• bir muzik produktoru. metallica nin bob rock dan onceki produktoruydu.
  • en ba$arili i$i (imho elbette) sweet silence studyolarinda metallica'nin master of puppets'inin produktorlugu olmu$tur.
  • (bkz: and justice for all)'a basları koymayı unutan (ya da unutturulan) adam.
  • (bkz: scott burns)
  • and justice for all albümde yardımcı prodüktör olarak görev alan danimarkalı müzik adamı; ülkesinin yetiştirdiği en iyi grup olan artillery ile by inheritance , metallica ride the lightning , morbid angel ın covenant ve blind guardian nightfall in middle-earth albümlerinde prodüktörlük yapmış idi.ismi geçen albümlerin hepsinin kalitesi ortadadır.
  • şurada yakın tarihli güzel bir röportajı var master of puppets üzerine:
    http://blogs.phoenixnewtimes.com/…er_of_puppets.php

    röportajda dikkatimi çeken iki şey oldu; birincisi and justice for all için "albümün miksini başkası yaptı" lafı, ki burada albümdeki "olmayan" bas gitardan kendisinin sorumlu olmadığını anlıyoruz. ikinci dikkatimi çeken de röportajın sonunda "hala metal albümleriyle ilgileniyorum, bi telefon ve mail uzaktayım" lafı. ulen koskoca flemming rasmussen böyle röportajlardan medet umuyorsa iş için vay halimize.

    ayrıca bu dayının çalıştığı grupların en iyi albümlerine prodüktör olmasının şans mı kendisiyle mi alakalı olduğunu çok merak ediyorum.
  • evile'in enter the grave'ini epey aradan sonra dinledim de, abi adam harbiden çalıştığı gruplardan maksimum verim alıyor. modern prodüktörlerin alayı dijitalize edip çözüm üretiyorlar ama bu dayı muhakkak ruhu olan, acayip bir sound yakalamayı beceriyor. valla bi şekilde olur de albüm kovalayacak olursam ilk seçimim kendisi olur ama param yetmez kesin ehashdsahd.

    ahaha wikipedia'dan enter the grave'in hikayesini koyuyorum buraya, ahanda böyle bi tecrübe olacak kesin, bizim arkamızda earache yok tabi :((((

    on 18 october, 2006, earache records announced that it had signed a record contract with evile.[1] looking for a producer for their debut album, the band decided to send a request by email to producer flemming rasmussen "for a laugh"; rasmussen had previously produced three metallica albums; 1984's ride the lightning,[2] 1986's master of puppets,[3] and 1988's ...and justice for all.[4] lead vocalist / rhythm guitarist matt drake googled rasmussen's name, and the first result returned was the producer's official website. drake emailed rasmussen asking if he would be interested.[5] the producer replied a few days later, asking "send me some of the tracks over". drake emailed a number of mp3, but rasmussen did not reply, leading drake to worry that the producer "hated them, and thought they were shit." earache records subsequently emailed rasmussen to formally ask if he would produce evile's debut album, to which rasmussen replied, "yes".[5] on 12 march, 2007, his involvement was made public.[6]
  • geçenlerde bir arkadaş "penisilini kim bulmuştu yaa" diye sordu. alexander fleming diyeceğime bu abinin ismini söyledim istemsizce. "heh doğru ya, oydu" diye bir cevap aldıktan sonra tabi ki çaktırmadım artık.
  • metallica'nın gizli kahramanı. bob rock gibi grubun içine sıçan bi adam gelmeden önceki metallica'nın en sağlam albümlerinin altına imzayı atan danimarkalı prodüktördür.

    (bkz: ride the lightning)
    (bkz: master of puppets)
    (bkz: ...and justice for all)
  • metallica'yi sansli zamaninda yakalamis olan produktor ve muhendis. grubun gozunu henuz para burumemisken, daha korpe zamanlarinda alip yetistirmis, buyutmus adamdir.

    ayrica johnny zazula gibi bu kisi de metallica'nin gunumuze kadar gelmesinde ve bu kadar buyumesindeki ilk destekleri cikmis kisidir.

    grup kendisiyle danimarka'da tanisiyor ve lars'in hemserisi olmasi uzerine birlikte calismaya sicak bakiyor metallica. tabi o zamanlar grubun elinde sadece kill 'em all var ve para halen yok. sadece kayitlar, demolar falan var ellerinde. bu abimiz de oturup bunlari dinledigi zaman anliyor ki kendisi el atmazsa bunlardan bir bok olmayacak. genis capli bir restorasyon hareketi ile 4 kisilik metallica'yi cliff haric cekiyor bir kenara. cliff haric, cunku kendisinin zaten metallica'dan once de saglam bir muzik altyapisi var idi ve diger elemanlara nazaran cok daha profesyoneldi. neyse, once lars'a davulun metronom, ritim, partisyon, olcu gibi seyler anlasilarak calinabilecegini gosterdi ve bunlari kendisine bizzat ogretti. diger yandan kirk'un yazdigi sololari duzenlemesine yardimci oluyordu. ote yandan da james'in hem gitar tonunu ve hem de vokali icin en iyi ses araligini buldu. butun bunlardan sonra ride the lightning'i kaydettiler ve sonuc tabii ki de mukemmel oldu.

    sonrasi bir nebze daha kolay oldu zaten. grubun cebine nihayet biraz para girdi ve rasmussen abinin de mukemmel produktorlugu ve muhendisligiyle, master of puppets cikti. daha sonra cliff gitti, grubun psikolojisi bozuldu. and justice for all icin de rasmussen ile calistilar tabi ama albumdeki baslarin lars tarafindan yok edilmesi ve james'in buna gozleri ile gordugu halde goz yummasi vs. albumun kalitesini dusurdu hep. kendinden sonrakileri de tabi. ama flemming rasmussen bu albumden sonra metallica ile bir daha hic calismadi.
hesabın var mı? giriş yap