• monster tarzı profesyonel bilgisayar toplama firmasıdır. sitelerinde hakkımızda kısmında kendilerini şu şekilde tanımlamaktadırlar:

    gamegaraj.com, türkiye’nin en büyük masaüstü bilgisayar-oem ürünleri dağıtıcı firmalarından eksa elektronik bilgi işl. a.ş. grup firması olarak kuruldu.

    eksa’nın 18 yıllık tecrübe ve birikiminden faydalanan gamegaraj.com’un misyonu müşteri memnuniyetini ön planda tutarak her bireyin özel istek ve ihtiyaçlarına göre kaliteli, yüksek performanslı ve erişilebilir oyuncu bilgisayarı, aksesuarları ve ultra hızlı iş istasyonu çözümleri sunmaktır.

    gamegaraj
  • piyasaya yeni girmiş olan türk oyun bilgisayarı markasıdır. şuanda satışta olan ürünlerini inceledim. fiyat performans olarak gayet başarılı duruyor. monsterla ufak bir kıyaslama yaparsak ssd kapasitesi hariç birebir aynı özelliklere sahip monster tulpar t5 v19.1 (256gb ssd) 7.599tl iken gamegaraj blaster 7tn'i (512gb ssd) 7,499.00tlye satıyor. kuran firma bilgisayar dağıtıcı firması olduğu için çok da şaşırmamak gerekiyor. normalde oyun laptopu olarak monster tulpar t5 alacaktım ama herhalde blaster 7tn sipariş edicem hem daha ucuz hem daha fazla ssd kapasitesi var. ürün elime geçince oyun performanslari fpsleri hakkinda vs. tekrar bilgilendirme yaparım ama asıl merak ettiğim olay klavyesi touchpadi ekranı vs.

    edit: ben corona nedeniyle turkiyeye gelemedigim icin alamadim ama enistem aldi memnun bir sekilde kullaniyor.
  • kullanıcılarının yeşillendirmesini beklediğim yerli ve milli montaj sanayi örneklerinden.

    edit: kendim deneyecektim ama entry girdigim ay olan nisanda ust uste iki zam cakarak 1200 lira civarinda yukselince vazgectim.
  • stokları tükenmiş, ne zaman geleceği ve ne kadar zamanda biteceği belli olmayan monster notebook abra a5 modeli yerine, donanım olarak tıpkısının aynısı olan game garaj blaster 5tn model notebook almaya karar verdim. exa bilgisayar'ı kadıköy'den bilirim. memnun kaldığım alışverişlerim de oldu. bu yüzden herkesin aklındaki o 'güven riskini' göze aldım. okuduğum kadarıyla da insanların aklındaki en büyük kuşku buradan kaynaklanıyor.

    bir aksilik olmaz da ürünü alırsam, kullanıma göre buraya yorumlar yazabilirim. almak isteyenler için de bir rehber olmuş olur. zaten henüz çok yeni olan marka için doğal olarak uzun dönem kullanıcı yorumu yok. kısa dönem yorumlarla yavaştan başlatmış olurum.

    edit 1:

    5tn modeli elime ulaştı. kurulumu vs. hallettim. bu arada ciddi anlamda fiyat artışı oldu bunu da gözlemlemiş oldum. ben sipariş verdikten hemen sonra bile fiyat güncellendi. yine de monster'a göre 400 tl daha ucuza gelmiş oldu. bu 400 tl'nin karşılığı iyi mi kötü mü olacak göreceğiz.

    cihaza gelirsek klavye tuşları gayet güzel. tasarımsal olarak çok bi özelliği yok zaten oyun oynamaktan başka çok bir işime yaramayacak. m2 ssd'nin akıcılığı başka güzelmiş onu da keşfetmiş oldum. nedense cihaz bana hafif geldi. ben biraz daha ağır olmasını bekliyordum. ekranın arkasındaki taraf metal diğer taraflar plastik. 3 adet fan çıkışı mevcut ama oyundaki sıcaklık vs. değerlerini henüz test etmedim. zaten etsem de şu an sadece cs:go'da test edebileceğim. bu da ne kadar fikir verir bilemiyorum.

