• --- spoiler ---

    4x16 ile güzel bir tat bıraktı bu hafta. walter'a bayılıyorum yeminne. ajan broyles'u bu kadar taşşağa saran başka biri yok. broyles'un bir bakışları var "yine lafı soktu mını skim" der gibi.

    walter: ajan broyles... kravatınız çok güzel.
    broyles: ???

    o sırada kamera broyles'un yüzüne ve kravatına odaklanınca koptum la. o değil de doktorların ameliyathanede neden klasik müzik dinlediğini çok güzel açıkladı walter reyiz. ehehe. yalnız gemi olayını hatırlayan var mı o solucanımsı yüzen varlıklar uzak doğudan gelmiyor muydu? hatta insanlara ilaç niyetine larvalarını karıştırıp vermişlerdi. benim anlamadığım bu yeni mutantlar uzak doğudan mı geliyor yine. bir de daha önce uçakta değişim geçirip uçağın çakılması ile ölen adam nasıl geri geldi kafam allak bullak oldu. peter evrenindeki olay burada ters işliyor deseniz saçma olacak çünkü o olay kaç sezon önce oldu bitti diğer evrende de aynı zaman dilimi içerisinde gerçekleşmesi gerekirdi.

    --- spoiler ---
  • 4x16 ile walter'ı sevme sebebimi yine tazelemiş dizidir.
    -- spoiler ---

    walter: and i know you're not him, my peter, but you're as close as i'm going to get

    -- spoiler ---
  • --- spoiler s04e16 ---

    hep hüzünlü, gözleri dolu, melankolik olarak gördüğümüz walter bishop'ın çocuklar gibi şen bir biçimde peter'a veremediği hediyeleri açışını görmek çok duygulandırdı. hikayesi, tutarlılığı vs. hiç umrumda değil; sırf walter bishop için izlenilirliği olan dizidir. çocukken dr. emmett l. brown'a karşı beslediğim hayranlık ve sevginin bile üzerine çıktı adam.

    --- spoiler s04e16 ---
  • --- spoiler ---

    bu cuma lincoln'un yıldızının parladığı ve yeniden alternatif evrene doyacağımız bir bölüm olacak ve muhtemelen lincoln aramızdan ayrılacaktır (walternate'ın fragmanın sonunda söylediği sözlere("let us never forget those we have lost") ve "officer down!" nidasına dikkat dikkat!!!):

    http://www.youtube.com/watch?v=6hzfwyhhvdu

    --- spoiler ---
  • --- spoiler --- 4x17

    lan olivia. sahteden iki flört edicek cüce bilgeyle, taken dedi hemen orda ya. kezban. tanışır tanışmaz başının bağlı olduğunu belirtme ihtiyacı güden gıcık kızlara döndü iyice. massachusetts krosu. nerde lan benim duvar gibi duygusunu gizleyen olivia'm? götler. teykinmiş. siktiniz, vıcık vıcık yaptınız diziyi.

    bi de neydi o kadının tırsışı öyle evde tıkırtı duyunca. kapı arkasından kirpi adam çıkınca da allah cezanı sen miydin diyor. evde canavar besliyosun kadın neyle karşılaşmaktan korktun o kadar? hırsızdan mı? "eaae televiziyonu al yeter ki canımı acıtma normal adam." sahte geriliminizin amınıza koyim.

    --- spoiler ---
  • uzun süredir izlerken sızdığım dizi.

    --- spoiler ---

    olaylar olaylar ama ne olduğunu bilmiyorum. önceden iki farklı evren vardı peter ikisinde ki olivia ya çaktıydı sonra bi de yeni time line çıktı. ett mi sana 4 olivia. son dönemde dediğim gibi sızdığım için bilemiyorum ama peter 4 farklı olivia ya çakmış olabilir ki bunun bir yan etkisi olarak herif 4 farklı evrendeki 4 farklı olivia nın tribini çekiyor ki, hatun som altından olsa çekilecek dert değil aga...
    --- spoiler ---
  • 4x16 uzerine aklima soyle bir seyin geldigi dizidir:

    hani simdi bu bolumdeki yaratik&mutant abimiz gectigimiz sezonlardan hatirladigimiz bir vakaydi. ve bolum sonunda akvaryumun icindeki solucanimsi garip yaratik ve gemi de bana yine gectigimiz sezonlarda izledigimiz bir vakayi animsatti.

    ----spoiler olabilir----

    gectigimiz sezonlarda yine bir vakada, bir uzakdogu ulkesinden (yamulmuyorsam cin) gelen gemilerde insanlara uyku hapi diye bocuk yutturuyorlardi, sonra iclerinde o bocekleri buyutup oluyorlardi. iste onu cagristirdi bana birden.

    ----spoiler olabilir----

    tabi tamamen bir teori oyle aklima gelmisken paylasmak istedim.

    not: tekrar hosgeldin walter baba'm! cok ozlemistik.
  • mesajlarla sevenleri tarafından bildirildiği üzere, 2. sezonu ilkine göre daha iyi olan dizi.
  • s04e16 ile ortalama üstü bir bölüme imza atmış dizi.

    --- spoiler ---

    kapanış sahnesinde karşımıza çıkan gemi beni iyice dağıtmıştır artık. aslında bölüm başlı başına dağıtmıştır da... hayır anlamıyorum, neden sırf peter zaman çizgisinden silindi diye, olivia'nın kız kardeşi hala evli, üstelik de iki çocuk sahibi olsun. ne alaka. ben hala ciddi anlam da september'ın bile -belki- haberinin olmadığı farklı bir timeline üzerinde duruyorum zira olayların bu kadar değişmesi bana saçma geldi.

    --- spoiler ---

    önümüzdeki bölümlerde sağlam argümanlarla gelerek hazırladıkları lafları söylerlerse eğer... ne bileyim yahu, süper olur herhalde.
  • herşeyi şıp diye çözen peter'ın hangi evrene ait olduğunu bir türlü anlayamadığı dizi.
hesabın var mı? giriş yap