• tartışmayı özet geçiyorum: ederi 25tl lik bir oyuna 100 lira verince vicdanı sızlamamış insanlar diyo ki: ''korsan alınca vicdanınız sızlamıyor mu?''

    korsancılar da diyo ki: ''ne sızlayacak yarraam'' ahaha.

    garip olan, içerisinde abuk subuk mantık hataları barındıran. oynanabilirlik için güncelleme beklettiren bir oyun için adamlar her sene 100 lira isterken her şey tamamdı, normadi. bunda anormallik hiç yoktu. fakat korsan oynayınca adamlara haksızlık oldu :(

    korsan mı orjinal mi konusunda, bazı hususlar var.

    örneğin benim için kıstas burak yılmazdır.

    fm 13 ü açtım. burak yılmaza baktım. finishing: 18 mi ? direkt korsan.
    fm 14 ü açtım. burak yılmaz: finishing 17 mi? hemen korsan.
    fm 15 i açtım yılmaz'ın finishing 11 mi ? orjinal.
  • hukuki açıdan olayı değerlendirirsek:

    5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun 73. maddesi şu şekildedir:

    6. yegane amacı bir bilgisayar programını korumak için uygulanan bir teknik aygıtın geçersiz kılınmasına veya izinsiz ortadan kaldırılmasına yarayan herhangi bir teknik aracı ticari amaç için elinde bulunduran veya dağıtan,
    kişiler hakkında iki yıldan dört yıla kadar hapis ve on milyar liradan elli milyar liraya kadar ağır para cezasına hükmolunur.

    burada söz edilen teknik araç, internette crack olarak bilinmektedir. kanunda "ticari amaç için elinde bulundurma" arandığı için yalnızca kişisel kullanım için crack aramak ve bunu kullanmak suç teşkil etmemektedir.

    ancak bu durum, hak sahibinin yasal imkanının bulunmadığı anlamına gelmez.

    eser sahibi yani buradaki yazılımın sahibi olan sports interactive, türk mahkemelerinde tecavüzün men'i davası ve tazminat davası açabilir. tazminata hükmedebilmek için kusur, zarar ve illiyet bağı gerekir. kusur, kişinin bilinçli olarak bir eserin kopyasını iktibas etmesidir. zarar ise sports interactive'in yoksun kaldığı kârdır. yukarıda bir yazar, sports interactive'in zararının bulunmadığını belirtmiş ancak bu hukuken doğru değil. zarar müspet olabileceği gibi menfi de olabilir. yoksun kalınan kâr da istenebilecektir. illiyet bağı da bulunduğu için crack kullananların sorumluluğu doğacaktır.

    peki bütün bunlar crack kullananların başını belaya sokabilir mi? yapımcılar bu yola gitselerdi crack avcısı gibi milyonlarca insanın peşine düşmek durumunda kalırdı. bu nedenle bahtsız bedevi değilseniz sports interactive size bulaşmaz.
  • lanet olsun korsan tartışmalarına dediğim oyundur.
    oyun 12'de ilk defa türkçe'ye çevrildiğinde çeviri ekibindeydim. mevcut oyunda hala çevirilerim kullanılmaktadır, helali hoş olsun.
    2010'dan 2014'e kadar her sene oyunu satın alırdım, pre-order ile. ama yeter artık kardeşim. ne demek her yeni çıkan oyuna 100 lira vermek? ne yenilik getirdin de 100 lira istiyorsun?
    ilk defa alacaklara bu fiyatı anlarım ama eski oyun sahiplerine yapsana upgrade tarzı bir şey 20-25 arası bir şeye satsana şunu.
    ilk defa para verene saygım sonsuz fakat her sene şu saçmalığa 100 lira veren adam sorunludur. zamanında benim de olduğum gibi. eski oyun sahiplerine upgrade seçeneği gelmediği sürece bir kuruş harcamayacağım artık.

    şu saçmalığa en az 300-400 liram gitmiştir. 15'ten 20'ye kadar da korsan oynayacağım. bunun acısı en iyi böyle çıkar. şimdi ekşisözlük çok bilmiş ekibi en son satın aldığın sürümü db güncellemesi ile oyna bla bla falan yapacak, şimdiden onlara saygılarımı gönderiyorum.
  • ne yenilik getirdin de her sene 100tl istiyorsun diye aglayanlari olan oyun. ulan oyun menajerlik oyunu, adamin getirebilecegi yenilikler belli. oyunun pazarda bir rakibi yok ve olanlarin da ne gibi ozelliklere sahip oldugu belli. eger oyunda ederi kadar yenilik olmadigini dusunuyorsaniz kadro guncellemesi yapip eski oyuna devam edersiniz bu kadar basit.
  • ulan ne bekliyorsunuz amina koyim? dedigim oyundur. yok yenilik yok yok su yok yok bu yok... ne sikim bekliyorsunuz amina koyim ya? ulan menajerlik oyunu amk bu. gta mi oynuyorsun yenilik bekliyosun. adamlar ellerinden geleni yapiyorlar. ne yapmak istiyorsun yenilik olarak cikip kendin mi oynicaksin amk?

    korsan almayin diye aglayanlarda siktirsin gitsin. isteyen istedigi gibi oynar size dusmez milletin nasil oynadigi. isteyen para verir yardimci olur firmaya, isteyende malum ortamlardan indirir. ne dert ettiniz amk ya.
  • 100 lira değil, 10 lira dahi etmeyecek oyun. 10 tane daha eğlenceli oyun alırım o fiyata indirimlerle. 2013'e kadar tüm serilerini oynadım. şunu anladım ki bir oyunu 2-3 seri oynayıp tadında bırakmak lazım.
  • türkiye'deki teknik direktörlerin korkulu rüyasının son versiyonu. bilgisayar başından kalkan basar küfürü; bu oyunun en güzel kısmı oyuncu arayıp bulup transfer yapmaktır ki gerçek hayatta transfer yapmayanı fm oynayanların gözünde dünyanın en kötü teknik direktörü yapar.
  • mağazadan kıyafet almayan, herhangi bir marketten alışveriş yapmayan, tüm yiyecek giyecek kullandığı ne varsa kendi üreten hatta sözlüğe girdiğine göre kendi internet altyapısını döşeyip kapitalist firmaların yarağını ağzına almayan arkadaşları bu oyun vesilesiyle tebrik ediyorum. ama yok yukardakilerin hepsine para verip kapitalistlerin yarağını daşşaklarına kadar emdikten sonra bir oyuna para vermeyince kendini anarşist zanneden salaklardansanız zaten gerizekalsınız size söylenecek bir şey yok.
  • "100 lira vermem" diyen arkadaşlara saygı duyarım herkes bütçesinden bu parayı ayırmak zorunda değil ama hem "bu oyuna para verilir mi oynamam rezalet" diyen hem de başlığa 5 gündür "crack var mı crack" yazanlar var onlara hayret ediyorum.
  • az evvel 42 yaşındaki roberto carlos'u ara dönemde italyan 3.ligine getirebildim ve halen lig seviyesi için fazlası ile yeterli seviyede.

    forvette de 40 yaşındaki alessandro del piero yu hayranlıkla oynattığımı ve verim aldığımı eklemeliyim. gece gece nasıl sevindim carlos transferine anlatamam, yüzüme kan geldi.
hesabın var mı? giriş yap