• queen'in greatest hits'inde bu albümün flash adıyla bir medleyi bulunmakta ki bence albümün genelinden çok daha iyi ve dinlenilesi.
  • filmin yönetmenliği için matthew vaughn ismi geçiyor.
  • türkiye'de henüz atatürk hayattayken baytekin ismiyle çıkan bir çizgi romandır.abd'de büyük tufanlar koparmış, türkiye'de de tutulmuştur.zamanla çizeri, yazarı, senaristi ve yayınlandığı gazeteler bile değişmiştir. hatta bir gazete paralel evrende geçen iki farklı flash gordon'u biri hafta içi biri hafta sonu olarak yayınlamıştır.ilk ve orjinal yaratıcısı alex raymond idi yıl ise 1934 idi...

    1936,1954,1974 gibi tarihlerde film ve tv dizisi olarak çekilmiştir..yine eski bir tarihte çizgi-filmi de yapılmış olup şapka çıkartılacak bir çalışma ortaya konmuştur.kasedi bende vardı onun..

    1980 dizisi çekildi ve freddie mercury öncülüğünde queen grubu flash gordon albümünü yayınladı.
  • julius avery yönetmenliğinde yeniden sinemaya aktarılacak olan çizgi roman. *
  • bu film 1980'de çekildiğinde 2001 a space odyssey çekileli 12, star wars çekileli 3, alien çekileli 1 sene olmuştu, allah cezanızı vermesin.
  • 90lı yıllarda türkiye'de çizgi filmi yayınlanmış karakter.
  • çizgi roman versiyonunun yanına bile yaklaşamayan korkunç bir filmdir.

    80'li yılların sonundan itibaren belki de yüzlerce sayısını ağzımdan salyalar saçarak okuduğum flash gordon serisinin, böylesi ucube bir filmle beyaz perdeye aktarılmasına ben bile inanamazken, koskoca queen nasıl bir ketenpereye gelmiş ki buna soundtrack yapmış? tamam queen komple alkollüydü, kabul etti yaptı bu albümü, peki imdb sen ne çeşit bir örgütsün ki bu film hala 6.5 puanda duruyor?

    ara ara 1950'li yılların amerikan sci-fi filmlerine dönüş yapar, her defasında da büyük bir zevkle tekrar tekrar izlerim. ama yok arkadaş, bu filme bir kereden fazla tahammül etmek imkansız. pc'deki sci-fi klasörüm bile kabul etmiyor o derece. bilgisayar dile gelip, götür at bunu absürd komediler klasörüne dese şaşırmam.

    kurban olun siz "dünyayı kurtaran adam"a.
  • bu filmi izlemek insanı çocukken günlük yada haftalık takip ettiği çizgi bantlara götürüyor görsel 1980 yapımı kültlerin kültü filme 90'larda özel kanallar sayesinde kavuşsakda, çizgi romanı milliyet çocuk bünyesinde "özel sayı" olarak yayınlanmıştı 80'ler başı görsel.öncesinde bilim kurgu sinemasını değiştiren star wars,alien,clouse encounters of the third kind,star trek-the movie gibi filmlere rağmen klişelerini ve estetiğini,efektlerini,retrofuturistik setleri ve kostümleri 50'ler ve 60'lar uzay operalarından alıyor.aynı yıllarda ray harryhausen'in clash of the titans filmide 60'larda yapılmış gibidir.televizyondaki karşılığıda glen a. larson'ın battlestar galactica gibi bir diziden sonra yaptığı 25. yüzyıl/buck rogers'tır.yapımcı dino delaurentis yönetmen olarak federico fellini (prenses aura'nın kölesinin adı fellini görsel)nicolas roeg (eğer yönetse debbie harry prenses aura,keith carradine ming olacakmış https://www.denofgeek.com/…on-john-walsh-interview/ onun versiyonuna ait https://www.syfy.com/…l-story-of-the-film-exclusive ilk taslaklarda aslan adamda var görsel https://horrornews.net/…review-flash-gordon-1980-2/ ) sergio leone! a teklif götürmüş.leone senaryo ciddi olmadığı için reddetmiş.yönetmen mike hodges ise alex raymond'un çizgi serisinin tarzına yakın çekmiş filmini.flash gordon için kurt russell seçmelere bile katılır ama o da senaryoda karakteri kişiliksiz bulur.max von sydow'un imparator ming'i ise fu-mançu esintileri taşır.yetişkinler için çocuk filmi görünümünde,çocuklar için ise bütün o şehvetli deri kıyafetler ne anlam ifade eder? ornella muti'nin prenses aura'sı kala tarafından kırbaçlanırken işkenceye "delik solucanları" ile devam etmeye karar verirler.göremesekte bu solucanları ve işlevlerini sahnenin akla getirdiği şeyler baya acayip görsel orijinal senaryoda dale ming'in yüzüğü ile büyülendiğinde ming ile 1920'lerde erotik bir piknik'te olma hayali görüyormuş.sahne var ama düş'ü bizde seyretsek kıyak olurmuş.brian blessed çizgi romanların bir hayranıymış ve delaurentis'in ofisine girip çizgiromandaki karakterine vurarak "bu benim!" diye haykırmış.dale'in dev bir vampir örümceğe dönüşeceği bir rüya sahnesi için melody anderson 6 saat makyaj koltuğunda dönüşüm geçirir.lakin sete gelen yönetmen hodges bunun harika olduğunu ama senaryoyla ilgisi olmadığını söyleyerek çıkarır filmden (https://www.youtube.com/watch?v=ibuooy6vots) tabiki seyretmeyenlerin bile bir yerde mutlaka kulaklarına çalınan queen'in çılgın müziği filmin en ünlüsü görsel https://www.youtube.com/watch?v=lfmrhtdxgk4 bunu severseniz starcrash (bkz: fezada carpisanlar) barbarella 'yı (bkz: barbarella) esgeçmeyin
  • @seymaut flash gordon'un da dune'dan esinlendiğini yazmış ama temellerinin 1965'ler de atıldığı diye başladığı yazı da dune, 1930'lu yılların bir çizgiromanına nasıl ilham olur?

    film desek 1950'lerde başlandı flash gordon filmleri çekilmeye.
hesabın var mı? giriş yap