• garanti bankası* tarafından düzenlenen hackathon etkinliği.
  • sonunda garanti bankasının sistemlerinin hacklenme olasılığı bulunan etkinlik. slogan da "eşsiz bir deneyimle 36 saat içinde fikrinizi ürüne dönüştürün büyük ödülü kazanın." hırsıza davetiye gibi
  • konulu videolarda reklamı çıkıyor..

    sadece bana mı öyle geliyor bilemeyecem ama o kahverengi afiş dizaynı sanki çok afedersiniz "mok" gibi bir şeyi hatırlatıyor. her seferinde midem bulanıyor..

    hayır koskoca şirket kime yaptırdılarsa dizaynı iyi kazık yemişler
  • "hackathon nedir ne değildir"den habersiz yarışmacıların katıldığı, bazılarının aylar öncesinden çalıştığı projelerle şansını denediği ve hatta derece aldığı organizasyon. organizasyon ekibi bu tür bir arkaplan kontrolünü yetersiz şekilde yaparak hem adil şartlarda yarışmaya çalışan ekipleri hem de vakit ayırıp oraya gelen jürileri mağdur etti. jürideki teknik kişiler yapılan işin 36 saatte yapılabilirliği hakkında fikir verebilirdi veya sonuçları açıklamadan önce ekiplere bazı detaylar sorabilirdi ama olmadı.

    birinci olan grupla ilgili iddialar üzerine bir jürinin yorumu (bence 100% haksız değil) : https://twitter.com/…ndem/status/668714177326895104

    gidecek daha çok yolumuz var. düzgün yarışan tüm ekiplerin ellerine sağlık.
  • hakkında twitter'da çokça eleştiri dönen etkinlik. şöyle ki herkes proje sorularında gelir modelinin sorulması eleştiriliyor. gayet de haklılar. https://twitter.com/…ynak/status/668449098614312960

    ayrıca başka bir twette söylendiği gibi bankalar teknoloji üretmezler, sadece kullanırlar. buradan da bakıldığında bankayıda eleştirmemiz pek suç değil. önemli olan böyle etkinliklerin teknoloji geliştiren firmalar tarafından yapılması.

    https://twitter.com/…adev/status/668734601867755521
  • linkedin hesabımda paylaştığım yazıyı aynen buraya kopyalıyorum. zira oldukça sinirliyim. biz, 36 saat bunun için uykusuz kalmadık.

    merhabalar,

    geçtiğimiz haftasonu garantinin düzenlediği hackathona katıldım. ödül kazanmak bir yana bizim için önemli olan eğlenmek ve kendimizi sınamaktı. yazılımsal anlamda 36 saatte beyaz sayfadan neler yaratabiliyoruz bunu görmek istedik. oldukça keyifli ve güzel bir organizasyondu.

    ama malesef bir skandal ile bitti.

    birinci olan ekip, hali hazırda projesi productionda olan bir ekip. kodu evde yazıp, gelmiş olmalarından şüpheleniyordum çünkü yan masamızda gece dota, counter-strike falan oynadılar. ama olay çok başkaymış, projeleri zaten productiondaymış. bu kadarı pes.

    aynı ekip ingbank 'ın düzenlediği ınghackathon'dan tam da bu sebepten ötürü men edilmiş. ingbank 'ı tebrik ederim. garanti bankası ortamdaki koşulları mükemmel organize etmişken nasıl böyle bir dikkatsizlik yapmış olabilir. eğer konudan garanti bankası nın haberi varsa bu yarışma bir hackathon değil, bir startup yarışması. o halde önümüzdeki yıl organizasyonun ismini değiştirsinler ve katılımcıları yanıltmasınlar. eğer haberleri yoksa yada gözden kaçtıysa happypuppyapp.com adresini bir incelemelerini tavsiye ederim.

    birinci olan takım diskalifiye edilmeli ve birincilik ödülü ikinci olan takım snakebyte( sarpdoruk tahmaz, seda hasekioğlu, ali ozmen kasapoglu, oya kasapoğlu) 'a verilmelidir. büyütecek ne var diyebilirsiniz ama 48 saat boyunca işinden, okulundan, tatilinden vakit ayıran insanların 36 saat içinde uyumadan üretmesi beklenen bir organizasyonda böyle bir haksızlık bence kabul edilemez. yarışmaya katılan ve 36 saat uykusuz kalan 40 kişinin sunum sırasında bundan haberi olsaydı verecekleri tepkiyi bir düşünün.

    kanıt arıyorsanız:
    happypuppyapp.com adresini bir kontrol edin isterseniz. anlaşmalı firmalar linkine bir tıklayın. hackathonun bittiğinin ertesi günü trendyol, markafoni, etstur, steam, itunes ve starbucks ile anlaşma imzalamadılarsa eğer aradığınız kanıt orada.

