• anayasa mahkemesinin verdiği ayarla en yüksek vergi %27 olmuş.

    http://www.samanyoluhaber.com/…-vergi-mujdesi-.html
  • %35'lik dilimi anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edilirken, 1.5 senedir bu vergi sisteminden verilen fazla verginin geri iade edilmeyeceği açıklanan vergi.

    http://www9.gazetevatan.com/…haber/286840/2/ekonomi
  • türkiye, sokaklarında ezilme tehlikesi olmadan bisikletle gezebileceğimiz bir ülke olmadıkça boşa giden paradır. avrupa'da pek çok ülkeye göre düşükmüş, bana ne? devlet vergiyi toplayamıyor imiş, benim suçum mu? ben istesem de istemesem de öpe öpe alıyorlar zaten. bisikletle gezebilme fikri uç bir örnek gibi mi geldi? o sizin sorununuz.
  • ocak maaşı ile aralık maaşı arasında uçurum oluyor diyenlere aslında çok da koymayacak vergidir. zira brüt 3000 tl civarını geçmeyenlerin canını çok fazla acıtmaz. sonuçta 1000-1500 tl brüt maaş aralığında 50 lira oynar yıl içinde maaşınız.

    bu arada benim maaşım yüksek demenin dolaylı yoludur bu "ocak-aralık maaşlarım arasında uçurum var" söylemi. *
  • chp'nin başvurusuyla ücretliler için yüzde 35'lik gelir vergisi dilimi iptal edilmişti. şimdi yeni düzenleme yapılmış..

    yeni düzenlemeye göre yüzde 27'lik dilimin üst sınırı 50.000 tl'den 76.200 tl'ye çıkarılmış. 76.200 tl üzeri yine yüzde 35'e tabii.

    yıllık vergiye tabii geliri 50.000 tl'nin üzerinde olanlar için güzel bir iş yapılmış. 2010 yılında 50.000 tl gelirin üstüne çıkan ve 50.000 tl ile 76.200 tl arasındaki gelirler için yüzde 35 vergi ödeyen vergi mükellefleri uğradıkları gelir kaybını beyanneme düzenleyerek geri alabileceklermiş..

    özet geçim: deli gibi para kazanan arkadaşları sevindirecek bir şey olmuş..ne olduğunu boşverin siz..işçi kalın..
  • 6009 sayılı kanun ile birlikte;

    8.800 tl’ye kadar % 15

    22.000 tl’nin 8.800 tl’si için 1.320 tl, fazlası % 20

    50.000 tl’nin 22.000 tl’si için 3.960 tl (ücret gelirlerinde 76.200 tl'nin 22.000 tl’si için 3.960 tl), fazlası % 27

    50.000 tl’den fazlasının 50.000 tl'si için 11.520 tl (ücret gelirlerinde 76.200 tl’den fazlasının 76.200 tl’si için 18.594 tl), fazlası % 35
    oranında geçirilen vergidir.
  • özel şirkette çalışıyorsun haftada 45 saati doldurmadan iş yerinden bırakmıyorlar. izin almak için mazeretini söylediğinde onun için tüm gün izne gerek yok diyebiliyorlar. sosyal sigorta dışında da alabildiğin tek şey devlet memuru olup aynı pozisyondaki adamdan çok az daha yüksek bir maaş o kadar.

    buna karşılık işverenin maaşını yarısı kadar gösterip devlete daha az vergi ödüyor ve o kadar para aldığına dair kağıt imzalamazsan "ben imzalayacak birini bulurum beğenmiyorsan siktir" diyebiliyor. bu sayede devlete daha az vergi ödüyor ve sana sosyal hak olarak dönmesi gereken vergi adamın cebinde kalıyor.

    vergi geliri dışında bir geliri olmayan devlet ise çalışarak kazandığın ve kazandırdığın öne sürülen paradan alınan verginin devlete ödenen kısmı ise haftalık çalışma saati senden daha az olup sana yakın maaş alan eğitim, güvenlik, sağlık, ulaşım gibi üretim dışı hizmetlerde çalışanlara maaş olarak ödeniyor. tamam o hizmetler de gerekli ancak düzgün işlemesi kaydıyla. torpil, kadrolaşma derken 1 kişinin yapacağı işe 3 kişi alınıyor. harcama artınca da öte tarafta 5 kişi gereken yere 2 kişi göreve verilyor. dolayısı ile hizmet aksıyor. bunun dışında senden alınan para ile senden daha çok kazanan senin seçtiğin vekiller bu hizmetleri alabilmen için devlet tarafından yapılması gereken inşa ve diğer işletme malzemelerini eş dost akraba ilişkileri olan insanlara plase edebilmek için meclisteki ceylan derisi koltuklarda kara kara düşünüyorlar 3-4 aylık tatillerinden kalan zamanda. sonra bu işleri alanlar olabileceği fiyatın çok daha yukarısında fiyatla ve de olması gerekenin çok daha altında kalitede ve söz verdiklerinin iki katı sürede yapıyorlar. bu işleri yaparken çalıştırdıkları adamların maaşını da asgari tutardan gösteriyorlar. dolayısı ile onlar da devlete daha az vergi ödüyorlar.

