açık bırakıp bir süre internette dolanınca klavyede bir ısı artışı oldu.uygulamaları kapatıp bilgisayarı bir süre kapadım. tamamen soğuduktan sonra açıp bir süre internette dolaşıp üzerine de yazı yazmaya başlayınca benzeri ısınma gene boy gösterince uygulamayı kurdum. 1600-2000 rpm civarlarında uygulamayı çalıştırmam bile bilgisayarı toparlamaya yetti.

    sonraki gün de uygulamayı bi süre kullandım sonra test amaçlı uygulamayı kapadım ve yarım saattir dün gerçekleştirdiğim yazı/surf işlermlerini yapt ve herhangi bir ısınma ile karşılaşmadım o yüzden uygulama içinden auto seçeneğini belirleyerek mac os'e fan ayarlarını vermiş bulundum. belki de mac'in smc'de kısa süreli bir sorun oldu bilemiyorum.

    erken 2015 macbook proda 2500 rpm civarında hem iyi soğutma sağlıyor hem de fan sesi duyulmuyor. 3000 civarına çıkıldığında fan sesi belirginleşiyor. uygulama içinden cpu şu ısıya ulaştığında şu sıcaklığa düşürecek kadar çalış gibi çeşitlendirebilmeye olanak sağlayan bir yapısı da var.

    uygulama fazlaca güncellendiği gibi forumları da aktif. dilerseniz bağış niteliğinde 15 euroya uygulamayı satın da alabiliyorsunuz.
  • anakart, ekran kartı, kasa, fan, soğutucu üreticilerinin sunduğu boktan spyware yazılımları yerine kurulması elzem süper uygulama.

    özellikle oyun oynamadığınızda, masaüstünde çalışırken her türlü ayara izin verdiği için neredeyse tamamen sessiz bir kasa yapabilirsiniz.

    https://getfancontrol.com/
hesabın var mı? giriş yap