    şimdilik bir sorun yok, hissiyatından memnunum. sade ve işini gören bir cihaz olması benim için yeterli. umarım sorun çıkarmaz. olursa da buraya yazarım herhalde.

    edit 2: iki ay sonrasında tekrar düşüncelerimi paylaşmak istedim. cihaz gayet stabil çalışmaya devam ediyor. henüz bir arıza çıkarıp teknik servise işim düşmedi. düşmesin de ama öyle bir durumda da teknik servis kalitesini görme şansımız olacak. soğutma performansı laptop sınıfına göre iyi gibi. şimdilik aşırı ısınma problemi yaşamadım. tabii bu benim oynadığım oyunlarla birebir bağlantılı olduğu için büyük konuşmak istemem. buradan bilgisayar alınır mı diyenler için şimdilik alınır diyebilirim.
  • 10 gün önce 7499 lira olan makinayı,bu pazartesi almaya niyetlendiğimde fiyatının 7999 lira olduğunu gördüm, mail atıp indirim istedim. maile cevap gelmeyince ertesi gün (salı) telefon açıp sordum "indirim yapamayız" dediler. neyse 7999 liraya alayım dedim siteye girdim, sanki ben telefon açtığımdan dolayı olmuş gibi fiyatını 8125 liraya yükselttiler. haydaaa dedim, dün akşam(salı) 8125 liraya alıp almamak arasında gidip geldim ve kararımı bugüne bıraktım. şimdi fiyata bakıyoruz : 8499 lira.

    dolar artıyor tamam da, senin stoktaki malına bunu yansıtmaman yada daha geç yansıtman gerekmez mi?

    bu saatten sonra 300 lira fazla verir monster alırım. telefondaki hanımefendi de "ıhh cık cık olmaz, otomatik o ıııhh yapamayız" gibi bir tavır takınınca zaten soğumuştum.

    bir cacık olmayacak firmadır.

    edit : https://www.gamegaraj.com/blaster-7tn/
  • kullanıcıları yeşillendirebilirse sevinirim.
  • (bkz: victor gaming machines)
    serbest çağrışım
  • önce tl;dr : iyi çalışan bir firma. exa güvencesiyle iş yapıyor - exa kadıköy'de yılların esnafı.

    kendi tecrübem :
    cuma günü ilk başta adamları çok fazla tanımadığım için hepsiburada'dan pollux 3an-c03 modelini sipariş ettim (asus prime a320m-r, ryzen 1600, gtx1650 super, 240 gb ssd, 8 gb ram).

    sonra board özellikleri içime sinmedi. "ya virtualization yapmak istersem?" dedim. ram eklemek istediğimde slot yok diye ağlayacağım, m.2 slotu yok vs. derken gaza gelip siparişi değiştirmek istedim kargo öncesi. müşteri hizmetlerine cumartesi akşam yazdım, bir şekilde okunmamış sanırım. pazartesi kargo numarası vermişlerdi bile bilgisayara.

    pazartesi sabahı adamlara ulaştım. adamlara "hepsiburada'dan siparişim var, üstünü tamamlayayım bana farklı bir konfigürasyon yapın (aşağıda). olmadı sadece ram ekleyin diye mesaj atmıştım, ulaşmamış sanırım" dedim.

    adamlar da "mesajlar bir şekilde düşmemiş. hepsiburada'da fiyatlandırmamız farklı, başka parametreler giriyor devreye, böyle bir değişiklik istiyorsanız siparişi iptal edin, web sitemizdeki pc toplayıcılardan kendiniz istediğinizi toplayın" dediler.

    ben de biraz daha firmayı ve siteyi karıştırıp exa'nın firması olduğunu gördüm ve biraz güven geldi. siparişi iptal edip tekrar toplayayım pc'yi dedim. adamları arayıp kargonun yola çıkıp çıkmadığını tekrar kontrol ettim. sadece numara verildiğini öğrendim. adamlara sipariş iptali yapacağımı söyledim. adamlar kargoyu iptal etti. ben de hepsiburada'dan siparişi iptal ettim "firmadan talebim oldu, karşılayamayacaklarını söylediler, iptalini onlar istedi" diyerek (saatler sürdü müşteri hizmetlerine ulaşmam).

