• ılk bölümle alakalı sormak istediğim bir soru var. spoiler içerir:
    --- spoiler ---

    brandon stark geçmişi ve geleceği görebilen bir görüşe sahipken jaime'nin kendisini kuleden attığını biliyor mu o bakıştıkları an?
    --- spoiler ---
  • kendisi hakkında nefis bir çalışma için; (bkz: https://www.bbc.com/…urkish?ocid=socialflow_twitter)

    sayfalar arasında kaybolacaksınız..
  • hiç izlemedim. bu popüler yorumlar yüzünden rahat bi beş sene daha izlemeyeceğim
  • geçmiş sezonların aksine hala 8. sezon senaryosunun sızdırılmamış olması büyük başarı olan dizi.
  • serinin sahibinin (bkz: george r. r. martin) nefes kesici kitapları bitirmeyi beklemeden para ve ilgi yerindeyken diziyi tamamlama kararını anladık.

    finale bir elin parmakları kadar bölüm kalmışken, seriyi tamamlayacak olan iki kitabı yayınlasa da (bkz: lotr)'daki (bkz: army of the death) gibi ruhlarımız huzura kavuşsa.

    bu seriyi gerçekten seviyorsanı kesinlikle kitaplarını okuyun. dizi belhanda ise kitap serisi ronaldo'dur.
  • digiturk’ten izleyenlerin ilk bölümü sansürsüz izleyip izleyemediğini merak ettiğim dizi.

    mesela hatunların bronn’un üzerinde çılgın attığı sahne sansürlü müydü?

    not: cevabı alır almaz bu entryi ortalıktan kaldıracağım.

    ekleme: gelen yoğun mesaj yağmuruna göre sonuç olarak sansürsüzmüş. küfürlerde de sansür olduğunu söyleyen var.

    entryi silmek yerine bilgilendirme amaçlı kalması yönünde de uyarılarda bulunanlar oldu. kalsın.
  • night king'in ciddi ciddi rhaegar targaryen oldugunu dusunduren dizi.

    --- spoiler ---

    bastan sunu soyleyeyim: ejderha surmek icin illa targaryen olmak diye bir sey yok ama yine de night king targaryen olabilir gibi geliyor. valyrian'lar da ejderha surebiliyordu. night king viserion'u ice magic ile kendi tarafina gecirip kontrol altina aldigi icin ejderha surmesi normal geliyor.

    6. sezonda ormanin cocuklari'nin ilk insanlar'dan birini white walker yaptigini gormustuk. bunun da night king olmayabilecegini dusunelim, sonucta o gunden bugune farkli farkli insanlar oldu. robert baratheon, rhaegar'i oldurdukten sonra belki ormanin cocuklari yetisip rhaegar'i dragonglass ile tekrar diriltti ve rhaegar white walker olarak hayatina devam etti, hatta night king oldu. bu yuzden s08e01'de umber'in yandigi yerde atesin sekli targaryen sigil'ini andiriyor olabilir.

    ayrica night king'i oynayan abimizin de roportajlarindan birinde "bu bir intikam hikayesi" demesi de tahtin pesinde olabilecegini dusunduruyor. ayni zamanda jon snow'un suya atlayip golde ilerlerken, night king'in suyu buz yapmayip gitmesine izin vermesi de belki gercekten oglunu (bkz: aegon targaryen) oldurmek istemeyisinden kaynaklanmis olabilir.

    ote yandan daenerys'in gordugu vision'da abisi ile ilgili olan kisimda 3 ejderha surenin ancak bir araya gelmesi ile onun demir taht'a oturabilecegi soylenmisti. biz 3. surucuyu tyrion saniyorken bu da aslinda su an viserion'un surucusu night king, yani rhaegar targaryen olmasi ihtimalini dusunduruyor.

    burada hedef sasirtma ve kliseden uzak duran serinin ana adinin a song of ice and fireolmasindaki tezat da gun yuzune cikarak, aslinda buzun ates oldugunu gormemizi sagliyor.

    --- spoiler ---

    benimki sadece teoriden ibaret ve birkac gundur ciddi ciddi bu ihtimal uzerinde dusunmeye basladim. sonucta hala kitaplarin devami gelmedi ama sahsen bunun son sezonda bombayi patlatacak bir gelisme olmasini istiyorum.

    edit: imla.
  • adamlar night king'in hikayesini dizi de anlattı hala yok şu yok bu diyorlar.
  • ilk izlemeye başladığımda liseli bir ergendim, 2 sezon ilk uzun ilişkim olan kız arkadaşımla, 1 sezon 2. uzun ilişkim olan kız arkadaşımla izledim. son sezonu üniversiteyi bitirmiş, 9-7 mesai yapan bir beyaz yakalı ve sultan bir bekar olarak izliyorum.
    birçoğumuzu büyütmüş dizidir tanım olarak. ilginçtir ki büyümenin getirdiği olgunlukla heyecanın azalması gerekirken her yeni sezonu artan bir heyecanla bekledim ve izledim.
    son sezonunda yalnız olmak beni mutlu ediyor. anılarımı piç edecek bir kız yok. tertemiz. çünkü biliyorum ki sıradaki ilişkimin de son kullanma tarihi olacak.
    edit: eski ilişkilerim gibi got da bana hiçbir şeye bağlanmamam, güvenmemem gerektiğini hatırlattı. diziden vazgeçmek sevgiliden vazgeçmek kadar kolay olmuyor tabii ama ikisi de seni hayal kırıklığına uğrattığında üstüne sigara yakıp hayatına devam ediyorsun, tek fark sigaraların adedi oluyor.
  • popcorn time diye bi uygulama var. böyle filmler diziler felan var orda.
hesabın var mı? giriş yap