• huawei'nin cep telefonu ve sony'ninde playstation ve televizyon garantisine bakan firma.

    teknoseyir ekibinden murat gamsız ziyaret etmiş :
    https://www.youtube.com/watch?v=hunns--zpnk
  • web siteleri şudur: http://www.fixsmart.com.tr/tr-tr/
  • aldiktan 1.5 ay sonra ekran sararmasi problemi ile karsilastigim huawei telefonumu baska bir telefonda yasadigim yaklasik 3 aylik teleservice rezaletinden sonra servisi bekleyecegime bu sekilde de kullanirim diyerekten garantinin bitmesine 1 ay kalana kadar
    servise goturmedim. ancak bu hafta bu arkadaslarin ne kadar hizli oldugunu duyduktan sonra dun aksam 5 sularinda telefonumu ankara gmk subesine teslim edip mekanin yakinindaki bir kafeye oturdum. once telefonu teslim ederken sira bekleniyor maili geldi, sonra kapidan cikarken isleme aliniyor maili. yaklasik 50 dakika icerisinde toplam 7 adet mail ile her bir asama(yedek parca bekleniyor, parca takiliyor, onarim tamamlandi, test ediliyor) tarafima bildirildi. sonunda telefonum ekran, ses acma kapama tuslari vs. varana kadar kasa yenilemesi yapilarak tarafima sifir gibi teslim edildi. teleservice in en az 1 ay suren tamir islerinden ve telefon yenileme sonrasi kayitsiz telefon vermesinden sonra ilac gibi gelen firmadir.
  • telefonumun ekranında beliren leke için gönderdiğim de aklıma birden aklıma değişim istemek geldi. mail atarak değişim istediğimi söyledim ve değişimi hemen onaylarak büyük güvenimi kazanmıştır. arkadaşlarımın bir çoğuna huawei almalarını tavsiye ettim ve hepsi çok memnun.
  • huawei teknik servisini üstlenen firma. istanbul'daki yerleri biz cevahir otel'e çok yakın. teknik servis tarafına söyleyecek hiç bir şey yok yalnız 45 dakikada çözüyoruz kısmına çok güvenmeyin.

    şöyle ki kargoyla cihazı vermeyip elden teslimata gitmeme rağmen zaten sıramatikten sıra alıyorsunuz ve sıranın size gelmesi 20-30 dakikayı zaten buluyor. cihazı teslim ettikten sonra da hasar tespit kuyruğuna giriyorsunuz yani o sırada bir bakma söz konusu değil. sadece kabul edilme işlemleri kısaca yapılıyor sorunu anlatıyorsunuz forma yazıyorlar ve o sıraya girmiş oluyorsunuz.

    ben perşembe günü öğleden sonra dört gibi cihazı verdim, şu anda yoğun olduklarını cuma veya cumartesi teslim edebileceklerini söylediler. bilgilendirme kısmı çok iyi size verdikleri takip numarasıyla hangi dakika ne yapılmış sitelerinden görebiliyorsunuz ve ayrıca smsler de geliyor.

    esas saçmalık ise şu, garanti kapsamında zaten tamir olmuş cihazınızı alacaksınız, sadece imzalayacağınız evet teslim aldım formu, ona rağmen tekrar sıramatikten sıra alıyorsunuz ve o sırada başka arıza tespit ya da cihaz alacaklarla beraber tek bir sıradan işlem görüyorsunuz. burada da yine 20-30 dakika kadar beklemeniz gerekiyor.
  • 30 ocak 2018 de aldığım huawei telefonumun ekranında 2019 mart gibi sararmalar meydana gelmeye başladı. sağ ve sol üst kenarlarda hafif sarılık vardı.
    daha önce telefonumu laminat parkenin üzerinde ayağımın altında ezerek kaydırmıştım. ekranın her yeri çizikti. telefonun kasasında da birkaç kez düşürdüğüm için ezik ve çizikler vardı. kameranın ve şarj girişinin olduğu yerlerde de aşınma vardı.
    ekran sararması dışındaki şeyler kullanıcı hatası olduğu için telefonu garantiye göndermeden önce kutunun içine sadece sararmadan bahseden bir kağıt koymuştum. hicare uygulamasından çağrı merkezini aradım. şehrimde kvk olduğunu söyledi ama ben kvk'ya göndermek istemedim. istanbul fixsmart'a gönderelim dediler. tamam dedim kaydımı oluşturdular, telefonuma ücretsiz kargo ve adresin bulunduğu şifreyi gönderdiler. yurtiçi kargoya telefonumu bu şifreyle teslim ettim. telefonumun ertesi gün akşam saatlerinde ulaştığını bildiren bir sms aldım. cihazın arıza tespit sırasına girdiğini bildirdiler. araya tatil girdi. tatilden sonraki gün internet sitelerinden ımei kodu ile kontrol ettiğimde ufak çaplı bir şaşkınlık yaşadım.
    50 dk içinde telefonumun arka kapağının, parmakizi okuyucusunun, şarj soketinin, iç ve dış ekranının(cihazımda ikisi yekpare olduğu için diye tahmin ediyorum) değiştirildiğini öğrendim.
    ben sadece iç ekranın değişmesini beklerken garanti kapsamında tek kuruş almadan neredeyse telefonumu sıfırladılar. hem de çok hızlı bir biçimde.
    ayrıca kutunun içine bir de ekran koruyucu koymuşlar.
    satış sonrası hizmet bana çok üst düzey geldi. iyi ki huawei almışım dedirtti.
    öneriler :
    göndereceğiniz telefon huawei ise +hicareuygulamasından bakım moduna alıp gönderin. bu şekilde telefonunuz sıfırlanmaz.
    +faturanızın fotokopisini kutuya koyun.
    +ımei numarasını, telefonunuzu göndermeden önce bir yere kaydedin(telefon kutunuzda yapışkanlı kağıt üzerinde 2 tane ımei numarası yazılı kağıt var)
    +hicare'den müşteri hizmetlerini arayın ve ücretsiz kargo kodunuzu alın.
  • hayatımda gördüğüm en hızlı ve en çözüm odaklı servis.