    pc'yi topladım ve sitelerinden sipariş verdim pazartesi saat 17 gibi. salı sabahı "kargolanıyor" ibaresi düştü. çarşamba öğle vakti de pc elimdeydi.

    en son topladığım bilgisayara biraz daha fazla para basmak durumunda kaldım (4000 vs 5500) ama sonuçtan memnunum :

    aquarius tipi kasa, biostar x570gta, amd ryzen 7 2700x, ınno3d gtx1650 super, corsair lpx 16gb ddr4 3000, crucial p1 500 gb 1900/950 mbs nvme m.2

    userbenchmark değerleri de gayet iyi.
  • az önce blaster 5tn modelini satın aldım. 6.799 tl idi ama ben ek olarak ram’i 16 gb yapıp 1 tb da ilave disk koydum toplam fiyat 7.438 tl oldu. bakalım neler yaşayacağız? kargo, teslimat ve ürün durumu ile ilgili editler gelecek. bu tarz içerikler eklemem normalde ancak bu yeni ve yerli monte firmamız hakkında herkesin kafasında soru işaretleri var. ben ihtiyacım doğrultusunda muadillerinin fiyatına ve olumlu yorumlara bakarak denemeye karar verdim. kendime bol şans...

    edit: kendi sitesinde hepsiburada vb. platformlardan hem fiyat daha uygun hem de standart konfigürasyonu yükseltme şansı da var.

    edit2: 18 mayıs gecesi verdiğim sipariş sonrasında (19 mayıs tatil) an itibariyle 20 mayıs sabah 8:40'da siparişiniz kargoya verilmiştir mesajı ile karşılaştım. aynı performansı yurtiçi kargodan da bekliyorum bakalım.

    edit3: evet siparişimi an itibari ile teslim aldım. aydın ilindeyim bu arada. ürün teslimatı beklentimin çok üstünde bir hızda gerçekleşti. ve tüm kargo sürecinde adım adım mesajla bilgilendirdi şirket. kargo şirketinden daha ilgiliydi o konuda. ürünün ambalajı da gayet tatmin edici. sağlam ve hatasız şekilde teslim aldım. malzeme kalitesi de oldukça iyi duruyor. hafif bir cihaz. freedos almıştım bundan sonrası kurulum vb. olacak. kurulum sonrası performansla ilgili de edit yaparım.

    edit4: kargo paketinden fatura çıkmamıştı, mail attım ve faturayı e-fatura olarak bir kaç saat içinde gönderdiler. bugün kurulumunu yapacağım ürünün, inşallah performansından da memnun kalırım.

    edit5: tüm kurulumlarımı tamamladım, ben oyun için değil grafik tabanlı programlar ve küçük video işleri için almıştım şuanda da gayet beklediğim performansı sergiliyor. inşallah uzun ömürlü bir birlikteliğimiz olur.

    edit6: 3 ocak 2023 itibariyle halen sorunsuz bir şekilde devam ediyor ilişkimiz. ama belirteyim oyun yok bende, grafik tasarım, çizim, video edit vb. için kullanıyorum sadece. sanırım pc leri eskiten en önemli etken oyun modası.
  • içinde çalışan arkadaşlarım var, exa bilgisayar gold pc'nin battığı ortamda doğru yönetimle ayakta kalmış bir teknoloji firmasıdır.

    eksen bilgisayarın pastadan aldığı paya yakın payı artık exa bilgisayar da alarak sektörde yerini sağlamlaştırmaya başlamıştır.

    game garaj henüz yeni bir yapılanma, exa bilgisayar toptancı firma olarak oyun konusuna duyarsız kalmadan yatırım yapma kararı almıştır gözüken budur.

    monster bu konular da kıyas açısından alakasız bir firmadır, focus bilgisayar adı ile kadiköy'de ortaya çıkmış bir firmadır, şu an da oem işlerine girmeyen işi oyun bilgisayarı olan dizüstü segmetinde yürüyen bir şirket, mallarını kendi satma stratejisi ile değişik bir yol izlemektedir belki de başarılarının sırrı bu olabilir, sahibi ilhan bey'le bu kadar büyümeden sıradan bir firma iken tanışmıştım, o günlerden bu günlere büyük başarı diyebiliriz.
hesabın var mı? giriş yap