• shonda rhimes'a biraz haksiz yere sovulen dizi. lexie ve mark ayrilmak istemislerdi diziden, george da oyle. derek karakterine gelince, patrick dempsey oyle fena ayrilmak istemis ki diziden adamin instagraminda bile "televizyonda bir doktoru oynuyorum. ama bunu yapmak yerine yarismayi tercih ederim" mealinda seyler yaziyor. adam araba yarisina kafayi takmis napalim.

    dizideki diger karakterler olmeden ayrilabilirler miydi, belki evet ama patrick dempsey diziden ayrilmak isteyince derek'in olmesinden baska yol yoktu. meredith ve derek iliskisi birinin digerini terk etmesi, baskasina gitmesi ile falan bitemezdi yani. oyle olsaydi eger nasil soverdiniz gorurdum. ki shonda rhimes "derek'in gitmesini, olmesini hic istemedim, benim fikrim degildi" diye kac kere aciklama yapmis. kadin napsin?

    son olarak, meredith niye aglamadi falan diyenler olmus. bence gosterilebilecek en dogru sekilde gosterdiler meredith'in acisini. kadinin basina gelenleri bir sayalim:
    bogulmaktan kurtuldu, bomba patlamasindan kurtuldu, kafasina silah dayayan ve tum hastaneyi taratan adamdan kurtuldu, cocugunu dogururken olmekten kurtuldu, ucak kazasindan kurtuldu, kendisi alzheimer olabilir, annesi alzheimer oldu ve ona bakmasi gerekti, annesinin problemleri yuzunden cok zor bir hayat gecirdi, babasi meredith'i terketti, babasi baska bir aile kurup onlara mukemmel baba oldu, meredith'in arkadaslari oldu, meredith'in kizkardesi oldu.

    cocuklugu haric bunlarin hepsinde derek yanindaydi. en sonunda esi oldu, kendisini cocuklarla birakarak. meredith denen karakterin tas kesmesi, bizim bekledigimiz gibi duvarlari yikmamasi, saclarini yolmamasi bence cok anlasilir. acidan tas kesmis oynadigi karakter. ellen pompeo bence o yavas yavas akan gozyaslari ile, dalip giden gozleri ile, yuzundeki ici yaniyormus ama disari vuramiyormus ifadesi cok ama cok iyi bir oyunculuk cikarmis.

    velhasil kelam, sacmaladigi yerler cok olmakla beraber, bence garip bir sekilde bir cizgiyi tutturan bir dizi bu. ozellikle meredith'in ic sesi, annesine yapilan gondermeler, atlikarinca metaforu. ayrica, amerika dizilerinde sevilen karakterlerin kurtaj yaptirmasi ve bu hakki savunmalari cok nadir olur, shonda rhimes'a sirf bunun icin bile bin kere sarilabilirim. neyse, konuyu dagittim. kadina derek'i oldurdu diye kizmayin, baska yolu yoktu.
  • --- spoiler ---

    daha ne kadar saçmalayacak düşünürken 1 sene ileri sardılar, owen'ı ortadoğu'ya gönderdiler, döndürdüler. amelia'yı uyuşturucu batağına düşmekten kurtardılar, april'in kendini keşfetmesini sağladılar ve en acayibi meredith'e çocuk yaptırdılar yahu!
    --- spoiler ---

    bitsin artık, sırf pes etmemek için izliyorum
  • bir gün bu dizinin setinde bir oyuncu overacting yüzünden ölecek. bayağı böyle yere yatıp titremeye, ağzından köpük saçmaya başlayacak ve hastanede gerçek doktor olmadığı için müdahale geciktiğinden ölüp gidecek. kim olacak bilmiyorum.

    idris elba'nın kendisine bakacağını düşünen miranda son bölümde akp'lilik unvanını april'den almaya çalıştı ama sonradan toparladı. dizide son durum şöyle;

    http://i.hizliresim.com/62k3o3.jpg
  • --- spoiler ---
    hadi tamam patrick dempsey diziden ayrılmak istiyodu o yüzden onu öldürdün ama neden chasing cars çalmaya başlarsın ki? dizinin sıkı takipçileri için önemi büyük bi şarkı yani shondanın yaptığı tamamen piçlik bu kadar da seyirciyi üzmezsin be

    ayrıca sağda solda spoiler vermeyin. facebookta rıpshepherd diye video gördüğümden beri şoktayım. insanın son bölümü derek'in öleceğini bilmeden mutlu mutlu izlemesi gerekiyor. yapmayın etmeyin spoiler vermemek bu kadar zor değil.
    --- spoiler ---
  • 11x22-23