    geçen hafta çarşamba 5 aylık psmart 2019 model telefonumu teslim aldılar, cihazda ekran gövdeden ayrılıyordu. çarşamba 3 gibi kutulu, paketli değişim yapalım diye aradılar. ben ücret iadesi deyince ikiletmediler bile. cumartesi günü ücret iadem onaylandı, bugün de ne kadar alacağımızı öğrendik. 2-3 gün içinde de hesabımıza gelecekmiş para. her adımda mesajla bilgilendirildim. eksik belge varmış, hemen arandım. 4-5 gün içinde sayısız kere konuştum kendileriyle. hiçbir çalışanı kaba ve kötü davranmadı.

    4 sene önce aldığım samsung note 5 daha 4.ayında kamerasından dolayı servise gitmişti. orada da değişim ya da iade istemiştim ama samsung bunu yapmamıştı. telefonum çok beter bir halde 3 hafta sonra gelmişti. kardeşim apple kullanıcısı. onda da en erken 2.haftada cevap alabilmiştik. hız konusunda uzun bir süre kimse fixsmartı geçemez.

    edit: dün onaylanan miktar bugün hesabıma geçti. hız ve çözüm konusunda gerçekten muhteşem ötesi bir firma.
  • garanti süresi dolmasına bir kaç ay kala telefonumu buraya kargoyla gönderdim. müşteri hizmetleri yetkilisi tamir süresi için net bir cevap veremiyoruz deyince kıllanmıştım ama kaygılarım boşunaymış.

    cihaz ellerine ulaşır ulaşmaz 45 dk içinde garanti kapsamında arızam giderildi ve kargoya verildi. ben kafadan 15 güne razıydım ama maşallah 45 dakikada işimizi hallettiler sağolsunlar. keşke ülkemizdeki her kurum bunlar gibi temiz çalışabilse.
  • hiç memnun kalmadım verdikleri hizmetten. huawei matebook 13 cihazımı servislerine yönlendirdim ekran lekelenmesi, batarya problemi ve touchpad sallanması ile alakalı. benden kasa yamulmuş diyerek para aldılar. bataryada ben sorun yaşamama rağmen sorun görmüyorlar. ekrandaki lekelenme içinse fiziksel hasar diyip, işin içinden sıyrılıp yine garantiye almadan işlem yapmayı teklif ettiler. ki sorun da macbook cihazlarda önceden olmuş olan staingate probleminin bir benzeri. kullanıcıdan ücret almak için ellerinden geleni yapıyorlar izlenimi aldım. fazlası, sitelerinde ortalama servis süresi kargo dahil 3-5 gündür yazarken ben cihazı servise vereli 2,5 hafta oldu ve hala yedek parça bekleniyor durumunda. tonla işim aksadı. kısacası, servisi önermiyorum. ancak, huawei cihaz aldığınız zaman ya bu servise vereceksiniz ya da kvk teknik servis’e. pek bir alternatifiniz yok yani. bu yüzden, huawei marka cihazlardan uzak durmanızı öneririm, çünkü garantili diye aldığınız cihazın garantisinin pek bir işe yaramadığını göreceksiniz. servisin hakkını yiyemem, iletişim konusunda gayet başarılılar, ancak saydığım nedenlerden ötürü öneremeyeceğim.
    edit: bilgisayar geldi ve bilin bakalım ne problemi var? touchpad sallanıyor. ben niçin göndermiştim? touchpad sallandığı için. üstelik artık zor tıklıyor. cidden hiçbir şey diyemiyorum. 1 aydır bilgisayarım onlardaydı.
    edit 2: bilgisayarı kullanmaya devam ediyorum. ekrandaki açılma durumları fazlalaştı, bildiğiniz staingate işte. batarya hala kötü. touchpadde sallanma kendliğinden azaldı ama tıklamalar kararsız. cidden bu bariz hataları görüp, üstüne benden para alan servisten dolayı, huawei markasından artık asla bir şey almam, ki kötü reklamını da yapmaya devam ediyorum, alacak olan arkadaşlarımı caydırıyorum. benim gibi pişman olmalarını asla istemem.
    edit 3: uzun uğraşlar sonucunda bilgisayarın sıfırı ile değiştirildi. emekleri için ata beye ve diğer huawei destek çalışanlarına teşekkür ederim. şu an hiçbir sıkıntım yok bilgisayar için.
  • memnun kaldığım teknik servis. oldukça hızlı, ilgili ve sabırlılar. iletişim probleminden kaynaklı yanlış bir anlaşılma oldu ve benim agresif tavırlarıma rağmen telefondaki hanımefendi sabırla yaklaşıp problemi çözdü. telefonum ellerine ulaştıktan 24 saat içinde de bütün işlemleri tamamladılar ve tekrar kargoladılar. ücretli ekran değişimi yaptırdığım için mi iyi davrandılar yoksa bütün müşterilerine mi böyle bilmiyorum ama ilk defa bir teknik servisle cinnet geçirmeden süreci tamamlamış oldum.
hesabın var mı? giriş yap