• küba, ispanya, meksika ortak yapımı bi film
  • çok samimi çok sıcak çok gerçek bi filmdi, oyuncular da çok iyidi.
  • lezizdi valla.
    o ev, o çay, müzik, kitap muhabbetleri falan (bkz: eridim eridiim)
  • sevin okyay tarafindan turkceye cevrilen film. gay olan karakter daha sonra edipo alcalde'de de oynamistir.
  • gay olan karakterin, aşık olduğu adam yari ciplak uyumakta iken, aglayarak sigara icis sahnesi ve finali muthis olan, hayatımda ilk defa bir filmi izlemek için 2. kez sinemaya gittiğim, şölen tadında bir film. ne yazsam hep eksik. ah diego.
  • turkce dublaji felakette olsa izledigim en guzel filmlerden biri.
  • cok guzel bir senaryo ve sahane kuba goruntulerinden olusan basarili bir elestirel film...
  • amerikan filmlerine alismis bunyeye ilac gibi gelen film.
  • kiss of the spider womana sıcak bir benzerlik taşır. küba'da geçmesi, sıkı devrimci ama hayata yabani, izleme/gözleme/hükümete ispiyonlama ve işlediği eşcinsellik teması ile. ah bi de renk renk sabahlılar ile. aşk, dostluk hakkında yapılmış en güzel filmlerden biri sanırım.

    --- spoiler ---
    önce straight devrimci gencimizi peşinden koşan fırlama eşcinsel abimizin ufak macerası gibi light girişle başlar; içinizde bir kötü bir acaba belirir. daha sonra devrimciliğin straight'lere, sanatın nasıl eşcinsellere bırakıldığı anlatılır. sonra sarkastik biçimde dünyaca herkesin tanıdığı ünlü eşcinseller anılır sonra kübaya, devrime gönül vermiş gencimizin bihaber olduğu kübalı -straight ya da gay- ki bunun farksız olduğunun altı çizilmek istercesine kübalı sanatçılar geçiş yapar. belki hepimizin ara ara yaptığı ama yaparken karşıdakinin ne düşündüğünü/hissettiğini düşünmediğiniz önyargıların tozu alınır. ama işin güzel tarafı bu gözünüze sokulmadan, yerercesine değil sadece o şekilde olduğu için ifade edilir.

    bir eşcinselin straight bir dostuna olan aşkı muhteşem bir şekilde anlatılmıştır. sevilmenin sıcaklığında, istenildiği gibi sevilmenin soğuğunda. hele bir genç adamın uyurken halini seyredişi vardır, eşcinsel adamın. o bakışı, içinde bastırdığı tutkusu, tutkunun şefkate dönüşüp üstünü örtmesi. en etkileyici sahnelerden biridir, seyrettiğim

    velhasıl öyle ya da böyle; dostluk, aşk üzerine yapılmış en güzel filmlerden biri
    --- spoiler ---

    film adını; dondurmadan alır. erkek adamın yediği çikolatalı; escinsel adamın yediği çilekli dondurmadan. erkek adam çilekli dondurma yemez babında.

    p.s. asya yakasındaki korsanlarla yapılan gemi savaşı sırasında ele geçmiştir.
hesabın var mı? giriş yap