    --- spoiler ---

    ağzıma sıçmış dizidir. bu kadar kısa ve net.
    hadi meredith in doğurmasını hunt ın yine orduya dönmesini her şeyi tüm o hunharca ağlamaları geçtim, april cici kız modundan çıkınca müthiş olmuş ya. saç ayırmalar cool kıyafetler, yerim seni april.

    ağlamasına katlanamadığım bailey, sonunda huzura kavuşan amelia, gönüllerin sevgilisi alex, ağlatan chasing cars, cenazeye gelmeyen ama meredithin yanında arkadan saçları dalgalı bir görüntüyle acaba mı dedirten cristina ile duygu yüklü bölümdü.

    sezon finaline iki kala olacakları heyecanla bekliyoruz.
    --- spoiler ---
  • s11e22'yi de chasing cars'ın the wind and the wave'in yorumuyla bitirmiş dizi. iki bölümdür bu şarkının iki farklı yorumuyla sonlanıyor. derek'in araba merakına da bi göndermedir belki de. şarkı cuk oturmuş ama iki bölüme de. sözleriyle yorumlarıyla o sahnelerde insanın içine işliyor.
  • s11e22
    --- spoiler ---

    bu dizinin dramına alıştım artık.hani yeni bölüm gelince iki güleriz belki diye açamıyorum diziyi.
    onun yerine alıyorum elime peçeteyi bu sefer ne kadar ağlatacak diye bekliyorum.
    annenin kaderi kızına yazılırmış diye bir söz vardır, inanırım zaman zaman buna.bu bölümde o sözü kanıtlar nitelikteydi.ellis ve meredith.
    atlı karınca çok güzel bir metafor olmuş.hayatta ne kadar acıyla, kederle karşılaşırsak karşılaşalım o atlı karınca hiç durmuyor.bazen o atlı karıncadan inip fresh bir başlangıç yapmak istiyorsun, peşindeki hayaletlerden kurtulmak ama bu pek de mümkün olmuyor.ne olursa olsun devam etmek zorundasın.
    --- spoiler ---
    bu bölümde kısaca içimize oturan kaliteli bölümlerden biriydi.son olarak hakikaten shonda neden tekrar chasing cars?
  • 11x22

    --- spoiler ---

    sanırım hayatımda izlediğim en saçma dizi bölümleri sıralamasında kendisine ilk 10 da yer bulacak saçmalar saçması bir bölüm. hayatımın 1 saat 22 dakikasını bu saçmalığa ayırdığıma inanamadım.

    öylesine tek düze, öylesine sıradan, öylesine basit. dizi resmen yüzümüze baka baka nanik yaptı. saçmalıklar silsilesi. 12.sezon gelir mi bilmem ama dizi bitirilsin kampanyası yapılacaksa ilk sırada imza atmak için bekleyebilirim.

    #greysanatomyartıkbitsin

    --- spoiler ---
  • shonda rhimes adlı ablanın itinayla bütün karakterlerine dramatik olaylar yaşattığı, uyku uyutmadığı, dünyayı dar ettiği bol doktorlu dizidir.

    --- spoiler ---

    içimizin acısını bir türlü dindirmeyen, hiçbir karakterin sonsuza kadar mutlu olmadığı, olamadığı dizimdir.
    10 yıldır kendisini büyük bir şiddetle takip etmekteyim. ben shonda ablamın en büyük gıcığı calliope torres adlı orthocu ablaya duyduğunu sanıyordum ama meğer asıl nefreti meredith ablammış. sağlam vurdu zira kendisine.

    dempseylerin karizmatik abi de şunu bilsin ki aynı onun da shonda ile birlikte yatacak yeri yok. bu kadar insanı bu kadar üzdükten sonra, nasıl mutlu olacaklar artık allah bilir.

    hemen hemen bildiğim herkes öldü. ölüyor. ölecek.

    --- spoiler ---
  • çok uzun zaman sonra "seriously" diyaloğu geçmiştir.
    bailey ve kocası arasında,

    -seriously!
    -seriously?
    -seriously!
hesabın var mı? giriş yap