• türkiye'de de kullanılan telefon dinlemeleri için kullanılan yazılım.

    ayrıntılar
  • türkiye'de de kullanıcısı bilinmeksizin çalışmakta olduğuna ilişkin bir haber çıkan ve hükümetlerce kullanıldığı belirtilen bir casusluk yazılımı.
  • ortadoğu hükumetlerince gazetecileri ve muhalifleri dinlemek için kullanıldığına dair belgeleri sızdırılmış olan yazılım.

    http://np.reddit.com/…p/gamma_international_leaked/
  • yazılımların kendileri, tanıtım doasyaları ve bir kısım müşterileri wikileaks tarafından halka açılmış durumda an itibariyle: https://wikileaks.org/spyfiles4/
  • sadece devletlere/hükümetlere satilan bir casus yazilim suiti. alman mali.
    yasal virus de diyebiliriz. korkunc bir dijital silah.
    turk telekom sayesinde tum ulkedeki windowslara bulastirildi yillarca. 2013 den bugune kadar. resmen vatandasa virüs bulastirdi devlet. silmeyi basarsaniz dahi turkiye'den internete girdiginizde hemen tekrar bulasiyordu. kafayi yedirtmisti bana vaktiyle. ayrica antivirus programlarinin 'virus listesi'nden kendini siliyordu. guncellemeleri internetten yapiyorsunuz, internete de turk telekom altyapisiyla baglisiniz, turk telekom size modifiye 'virus listesi' gonderiyor, icinde finfisher olmayan virus listesi. isterseniz 50 tane antivirus kurun hicbiri farkedemiyordu bunu.
    nihayet microsoft 10 gun once bu duruma bir son verdi. windows defender artik engelliyor bu ajani. ve bu da devletimizin resmen turktelekom altyapisi sayesinde her windowsa finfisher bulastirdiginin kaniti oldu.
    hic hos seyler degil bunlar. skandal.
  • kılıçdaroğlu'nun bahsettiği virüsü devletimize satan şirket.

    milli istihbaratın bu virüsle adalet yürüyüşünü dinlediği konuşuluyor.
  • sosyal muhendislik yontemleriyle ozellikle adalet yuruyusunu destekleyen muhalif kesimin telefonlarina bulastirilmis bir trojandir. aktroller mesailerini yapadursun, bunlara karsi ayrica bir dikkatli olmak lazim ozellikle yapay zekanin metin uretecleri bu yilda nasil degistirdigini dusunursek.

    edit: ozellestirilmis hedef kesim eklendi
  • hükümet (veya hükümet destekçisi bir grup) 2017'nin ilk yarısında twitter üzerinden bunun finspy isimli ürünü ile adalet yürüyüşüne katılanları hedeflemiş.
  • "münih savcılığı, türk hükümetinin chp milletvekillerini ve muhalifleri gözetlemek için kullandığı iddia edilen finspy casus yazılımın üreticisi finfisher firması ve diğer iki şirket hakkında soruşturma başlattı.

    alman şirketler ve yöneticileri, türkiye'ye casus yazılımı ihracat izni almaksızın, alman dış ticaret mevzuatını ihlal ederek, yasadışı yollardan satmakla suçlanıyor.

    ...access now adlı dijital sivil haklar grubu uzmanları yazılımın türk hükümeti tarafından, muhalefete karşı kullanıldığı iddiasını bir raporla gündeme taşımıştı.

    alman basınında geniş yer bulan rapor üzerine savcılık ön inceleme başlatmıştı.

    raporda "finspy" adlı casus yazılımın, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun haziran 2017'de başlattığı adalet yürüyüşü sırasında muhalif görünümlü bir internet sitesi üzerinden devreye sokulduğu tespitine yer verilmiş, bu yolla chp'li vekiller ile muhaliflerin telefonlarına almanya yapımı casus yazılım yüklendiği, milletvekillerinin dinlendiği, izlendiği belirtilmişti..."

    http://haber.sol.org.tr/…satisina-sorusturma-269798
hesabın var mı? giriş yap