    kanıt instagram hesaplarında, happypuppyapp diye bir aratın 6822 takipçileri var. daha dün gerçeklenen bir fikir için çok büyük başarı gerçekten

    ek referana ve kanıtlar:
    [https://berkingulay.wordpress.com/ https://berkingulay.wordpress.com/]

    [https://medium.com/…tlon-mu-26ca1fb12b8e#.hq7s92m56 https://medium.com/…tlon-mu-26ca1fb12b8e#.hq7s92m56]

    edit:
    divit isimli yazarın - "48 saat boyunca işinden, okulundan, tatilinden vakit ayıran insanların " sanki bana bill gates. sanki sana isi gucu birak 48 saat ayir gel diyen oldu. - mesajına cevaben:

    herhangi bir yarışma da mümkün olduğunca adil bir değerlendirme yapılması yarışma kelimesinin anlamından gelir ve bunun sebebi diğer katılımcıları katıldıklarına pişman etmemek içindir, yarışmanın amacı çeşitlendirilebilir. bir de "ben 1000$'dan aşağı böyle etkinliklere katılmam" falan diyerek kendisinin taksimetre usulü çalıştığını bize göstermiştir. ne diyelim, kimisi o şekil, kimisi bu şekil.

    edit2:
    oytun arkadaşımız bu başarısı ile ekşisözlüğe girmeyi başarmıştır. kendisini tebrik ederiz. (bkz: oytun eğin)
  • (bkz: hackatlon)
    kurumsal firmaların bu toplara girmemesi gerekiyor, özellikle türkiye'de.

    gelir modeliniz ne diye soran hackathon mu olur?
  • garanti teknoloji ekibinden süper bir dostlar alışverişte görsün rezaleti. bir hackathon kesinlikle değil.

    garanti teknoloji ekibi için bilgi: wiki

    bu reklam amaçlı etkinliğin, neden hackathon olmadığına gelirsek. uzun yazdım sadece garanti hackathon'u bir bok zannedenler okusun.

    öncelikle (bkz: aglama melis)

    hackathon tek başına bir fikir yarışması değil aynı zamanda ekip içinde uyum ve azimle ile takımların kısa sürede çok fazla mesafe kat edebilme yeteneğinin de ölçüldüğü bir kodlama marathonudur. oysa garanti bankası iddia ettikleri gibi 418 ekip içinden sadece 10 ekibin katılabileceği bir organizasyon düzenleyip, bu katılacak 10 ekibi ise fikirleri üzerinden sıralamaya koymaya çalışmıştır. ing hackathon'unda birinci ekip fikrini etkinlikten başlayana kadar bulamamışken, en çok geliştirme yapmış ve güzel bir ürün çıkartan benim favorim olan ekibin 5 üyesi ise ing hackathon ortamında tanıştılar. garantinin buradaki yaklaşımı hackathonu bir fikir yarışması, startup toplantısı mantığında algıladiginin göstergesi.
    hakaton mu?, hackathon mu?

    takımların etkinliğe katılmasını belirleyen ilk 10 ekipte yer alma şartının her nedense etkinlik sırasında 11 ekibe çıkarılması ise, tutarsızlığın ve daha vahimi bu seçim sırasında yapılmış bir sonradan takım ekleme torpilinin dönme olasılığını bize göstermesi. hele ki bu sonradan eklenen 11. ekip ödül aldıysa vay 36 saat çalışıp eli boş dönenlerin haline. çünkü ödül sıralamasının adaletli yapılmadığının ve birincinin bırakın ödülü hackathon etkinliklerinden aforoz edilmesi gerektiğinin bir çok kanıtı mevcut. ayrıca alttaki yazıda bu ekibin aynı proje ile garanti finansal teknolojiler girişim fabrikasına da katıldığını öğreniyoruz.
    berkin gulay'ın yazısı
    fintech hızlandırma programı

    garantinin hackathon için hazırladığı sayfada virtual reality, agumented reality, beacon, gamificaiton, 3d printing personelinin duyduğu tüm popüler innovatif teknolojiler barındıran başlıkları listeleyip, 3 sayfalık html içeriklere ödül verilmesi işin hack ve innovasyon kısmı ile uzaktan yakından alakalı olmadıklarının bir diğer kanıtı.
    garanti hackathon

    gelelim birinci olan projeye, daha doğrusu ekibe. happy puppy isimli projeye sahip bu arkadaşlar daha önce yaptıkları, hazırladıkları ve hatta web sitesi 5 ay önceden hazırlanmış projelerini çok güzel garantiye kakaladılar. ekibin amacı belli zaten. projenin ismini bile değiştirmeden hazır tüm grafik, teknoloji ve sunum içeriklerini değiştirmeden garantiye kakalamaya kalkışmışlar, garanti de 10 gün boyunca dikkatle seçtiği ilk 10 ve sonradan eklenen 1 ekibi doğru inceleyip bu arkadaşları liste dışı bırakabilseymiş. masters of code etkinliğinde çalıntı proje ile birinci olmuş, ing hackathon etkinliğinde projeleri özgün olmadığı gerekçesiyle uyarı almış ve son olarak 5 ay önceden bitirip girişim olarak destek aldıkları ve kendilerini artık enterprenetur olarak nitelendiren bu arkadaşlar birinci olmuşlardır.

