• iktisat fakültesi'nin en kaliteli hocalarından biridir. iktisat bölümü a grubunun makro iktisat derslerine girer. ders içerik olarak ne kadar sıkıcı olsa da sınıfın koptuğu anlarda izlediği bir filmi, başından geçen bir olayı vs. anlatarak öğrencinin dikkatini eğlenceli biçimde toplamaya çalışır. kısacası çok baba bir hocadır da bir türlü dersinden geçemediğim kişidir.
  • iktisat fakültesi hocalarından bir tanesidir. sakin ve hep aynı tonda anlatım tarzı ile sıkıcı zannedilse de oldukça bilgili, karizmatik ve zeki hocaların başında gelir. an itibari ile doçenttir. yakın zamanda kademe yükselteceğini tahmin ediyorum.

    gerçekten de üniversitenin en kaliteli hocalarının başındadır. umarım uzun zaman iü'ye hizmet eder.
  • kendine has bir tarzı vardır hocanın. asla acele etmez sakin sakin anlatır. 45 dakikalık bir dersin nasıl geçtiğini anlamazsınız ve anlarsınız ki 45 dakikada anlattığı derste verdiği bilgiyi 50-60 kitap okuyarak anca edinebilirsiniz. makro iktisat dersinde anlattığı "bir ülke diğerine göre neden daha zengindir?" sorusunun iktisat fakültesinde öğrendiğim en önemli ikinci şey olduğunu düşünüyorum. birincisi ise yine gökhan hocadan öğrendiğim şok terapidir.

    böyle hocalar çok değerli öğrenciler için, istifade etmek lazım.
  • asurlulardan girer babilden çıkar, derridadan devam edip freudu selamlar, marxla çekişirken uzak doğuda pirinç zenginliklerine bile geçebilir, zaman zaman enkiye geri dönüp dinler üzerinden meseleye devam eder. böyledir.
    anlatır hikaye gibi.
    anlatırken de kısa bir an bile düşünmez, akar kelimeler tane tane. öyle izletir kendini.
  • makro iktisat ile sınırlı kalmaz genelde tarihi bir anlatımı vardır nereden geldik nereye gidiyoruz manasında. kendisini çok yormaz o yüzden
    dinleme hevesindeyseniz ön sıralarda oturmanızı tavsiye ederim.

    anlattıkları bilgi açısından çok zengindir fakat anlatırken destanlaştırmak yerine düz şekilde aktarır. konjonktürel, konjoktür dalgalanma vs. kelimesini çokça kullanır ya da ben algıda seçicilik yaptım bilemiyorum. ülke gündemine gerekmedikçe girmez genelde eskilerden bahseder sonuç değil neden odaklı anlatır sizin ordan bugünkü durumu çıkarmanıza yardımcı olur.

    entelektüel bir hocadır fazla tabana inmez diyebilirim. sosyal medya hesaplarına bir göz atarsanız farkedersiniz zaten.
  • hoca değildir. kendi başına bi ekoldür. dersine girersiniz ve daha kurduğu ikinci cümlede ağzınız yavaşca açılır ve 40 dk boyunca ağzınız açık gözünüz hayranlıkla adama dikili pozisyonda kaldıktan sonra dersten çıkarsınız. derste anlatılan her şey yüzünden her şeyi sorgular halde sersem sersem yürürsünüz. çok konuşur, ders boyunca hiç susmamacasına konuşur ama her kelimesi bilgelik doludur. ders dışındaki mubabbeti de dersi gibi anlamlı ve keyiflidir, candan bi insandır ve onca bilgeliğe, genç yaşta imza attığı onca başarıya, hem iktisat hem de psikoloji bilimlerinde aşmış bir akademisyen olmasına rağmen son derece mütevazıdır. gerçi profesörlere de böyle davranmak yakışır ancak biz çoğu zaman master öğrencilerinin bile kibirden ölmesine şahit olduğumuz için garip görünüyor gözümüze.
    gerçekten kendine has bi adamdır. dersini almadıysanız bile takip edin de konuşma yaptığı yerlere gidin, sohbetine bir kez olsun maruz kalın derim.
    bir yerde okumuştum sanki, öğrenme eylemi sonuçlandığında canlı eylem öncesi halinden farklı olmalıdır öğrendiğiniz şey sizi değiştirmemişse bir şey öğrenmemişsinizdir aslında gibi bi anafikri vardı yazının yamulmuyorsam ya da ben bu yamuk sonucu çıkardım okuduklarımdan. işte gökhan hoca'nın derslerinde ve sohbetlerinde bana olan buydu hep, dersten çıktığımda duyduklarımın öğrendiklerimin beni değiştirdiğini tüm minnoş nöronlarımda hissederdim.
  • istanbul üniversitesi iktisat fakültesi’nin en kaliteli hocalarındandır. dersinin aa ile geçmeme rağmen bi sonraki sene tekrar dinlemeye giderdim kendisini. her seferinde ilginizi çekecek farklı konulardan bahşeder ve kendini tekrarlamaz.
  • istanbul üniversite’si iktisat fakültesinde kalan son birkaç güzel şeyden biridir. ilk dersini alalı aradan 4 yıl geçmiş, oysa ki hala birkaç günde bir ‘’vay be ne çok şey öğrenmişim ondan’’ dediğim şeyler hatırlarım. sadece ders ya da entellektüel enginliği değil, ne zaman hayata onun perspektifiyle bakmaya başladım, o zamandan beri ister aşırı mutlu olayım, ister sonuna kadar mutsuz, içimde derin bi huzur, anlayış, kavrayış, hümanizm var. belki okursunuz da bende sizde bi tebessüme neden olurum hocam, iyi ki tanımışım sizi.
  • sınavlardan önceki son dersi yapmama gibi bir huyu olduğunu -en azından uzaktan eğitim süresince- düşündüğüm akademisyen. sanırsam "derslere girmeyeyim sınavdan önceki son derse girerim konuları öğrenir toparlarım" tarzında takılan öğrencilere karşı bir manevra. hak vermedim diyemem, zira dersine girmemek aklı başında bir öğrencinin yapmaya kalkışmayacağı bir harekettir. şahsına münhasır bir kişilik ve öğretmendir. ağzından çıkan her kelime dikkatle dinlenmelidir.
  • fethullahçı terör örgütü'nün operasyon gazetesi olan taraf'taki köşe yazıları için bkz. taraf gazetesi arşivi | gökhan karabulut.

    hayaller bir kadın memesine vatan satmak, gerçekler bok yolunda mehdi daşşağı avuçlamak. taraf gazetesinde yer alan binlerce haberden ve köşe yazısından geriye kalan yalnızca budur.

    (bkz: zaman gazetesi arşivi)
    (bkz: taraf gazetesi arşivi)
    (bkz: vatanı bir kadın memesine satarım)
hesabın var mı? giriş yap