• fare ayaklari, tuyleri ve dahi agzi ile pek cok hastaligi bulastirabilen/tasiyabilen bir hayvan oldugu icin olabilir.
    ayrica fare gorunce egilip sevmiyoruz diye kafasini tasla ezmiyoruz.
  • burada 2 tane durum mevcut. 1. si fareye ıyy demek. burada başlığı açan arkadaşın haklılık payı var. gerçek hayvanseverliğin estetik güzellikle alakası yoktur. gelelim sahiplenme kısmına. fare sahiplenmek biraz absürd olabilir. kontrol edebilmek ve besleyebilmek adına kedi veya köpek doğal olarak daha rahat ve kolaydır.
  • çifte standart
  • tarihsel bilinçaltımızın getirisi...

    fareler yüzyıllar boyu kara veba gibi hastalıkların kaynağı olarak bilinmelerinin yanı sıra mahsüllere de 'zarar' veren hayvanlardır... kısaca haşerattır; zararlı mahluk!

    kedi ve köpek ise evcilleştirilmiş ve bunca yıldır insanın iyiliğine çalıştırılmış hayvanlar...

    saçma sapan argüman üretmemek lazım.
  • teriyer köpeğim var. yıkarken tüyleri yapışıyor ve kütlesinin yarısını kaybederek tam bir fareye dönüşüyor.işte bu durum tam o an kafamı kurcalayan karmaşa. buradan farelere tavsiyem uzun ve renkli olacak şekilde tüylerinizi uzatın ve tiksindirici bir nüans ile vik vik diye ses çıkarıp her gördüğünüz deliğe girmekten vazgeçin.
  • bu konuda "tarihsel bilinçaltımızın getirisi" demek kadar doğru olabilecek tanım yoktur. ek olarak bu durum, bize çirkin ve tiksindirici gelen bütün hayvanların insana büyük tehdit oluşturmasında direkt etkisi olmasından ileri gelir. bir hamamböceğinde taşınan mikrobun oluşturacağı etkiyle kedinin köpeğin taşıdığı mikropların etkisi bir değil.
  • fare ve böcek olmasa da en azından hiç bir zorunluğu yokken sokaktaki yalnız başına hayatta kalmaya çalışan; yetişkinler, çocuklar tarafından istismara uğrayan hayvanları sahiplenme eylemidir.

    buna sen hayvan sevgisi demesen de olur.
  • geçen gün ben de düşündüm bu durumu.
    benim evim giriş katında olduğu için kediler balkondan eve rahatlıkla girebiliyor ve bu durum da beni oldukça rahatsız ediyor.şimdi ben eve kedi girmesin diye önlem alsam ve bu önlem de öldürücü bir önlemse ben bir hayvan düşmanı mı olurum ? oysaki aynı öldürücü önlemi bir fare için alsam hiçbir sıkıntı yok değil mi ?
    tabi ki bunun böyle algılanmasının bir çok sebebi olduğunu biliyoruz ama bir başka canlıyı sevmede,canlıya zarar vermede-öldürmede- ölçütümüz ne olmalı benim asıl takıldığım nokta .
    aranızda derdini sikeyim diyenler çıkabilir ama işte insanın boş zamanı çok olunca olur olmadık şeylerin bile peşine düşebiliyor.
  • gerçek bir hayvansever olarak önyargılı bulduğum tavırdır. azıcık araştırılsa (fare ilaçlama firmalarının sitelerinden değil tabii ki) fındık farelerinin insana zararsız canlılar olduğunu ve hatta evde gördüğünüzde öldürmenize bir sebep olmadığını görebilirsiniz. evimde yaşayan bir fındık faresi var ve ilk gördüğümde öldürmeyi ben de düşündüm yalan yok. ama bir süre sonra birbirimize alıştık hatta artık korkmadan elimden ekmek kırıntılarını bile yiyor yavrucak.

    şimdi bugüne dek öldürdüğünüz her fare için içinizi sızlatacak, geçen hafta çektiğim fotoğrafına bakın lütfen. hangi göt şu tatlılığı öldürebilir? http://i.imgur.com/kyyjhsq.jpg
  • yau su farkli hayvan turlerine farkli davranilmasi konusu ustunden drama cevirenler ne istiyor belli degil.
    ne yapalim simdi? fare mi besleyelim? yoksa kedi kopek mi beslemeyelim? yani ne anlatmaya calisiyorsun?

    bir de bunun "inegi yiyip kediyi kopegi besliyorlar" modeli var. ne yapalim? inegi de evde mi besleyelim? yoksa kediyi kopegi de yiyelim mi? somut beklenti ve elestiri nedir belli degil, bir seyler geveliyorlar da kendileri de farkinda degil amk.
hesabın var mı? giriş yap