    sonuç ne mi oluyor? vergisini vererek kazandığın parayı harcarken de vergi ödüyorsun. yetmiyor devlet hastanesine gittiğinde sıra bekliyorsun, muayene oluyorsun ilacı alırken sana hastaneye borcun var diyorlar. yok özel hastaneye gideyim devlet parasını oraya versin nasıl olsa vatandaş olarak ben önemliyim ben olmasam devlet kazanamaz diyorsun orada da %30'unu cebinden vereceksin kardeşim diyorlar. %25 vergi vererek aldığım otomobile koyacağım benzine %200 vergi veriyorum ama bir yere hızlı gideyim diyip otoyola girdiğinde para istiyorlar. parasız yola ise yıllarca bakım yapmıyorlar. iki arkadaşımı arayayım dertleşeyim dediğinde 2 liralık konuşmana 6 lira vergi alıyorlar. sen belki 2000 liralık çalışıyorsun ama devlet sana "700 liralık yaşarsın" kısaca "kalanı benim" diyor "kazanırken alırım, harcarken alırım, bankaya yatırırsan ondan da alırım" diyor ama işte bunu sadece çalışana diyor. büyük babalardan "kem küm... efendim verginizi ödeseniz, beyanı düzgün yapsanız" diyerek istediğiniz vergiyi küçüklerin başına çöreklenerek "beyanı doğru yapmazsan kapından vergi memuru eksik olmaz" diye tehditle alan bir sistem kalıyor geriye. "yılda 45bin kazanıyorsan 10bin benim 145bin kazanıyorsan da bi 45'lik alırım senden. ama 145milyon felan kazanıyorsan buluruz bir yolunu üstat sen ülkemize lazımsın senin gibilerin eksik olmamalı, yalarım" nidaları ile sermaye sahiplerinin her tarafını yalayan sistem, çalışan, memur ve küçük esnafa sadece avucunu değil devletinde götünü yalatmaktadır. adaletsiz bir kalkınma olmayacağı dengesiz bir düzen olmayacağı kadar aşikar aslında. kaç kişi farkında son yıllarda vergi kaçıran büyük sermaye sahibi kimse çıkmadığının. sizce insanlar artık daha mı dürüst? rica ederim bu kadar naif olmayın.
  • bunun bir de muafiyet kısmı var. orda şöyle bir paragraf geçiyor:

    "müellif, mütercim, heykeltıraş, hattat, ressam, bestekâr, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikâye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryosu ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, cd, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat gelir vergisinden müstesnadır. eserlerin neşir, temsil, icra ve teşhir gibi suretlerle değerlendirilmesi karşılığında alınan bedel ve ücretler, istisnaya dahildir. yukarıda yazılı kazançların arızi olarak elde edilmesi, istisna hükmünün uygulanmasına engel teşkil etmez "

    güzelmiş.
  • 2011 takvim yılı gelirlerinin vergilendirilmesinde esas alınmak üzere aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir.

    9.400 tl’ye kadar %15
    23.000 tl'nin 9.400 tl'si için 1.410 tl, fazlası %20
    53.000 tl'nin 23.000 tl'si için 4.130 tl ( ücret gelirlerinde 80.000 tl’nin 23.000 tl’si için 4.130 tl ), fazlası %27
    53.000 tl'den fazlasının 53.000 tl'si için 12.230 tl ( ücret gelirlerinde 80.000 tl’den fazlasının 80.000 tl’si için 19.520 tl ), fazlası %35

    özetle sınır tutarlardaki cüzi bir enflasyon artışı dışında; ortalama 30% gelir vergisi, her harcamada ortalama 12% kdv, öiv, ötv, mtv, emlak, çöp, su, yarrak vs. vs. vergileri ile kazandığımızın yarısından fazlasını devlete vermeye devam edeceğiz.
hesabın var mı? giriş yap