• 29 mayıs 1998 doğumlu alman sağ bek/kanat. kariyerine sv fortuna bottrop'ya başlayan passlack, önce rot-weiss oberhausen sonrasında ise borussia dortmund'a transfer oldu. alman futbolunun en önemli yeteneği olarak gösterilen passlack, geçtiğimiz sezon takımının bundesliga u17'yi kazanmasında büyük pay sahibiydi.

    dar alanlardaki etkinliği, hızı, çok yönlülüğü ve oyun kurma yeteneğiyle öne çıkan oyuncu, uzaktan şutları ve takımına önderlik edebilmesiyle fark yaratıyor.

    edit: tendra van case doğum yılını düzeltti.
  • fm 2015'in her yeni oyununda bayern münih'in ilgilendiği, borussia dortmund'un 17 yaşındaki sahanın sağ tarafının her bölümünde oynayabilen oyuncusu.
  • fm 2015'te harikalar yaratan, 22 yaşına geldiğinde oyunun en değerli sağ beklerinden biri olan oyuncu.
  • dün gece borissia dortmund'da, a takım kariyerindeki ilk maçına çıkarak, bundesliga'da forma giymeyi başaran en genç 9. futbolcu' sıfatını alan 1998(!) doğumlu 17'lik sağ kanat kido.

    maçın tamamını izlemedim ama geniş özetine bakılırsa fıldır fıldır koşan, çok hareketli ve oldukça yüksek potansiyelli olduğu aşikar bir genco izlenimi bıraktı. yıllardır anca adını duyabildiğim, bu liseli yetenekli ergeni izlemek gayet keyif verdi.

    gerçi ilk maçından oyuncu değerlendirmek yanlıştır, o mantıkla aydın yılmaz'ın şu an real madrid'de, batuhan karadeniz'in ise arsenal'de olması lazımdı. veyahut zamanında ispanya u17 takımının tartışılmaz yıldızı olan jose antonio reyes'in xavi ve andres iniesta'dan kat be kat daha büyük oyuncusu olması gerekirdi.

    lakin gene eklemeden edemeyeceğim; ilk maçından gözlemlediğim kadarıyla 10 numara bir oyuncu gümbür gümbür geliyor. çok çalışıp, bol ıspanak yer ise dünya bir adet daha top class kanat oyuncusu kazanabilir.
  • bu sezon a takımda yavaş yavaş kendisine yer edinmeye başlamış ve gelişimini sürdürmesi dahilinde lukasz piszczek'i ilk 11'den edebilecek bir performans sergileyen 18 yaşındaki sağ bek oyuncusu.

    asıl merak ettiğim, bu takımda sağ bek denince akla ilk gelen piszczek iken geçtiğimiz sezon matthias ginter ile dönüşmeli bir şekilde bu pozisyonda oynayan bu arkadaşın ardından, passlack ilk 11'e yerleşirse asıl pozisyonu stoper olan ginter'in akıbeti.. (bkz: kan dökülecek)

    * https://www.instagram.com/passlackfelix/
  • üstün alman teknolojisinin piyasaya en son sürdüğü üründür. adından ileride çok bahsettirir.
  • (bkz: felix passlack/@ceyar i kim vurdu)

    tapusu borissia dortmund'da olan 1998 (20) doğumlu wonderkid sağ bek.

    bu sezon (2018/19) kiralandığı şampiyonşip ligi takımı norwich city'de de beklenen patlamayı yapamassa kendisinden umudu keseceğim. hadi bakayım koçum, göreyim seni.
  • (bkz: felix passlack/@ceyar i kim vurdu)

    --- felix passlack part 3 ---

    daha a takima cikmadan geleceginden cok sey beklenen bir gencoydu. borussia dortmund b takiminda (2015/16 - yas 16) 23 macta 15 gol atip alt kademeyi yaktı-yıktı. 4 yil once bu zamanlar (aynı sezonun 2.donemi 2016-03) ise bana basligina sunlari yazdirmis;
    ''dün gece borussia dortmund'da, a takım kariyerindeki ilk maçına çıkarak, bundesliga'da forma giymeyi başaran en genç 9. futbolcu' sıfatını alan 17'lik sağ kanat kido.''

    mario gotze*, marco reus*, christian pulisic, son olarak efsane oyuncu olma potansiyelli* jadon sancho. borussia dortmund son yillarda 'genc kanat oyuncularindan yildiz yaratma' konusunda dunyadaki en basarili futbol takimi oldu. bu guzel isimli alman kardesimiz felix passlack'in da o yildizlardan birine donusmesi, ileride dunya devi kuluplerden birine transfer yapmasi bekleniyordu; yapamadi. onun yerine batuhan karadeniz gibi torbaci, aydin yilmaz gibi haşhaşî olup maddeye düştü. bir zamanlar alman futbolunun gelecegi olarak gorulen oyuncu, profesyonel ortamlara cikisinin 4.yilinda (2019/20 - yas 21) beklendigi gibi dunya devlerinde degil, osuruk ligi eredivisie'de lige tutunmaya calisan perişan fortuna sittard'da forma giyiyor.

    zaman icinde gol atma becerisini yitirdiginden dolayi sag kanattan sag beke cekildi ve yolu sampiyonsip ligine (2018/19 - norwich city - 0.5m € kira bedeli) kadar düştüydü. ingiltere 2.kademesinde hicbir sakatlik yasamamasina ragmen bir yilda tami tamina 7 dakika (!) forma şansı bulabildi. bu sezon ise (2019/20) bir sag bek oyuncusu olarak, bedelsiz bir sekilde şansız fortuna sittard'a kiralandı. bir anlamda a takımda varlığı ayak bağı olmasın diye takımdan bedavaya siktir edildi.

    yaşıtı kylian mbappe'ye 200m € deger bicilen transfer piyasasinda* su an icin ederi bir kadro disi sag bek martin linnes parasi (1.5m €) olan bu eski yildiz adayina kariyerinde basarilar dilerim. umarim bir gun eskiden vaad ettigi yildizin 4'te 1'ine donusebilir de en azindan borussia dortmund seviyesi takimlara tekrardan transfer olur. iste buna da 'olmayacak duaya amin demek' denir; bir baska oyuncu incelemesine kadar hadi kalin saglicakla a dostlar.
  • haziran 2023'te sözleşmesi bitecek olan bek. kiralama bedeli ödemeden kiralayıp, sezon sonu da kadroya katılabilecek bir oyuncu. yüksek bir maliyeti de olmayacaktır. 30'lu yaşlarında son sözleşmesini yapan ve fizik olarak her yeni günde daha da geriye giden bir oyuncu yerine tercih edilebilir.
hesabın var mı? giriş yap