    etkinlik sırasında yazdıkları blog yazılarında son saatler yaklaşırken daha hiçbir şey yapmadıklarından, etkinlik sırasında koydukları 2 adet youtube videosunda ise nasıl goy goy ile vakit geçirdiklerinden kendi sundukları içerikler ile görebiliyoruz. zaten etkinlik sırasında yan masalarında bulunan başka bir ekip şurada bahsetmiş counter strike oynayarak, pes atarak vakit geçirmelerinden. videonun sonunda nasıl pişkince son anlarda harıl harıl çalışan ekiplerle dalga geçildiğini de rahatça görebilirsiniz. adamlar kod yazmaktansa video çekip, video hazırlamak ile uğraşıyorlar.
    birinci gün videosu
    ücüncü gün videosu hazır projeyi çakma keyfine dikkat!
    burak bayram blog yazısı
    dota oynadıklarını gören yazarın entrysi #56459756

    garanti'nin bu kadar insanın uyarısını dikkate alıp hatalarından bir an önce dönmesi ve bu terbiyesizliğe bir son verebilmesi ümidiyle. 418 takımın başvuru yapmasını sağlayacak kadar reklama para harcayacağınıza 10 ekip yerine 50 ekiplik bir hackathon düzenlemek garanti bankasının benim bu entry'i yazdığım süre olan 10 dk'lık kazancı bile etmez.

    kısaca garanti bankası hackathon etkiliği değil bir rezalet düzenlemiş,
    birinciliği alan ekip oytun eğin, burak bayram, furkan çınar ve ömer fuat güler'i yatırımcılık ve girişim dünyasında hızlı bir giriş yaparak etik olmayan davranışları ile iyi bir marathon katetmelerini tebrik ediyorum.

    #56466005 divit'in de dediği gibi, hackathon'un ülkeye ve teknolojik olarak gelişmemize katkı sağlayacağını düşünen tüm genç yazılımcılara da türkiye'nin en kapitalist firmasının düzenleyeceği etkinliklerden bir daha bir şeyler ummaması gerektiğini iyice akılarına kazımıştır.

    ekleme: bu da eleştirilerden sonra bütün geliştirmeyi hackathonda yaptık dedikleri web sayfasının linki
    ansayfada bir buton, ikinci sayfada ise kredi kartı numarasını geç isim soyisim alanlarını dahi boş bıraksanız ödemeniz tamamlanmıştır diye onay veren ikinci sayfa. evet gençler gerçekten çok büyük bir iş başarmışsınız. sizi tebrik ediyorum, türkiye'nin geleceği ve umudu sizin gibi düzenbazlardır.
  • akıllara binali yıldırım'ın bulut bilişim konuşmasını getirmiş organizasyondur, aynen o kalite dedir şimdi birde bu insanların sizin müdürünüz olduğunu düşünün işte türkiye'de teknoloji alanında çalışmak bizzat böyle bir durumdur, 50-60 yaşındaki adamların telefonda facebook uygulaması açmayı başarmasıyla mentor diye yarışmalarda yer aldığı bir ülke işte burası, biz bu ülkeden sizin fikirlerinizi silmeden rahat etmeyeceğiz bunu iyi bilin, öyle işler yapılacak ki bu ülkede bu hackathon ve benzeri bütün uygulamalarda yaşananlarla birlikte adlarınızı bile hatırlayan çıkmayacak, ara eleman ülkesi diyen bakanından egodan götü tavana vurmuş müdürüne kadar biz bu ülkeden mucit çıkartacağız, hem de sizin gibilere rağmen.
  • google kurumsal ülke müdürünün sürekli "hekatlon" olarak bahsettiği etkinlik. olaydan haberi yok desen de değil. "bizim daha önceki hekatlonlarda karşılaştığımız..." gibi cümleler kuruyor. enerjik olmak için bira için biz bunu tecrübe ettik başarılı oluyor diyor. "yeni ey-pi-ayların çıkması" falan bişeyler diyor. izleyin moraliniz yerine gelsin, kendinize güveniniz artsın. cvsine baktım satışçılıktan gelmeymiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=e5etacbz7nm
hesabın var mı? giriş yap