• 3d maç motorunun ilginç görüntülere sahne olabildiği oyunmuş:

    http://img14.imageshack.us/img14/9404/fm09.jpg
  • ömür törpüsü olmasının yanında, bu sene taktik olarak çok daha fazla hakimiyet ve dolayısıyla daha fazla ilgi isteyen oyun. öyle her maçı kazanacak taktik bulmak zor artık. uğraştırıyor ölümüne. uğraşıyoruz ölümümüze. 8 saatlik oyun süresi sonrası addictedness rating vasıtası ile olsa dahi takdir ediyor yine de oyun. var olsun.

    (bkz: sleeping is for sissies)
  • hakkında birkaç tüyo vermeyi görev bildiğim oyun.

    - match day info özelliğinden faydalanın. rakibin formation ekranını görebilmek büyük fayda sağlıyor mesela. eğer adamlar 3'lü ortasahaya dönerse pas odağını "down both flanks" olarak ayarlayıp, rakibi kanatlardan çökertmeniz mümkün. veya adamlar tek forvete dönerse ve maçı kesinlikle almanız gerekiyorsa, defanstan bir adam çıkartıp, forvete ya da ortasahaya takviye yapmak mantıklı.

    - aynı şekilde rakibin defans oyuncularından biri sakatlandıysa ve oyundaysa, forvetlerinizi "swap position" ile birbirleriyle yer değiştirterek defansı bayıltabilirsiniz.

    - duran toplar çok önemli. eğer defansınızın ortasındaki iki adam uzun boylu ve kafa toplarına hakimse serbest vuruşlarda ikisini de ileri çıkartın. kafa golü atması mümkün olmayan adamları da (önlibero veya ortasahanın ortasındaki oyuncular veyahut bekler mesela) geride bırakın.

    - kornerleri 6 pasa attirin. öndireğe hiçbir oyuncu koymayın, böylece öndirek boş kalsın. defansın ortasındaki iki uzun oyuncuya "challenge keeper" komutu verin. bu taktikle çok gol atarsınız. uzun boylu bir oyuncuyu arka direğe koyabilirsiniz.

    - rakibin kullandığı kornerlerde forvetlerinizden birini ileride birakın, mal gibi başına 3 adam dikecekler. bu sayede defans oyuncularını ileri çıkaramazlar.

    - bastıran taraf sizseniz kesinlikle "counter attack" seçili olmasın. eğer iyi kontraatak yapabilen bir takım değilseniz gene seçili olmasın.

    - rakip ortasahada kanat adamı kullanmıyorsa ve kanat adamlarınıza hızlıysa "down both flanks" ile başlamak her zaman iyidir.

    - yardımcınızın man management ve mental özelliklerini kontrol edin. iyi bir kadroya ve taktiğe sahip olduğunuz halde, yardımcının futbolcuların moralini sikip atması yüzünden maç kaybedebilirsiniz. benimki 4-0 kazandığımız bir maçtan sonra "dissapointed" diemişti mesela. daha naapsın lan çocuklar diyerek futbolcularıma sahip çıkmıştım.

    - regenler geldikten sonra oyunun boku çıkıyor. birsürü kel çinli oyunu istila ediyor.
  • klasa adında inanılmaz hoş bir skin yapılmış oyuna. dforlan9'un da çuvallaması sonucu fm2009 için adam gibi bir skin bulamayan ben denize ilaç gibi gelmiştir. ismine bakılırsa yazarı da sanırım bir türk.

    http://sortitoutsi.net/…aphics/downloads/1029/klasa
  • görüntüler üç boyutlu oldu yaşasın dedik başladık oynamaya ama gördük ki insanı nefret ettiriyor oyundan çünkü eskiden mercimekleri izler gol olursa sevinirdik olmazsa zaten kaçtı der fazla kafamıza takmazdık. şimdi oyuncular bazen öyle hatalar yapıyorlar ki bakmaya dayanamıyorum insana saç baş yoldurtuyor. uyduruk oyuncular bile bu kadar salak hatalar yapmaz. şimdi mercimekleri bile izlemiyorum o kadar nefret ettim yani. sadece alt yazı bir de sonuca bak yeter. gelecek sene üç boyutlu elemanların adam gibi oynamasını bekliyorum.
  • gol atılamayan oyun, asabım bozuldu.

    sigames sana diyorum; sezonda 100 gol barajını net geçebiliyorum ama her maç 30 kere şut çekiyor takım, 9 tanesi mi kaleyi bulur? %74 le oynayan bi takımda kimse uzaktan şut çekmiyor, herkes karavana anasını satim. eskiden arada bir olurdu kaleciler coşardı ama her maç her maç kaleye 20 kere gitmezsek ikinci golü atamıyoruz. real madrid lan bu ,villa bojan, silva, messi, robben, sneijder atak yapıyor lan!
  • steam üzerinde şu an 14.99$'a alabileceğiniz oyun..
  • gol yollarında sıkıntı çekenlerin son 9.3.0 patchi ile birlikte vagner love transferini şiddetle düşünmeleri gereken efsane.
  • insana şiir yazdıran oyun.

    kaydetsem bugları bulabilir misiniz save dosyalarında?
    oynayabilir misiniz ortadan kaybolan üç boyutlu adamlarla?

    bilmezdim fm efsanesinin benim için biteceğini,
    bu oyunu oynadıktan sonra.

    bir patch var biliyorum.
    bugları düzeltmek mümkün.
    epeyce yaklaşmışım, linkini görüyorum;
    indiremiyorum.
  • garip bir oyun. özellikle 2012-2013 sezonu sıralarında çok garip işler yaşanır bu oyunda, tam böyle şimdiki popüler tiplerin hafif ilk 11 lerden düştüğü zamanlar olduğundan "ronaldinho frustrated at lack of first-team football" tarzında şeyler görünüp gülünür.

    bi de işler mi değişti anlamadım da, ben werder bremenle şampiyonlar ligi finaline çıktım diye seviniyorum, finalde karşıma bayer leverkusen geliyor. uefa kupasına bir bakayım dedim orda juventus - milan finali var.

    seneye paşa paşa giderim uefa'ya ben.

    kısa bir süre sonra gelen edit: ben 2013'te görünce şaşırdım da ronaldinho şu sıralarda o duyguları tadıyodur heralde.
hesabın var mı? giriş yap