• kitle iletişim araçlarının eğlendirme işlevini yerine getiren dizilerdendi.
    magazin programı izlemekten daha keyifliydi. ben ivy league dahil bir çok şey öğrendim ayrıca bu diziden.

    --- spoiler ---

    o sünepe dan'in gossip girl olması beni resmen yıktı.
    aziz nate de hiç mesaj göndermemiş gossip girl'e... uyuz! 1000 tercih hakkım olsa sana oynamazdım.
    chuck ve blair kadar çok sevilen "kötü" karakterler hiç olmamıştır.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    gossip girl denince akla dan humphrey gelmiyor elbet. dan "güçlüyüm artık yettiniz allahsızlar" diye cinnet geçirirken dahi herhalde jenny'dir diye düşünüyordum. ne kadar alakasız olmuş, ne kadar saçma olmuş. olmamış. hiç dan'den gossip girl mü olur? hala inanmıyorum.

    ayrıca sevgili georgina sparks, ben hep senden şüphelendim, hiç içerleme sen e mi canım. benim favorim hep sendin.

    --- spoiler ---

    güle güle gossip girl. yerin doldurulamaz.
  • şu dizinin 6 sezonunu da erkek halimle severek izledim lan. dizideki şarkılar, oyuncuların giydiği kıyafetler, dizinin çekildiği mekanlar, kadın-erkek fark etmeksizin bütün oyuncuların güzel olması, bu diziyi gerçekten farklı kıldı bence. aşırı ciddi, tutarlı bir senaryo beklemek takozluk olur zaten. "ama bak o onla yattı sonra da gitti bunla yattı". lan o kadar da detaya takılma işte. gayet güzel zaman geçirten bir diziydi, aşırı kafa yormadan kasmadan izledik bitti gitti. nate'den tut georgina'ya kadar her karakterinde ayrı bir cinlik çakallık olması güzeldi. georgina'yı hangi sahnede görsem sırıtırdım hey gidi hey. hakaten güzel diziydi. scrubs'ı da bitirdiler, şimdi bu da bitti. biz şimdi ne izleyeceğiz lan ibneler.
  • final bölümünü hak etmeyen gençlik dizisi.
  • bittiği için üzüldüğüm tek dizi. yılllarca blair'i iş çevirirken okudum ve izledim, fazlasıyla alışmışım, kitap da dizi de bittiğinden beri boşluktayım. (tabi diziyle kitabın alakası yok ama olsun, ikisinin de yeri ayrı). blair'i gördükçe insanın herkese entrikalar kurgulayası geliyor *
  • sona ermesiyle ve bitiş şekliyle iç burkan dizidir.
  • bir arkadaşım tarafından gıybetçi kız olarak ifade edilen dizi.
  • son 2 aydır izlemekte olup bugün bitirdiğim dizidir. izleme nedenime gelince ise düşündüm en izlemeyeceğim dizi ne olabilir diye, bunu buldum. hiç izlememiştim ilk sezonları yayınlanırken ve izlemeden nefret ediyordum. biraz önyargı kırma girişimi gibiydi yani. şimdi ise bildiğin çok güzel diziymiş diyebiliyorum. bu açıdan ders bile verdi diyebilirim. tabi çok güzelden kastım tutarlı olması, çok zekice şeyler içermesi, insanı merakta bırakması, süper kurgusu falan değil. bunlar yok dizide. ama izletiyor bir şekilde kendini.

    karakterler bir dizide bulunabilecek en ısınılamayacak karakterler olabilir. öyle olsalar da bir yerden sonra onları bile arkadaşın gibi görebiliyorsun. yalnız diğer dizilerde olmayan bir şey var ki herkes birbirini arkasından bıçaklıyor, sonra da olaylar tatlıya bağlanmak zorunda değil. normalde dizilerde bölüm başında bir dağılma olur, işler rayından çıkar, bölüm sonuna doğru ise her şey ilk haline dönmeye başlar ya işte bu dizide bu çoğu zaman olmuyor. ilişki konusu olunca birbirlerinin arkalarından iş çevirmeleri pek de umrumda olmasa da konu iş, okul vesaire gibi karakterlerin "hayatımın en önemli olayı" dedikleri şeylerde bile en yakın arkadaşları tarafından sabote edilmeleri olunca tepe atıyor. bu diziyi izlerken sizi deli etme, ayağa kalkıp sövme yoluna itiyor. her karakterden istisnasız bir kere nefret ediyorsunuz sanırım. son olarak gossip girl'ün kim olduğunu bilerek diziye başlayan birisi olarak tamamen tutarlı değil bu konuda. bir çok hata yakalanıyor gossip girl'ün o kişi olamayacağına dair. ama başından beri düşündükleri kişinin de değişmediğini düşünüyorum. çünkü ilk bölümde bariz şekilde kim olduğuna dair ipucu veriliyor.
  • varlığı beni hayranı yapmasa da, bitince bir devir kapandı, çocukluğum bitti falan gibi üzüntülere sevk olduğum dizi. bastan aldım ilk sezondan 3 bölüm izledim bişiy kattı mı? yine hayır. kendimce veda ettim işte.
  • bitişi kalbimi kıran, en güzel yıllarımın vazgeçilmezi dizi. karakterlerle birlikte biz de büyüdük ve her şey bitince bir şeyler yok oldu sanki.
hesabın var mı? giriş yap