• biri özgürlük için direnir, diğeri topluma şeriat dayayıp özgürlükleri kısıtlamak için. ayrıca her iki tarafta da kurşun yiyerek ölenler olmuştur (bkz: ethem sarısülük).
    mısırdaki direnişçiler sık sık kadınlara tacizleri ile gündeme düşer. gezi parkı direnişçilerinde böyle bir vaka görülmemiştir.
  • biri metroda sevgiliyisle öpüşemezken öbürü ölü karısıyla 6 saat seks yapabilir.
    (bkz: hani marjinal bizdik)
  • gezi parkı direnişçisi dünya lideri tazyik erdoğan ve eli kanlı yandaşları tarafından terörist ilan edilmiş, adeviye direnişçisi ise yine eli kanlı, gözü dönmüş yandaşlar tarafından özgürlükçü olarak adlandırılmıştır.

    eli kanlı güruh gezi parkı direnişçilerini ölümle tehdit edip, ölümlerine sevinirken, adeviye direnişçisini kardeşi ilan ederek onlarla birlikte çarpışmak ister.

    gezi parkı direnişçisi sınıf, ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı olmayan bir ülke hayal ederken, adeviye direnişçisi ölen eşiyle ilk 36 saat cinsel ilişkiye girmek, turistlere kadınları kiralamak, çalışan kadınlarının memelerini yalamak gibi fantezilerinin gerçekleşmesini ister.

    sonuç olarak her ikisi de insandır, öldürülmeyi, devlet baskısını hak etmezler.
    sonuç olarak her ikisi de devlet terörüne kurban verdiler.
    sonuç olarak her ikisi direnişçi de bize bu ülkedeki mazlum ayağına yatan dindarların nasıl omurgasız ve cani olduğunu bize göstermiştir.
  • yanlış bir karşılaştırma. doğrusu için:

    (bkz: recep tayyip erdoğan vs. adeviye direnişçisi)

    çünkü bizim başbakan bile ortalama müslüman kardeşler üyesinden daha demokrattir. bu ne lan:

    "and we will not allow under the pretext of national unity that a muslim woman would get married to a christian man which violates the ıslamic law.”
  • -biri yaşam hakkı için direnir, diğeri de diktatörü devrildi diye direnir.
    -biri " iyi yaşam/öğrenim/gelişim" için direnir, diğeri "ölmüş karısına" tecavüz edebilme hakkı için direnir.
    -biri için demokrasi yaşamak için "olmazsa olmaz"' dır, diğeri için ise demokrasi "istenilen diktatörlüğe ulaşmak için" içinde olunan trendir.
    -biri için "tüm insanlar/cinsler" eşittir, diğeri için sadece "kendileri gibi olan erkekler" eşittir.
    -biri yaralanan bir kedi için bile üzülür, diğeri amaçlarına ulaşmak için gerekirse kendi çocuğunu öldürür.

    şimdilik yeter bu kadar.

    zöge: aklıma bir tane daha geldi yazayım dedim:
    -biri 9 yaşındaki kız çocuğunu "çocuk" olarak kabul eder, diğeri ise onu "koca kadın" yerine koyarak -cinsel olarak kullanabilmek için- evlenmek için kanun çıkarmaya çalışır.

    şakirt vatandaş, senin de bir gün kızın olacak veya zaten var. düşün bakalım 9 yaşındaki kızını, bir adamın altında. sen ok diyorsan birşey diyemem. ama ben buna ok diyemem. bunu isteyenede "demokrasi aşığı" gözüyle bakamam, bakmam. net. anladın mı?
  • (bkz: nalakası var)
  • gezi parkı direnişçisi kazandı, adeviye direnişçisi ise kaybedecektir.
  • ıkiside öldürülür ve kan seviciler buna pek sevinir..
  • bu adeviye meydanındakiler ne ister.bir an önce ölmek cennete gitmek .yeni humeynilerinin tekrar koltuğa çıkıp orduyu yıkması,bölgede israile direnebilen ,mantıklı hareketler yapabilen,sahtekarlık değil gerçekçi adımlarla halkını savunabilen ordunun ,dış işlerinin ,hükümetin mursi denilen adam eliyle yok edilmesini istiyorlar.mursi de bunu reddetmiyor.mursi batının çıkaracağı bir şii sunni savaşının tetikçisi olacağını açık açık beyan ediyor.bop projesi dahilinde olacağını çok raht söylüyor.
    gezi parkındakiler ise ağaçlar kesilmesin diyor sen kimsin de gece gündüz hepimize hakaret ediyorsun diyor,suriyede bizim işimiz ne ki taraf olduk insanlarımız ölüyor diyor daha çok şey söylüyor ama kafa gerek utanma gerek namus şeref gerek anlayabilmek için ve din gerek
  • her iki taraf da farklı dozlarda devlet terörüne maruz kalmıştır.

    bir fark var ki adeviye direnişçisi, gezi'dekilerin üstüne gerçek kurşun yağdırılsa "oh be" diyecek beyni çürümüşleri açığa çıkarmıştır. yuh size.
hesabın var mı? giriş yap