• en öne edit; ben fatih portakal ve hastanın söylediklerinin doğruluğuna inandım ancak mesajımın geri kalanını olduğu gibi bırakıyorum. benim için önemli olan doğruyu bulmaktır her konuda, yanıldığımı fark ettiğimde burada yaptığım gibi herkesin karşısında bunu söylemekten çekinmem. ekşi sözlüğün çoğunluğu gibi olayları
    objektif olarak değerlendirmekten yoksun biri değilim.

    fox ana haberin şehir hastaneleriyle ilgili yaptığı haberde yürüme zorluğu çekmeyen birine kol değnekleri vererek hastane içi ulaşımın zorluklarını göstermesi durumudur. *ek1* fatih portakal cevabında bahsi geçen kişinin ayağında talus kırığı olduğunu belirtmiştir. başlığın "fox ana haberin düzmece haber yaptığı iddiası" olarak değiştirilmesi daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

    ilgili video.

    şunu belirteyim, haberde dikkat çekmek istenilen şey, hastaneler çok büyük olduğu için insanların hastane içi ulaşımda yaşadığı zorluklar ve bu konuda katılıyorum, doğru bir yaklaşım ancak bu işi düzmeceyle yapmaya çalışmaları kendilerine olan güvenimi gerçekten zedeledi. böyle yapmalarına gerek yoktu,kendilerine zarar verdiler.

    burası ekşi sözlük olduğu için ne yazık ki bir de şunu söylemek durumundayım sanırım, akp'den külliyen nefret eden ve dededen chp'li biriyim (isteyen entrylerime bakabilir), hatta haberleri sadece fox'tan izlerim ancak söz konusu yalan dolan, kandırma olunca adam ayırt etmem.

    bu sefer olmadı fatih portakal.

    edit: fatih portakal'ın cevabı 1, cevabı 2

    tek yanlı olmaması için fox haber'in cevabı eklenmiştir. herkes istediği sonuca ulaşabilir ancak şunu belirtmek istiyorum. sağcısı, solcusu, şu sitedeki çoğu insan aşırı hoşgörüsüz ve karşıt bir düşünceye hiç tahammüllü yok. erdoğan bu ülkeyi ayrıştırıyor diye eleştirenler bu ayrışmaya ne yazık ki en çok katkı sağlayanlar oldu ve oluyor. belki de erdoğan kindar nesil yetiştirmekten bahsederken sadece muhafazakarlardan bahsetmiyordu, sanırım istediğini de almış oldu.
  • “kemal köker gibi bir ayağı kırık hastalar.”

    en çok zorlanan kemal köker değil yani. onun gibi olan hastalar. tutup da ayağı kırık hastayı saatlerce koridorda yürütüp çekim yapacak değillerdi herhalde.

    ayrıca haberin konusunu bir kere daha belirteyim; ayağı kırık hastaların yürürken zorlanması. yani haberin konusu kemal köker’in ayağının kırık olması değil.

    daha önce hiç basın sektöründe çalışmayan insanlar için garip gelebilir ama bu tür çekimlerde canlandırma tekniği kullanılır. yalaka değil de gerçek haberci olsaydınız bilirdiniz.
  • fatih portakal son zamanlarda kendini izlettirebilen, elinden geldiğince tarafsız olmaya çalışan ve muhalif kesimin söylemek istediklerini ekranlardan dillendiren, bana göre kaliteli bir gazetecidir. ancak son şehir hastaneleri haberi olayında tuhaf biri durum yaşandı.
    haber linki burada kaynak
    görüldüğü üzere fox muhabirinin röportaj yaptığı adam tamamen numaracı, ve bu durum en çok izlenen anahaber bülteni tarafından herkese gösteriliyor.
    şimdi birileri çıkıp a haber, atv zart tv zurt tv bir sürü şey yapıyor diyebilir onlar bana göre haber kanalı değil.
    edit: buradan fatih portakal istifa diye yırtınan bazı değişiklere seslenmek istiyorum, yapılan durumu bir muhalif olarak eleştirebilirim, burada başlık bile açtım bu yüzden, fatih portakl kalitesinde bir gazetecinin sizin gibi iki yüzlü insanların istemesi ile istifa edeceğini sanmamakla birlikte, eğer sizde de bir gram şeref haysiyet varsa yandaş medyanın yalan haberlerini buraya taşıyıp eleştirmenizi bekliyorum.

    son edit: fatih portakal durumla alakalı hastanın raporlarını yayınladı, röportajı veren adamın ayağı kırık gerçekten, ortada numara falan olmadığı anlaşıldı. yaptığı haberle ilgili iddiaları kulak arkası yapmak yerine, gerçeği ortaya çıkaran fatih portakal ve fox kanalına gerçek gazetecilik örneği gösterdikleri için teşekkür ediyorum.
  • "bilkent şehir hastanesi için 25 yılda ödenecek kira bedeli 23.4 milyar lira"
    sen önce şunu oku bir
  • fatih portakal bilgisi dahilinde olduğunu sanmıyorum, nihayetinde muhabirin haber yapmasını yerinde incelemesi mümkün değil.
    eğer bir düzmece varsa o muhabirin işine fatih portakal kendisi son verir. peki aynı erdemi diğer haber kanalları ısrarla manüpile haber yapan muhabirleri için yapabilir mi sizce?
  • bunun için bir de hastaneye gitmişler. zeka yerlerde yemin ediyorum. lan git başka bir hastanede çek koy hastane görüntüsünü. madem kolpa haber yapıyorsunuz. en azından kameraya yakalanmassınız. * muhalifi ayrı iktidarı ayrı...

    ek: yalan haber iddiası yalan iddiası ortaya atıldı. yarın da yalan haber iddiasının yalan olduğu iddiasının yalan olduğu da ortaya çıkabilir. *
  • haberin içeriği şehir hastanelerinin aşırı büyük olması nedeniyle hastane kampüsü içinde ulaşımın zorluğu ve bu hastanelerin şehir dışında olması nedeniyle vatandaşların 2-3 vasıta ile erişmesi ile ilgiliydi.

    haberdeki 1 tane adam aslında koltuk değnekli olmayınca ki hastane yaptığı açıklamada bu adamın kaza geçirdiğini ve bacağına alçı yapıldığını da belirtiyor, şehir hastaneleri küçülüp şehir merkezine taşınmıyor.
  • mersin şehir hastanesi ile ilgili yaptığı yalan, düzmece, iftira ve gazetecilik onurundan nasibini almamış haber için küçük bir özürden daha fazlasını yapması gereken sözde tarafsız gazetecidir.

    bu kurmaca olayı ve bu tür bir iftira haberciliğini "ama akit, a haber, aktroll yandaş medya..." gibi argümanlarla savunmaya çalışarak küfredenlere ise portakal girsin.
hesabın var mı? giriş yap