• gerçekten de bu durum bu şekildedir. gezegenimizin yüzeyinin ısı alışveriş tablosuna baktığınızda güneş dünya'yı tek başına ısıttığını anlıyorsunuz.

    peki dünyayı madem tek başına güneş ısıtıyor o zaman neden yeraltına indikçe sıcaklık artıyor, yer kabuğu 7000 derece değil mi? içeridende ısınmıyor mu diye sorası geliyor.

    esasen dünya oluşumundan beri yüksek sıcaklığa sahiptir ve içerisinde yer alan radyoaktif izotopların bozunumuyla da ısısını muhafaza eder. yine de gezegenimizin çekirdeği çok sıcak olmasına rağmen bu enerjiyi yüzeyine aktaramaz. görsel

    bunun sebebi de magma'daki eriyik maddenin harektleridir. atmosfer katmanları benzeri dünya'nın içinde de çekirdekle kabul arasında manto katmanları oluşmuş ve bu katmanların içindeki magmanın devir daim etmesi nedeniyle de çekirdeğin sıcaklığının yüzeye erişimi kısıtlı miktarda gerçekleşir görsel

    işte bu nedenledir ki dünya yüzeyine, binlerce derecelik sıcak çekirdeği ve magmasından, ağırlıklı olarak okyanuslardaki tektonik plakaların arasından sızacak şekilde, yalnızca 47 terawatt gücüyle enerji ulaşırken görsel
    güneş'ten gelen ışınlardan 173.000 terawatt gücüyle enerji atmosferde soğurulmaktadır. [1] aradaki 4000 kat düşünüldüğünde güneş dünya'yı tek başına ısıtıyor denebilir.

    [1] kaynak
  • maalesef var bu saçmalık. kimsenin sorgulamaması ise üzücü ve korkutucu geliyor bana. yine de ben sorguladım, çünkü ben gerçeklerin peşinde heba olmuş bir insanım.
    farklı sıcaklık seviyelerini dünyanın farklı noktalarında, farklı zamanlarda gözlemliyoruz. bu ısı değişimlerinin evren dediğimiz soğuk boşluğun içinden geçerek bize gelebileceğine kanmış durumdayız. açıkça söylemeliyim ki bu üzücü bir saçmalık.
    güneşin dünyayı ısıtabilmesi için tüm evreni de ısıtabilecek kadar güçlü bir ısı kaynağı olması gerekirdi. çünkü günümüz sözde bilimin bize öğrettiği bilgiler ışığında, bildiğimiz uzay soğukluğunun güneşin ısısını bitirip söndürmesi gerekir. zaten uzayda hava olmadığı için güneş hiç olmamalı ki bu başka bir konudur.
    herkes aklını başına alıp bu soruyu en sevdiği kişiye sormalı, cevabı tartışmalı. gerçekler biz sorguladıkça ortaya dökülecek ve bir gün bizi avucunda tutan güçlerin sonu gelecek.
  • salak gerizekalı yemin ederim bu çocuklar.

    ne radyoaktiviteden haberleri var ne ultraviyoleden, ne de en temel fizikten.

    ulan gerzekler, güneş altında kaldığınızda derinizi nasıl yakıyor ise dünyayı da öyle ısıtıyor. güneşli havada derinizi de magma mı yakıyor?

    bu düz dünyacılık tam bir gerizekalı turnosolü oldu
  • aslında saçma değil karşınızda ki güneşi tek bi güneş olarak görüyorsunuz onun kütlesi tam 333 bindir bu yüzden o bir tane değil tam 333 bin adet güneşin tek vücut bulmuş halidir. güneş radyasyon ve ışık yayar bu ışıklar dünyaya kadar vurur ve tahmini yüzey sıcaklığı 5.500 derecedir. bu öyle bi sıcaklık ki siz buradan en üst teknolojik bi uzay aracını gönderirseniz ki şuan o uzay aracı daha yeni yeni deneniyor her neyse bu araç gitse bile daha güneşe varamadan buhar olur o kadar sıcaklık var. güneş bir gün sönecek yakıtı bitecek o zamana daha 1 milyar yıl olduğu tahmin ediliyor. güneş 13.8 milyar ışık yılında ki ışığın vurduğu mesafedeki yaklaşık 200 milyar yıldızdan sadece biridir. onun ışığı sönmeden biz bir galaksi bulmalıyız, en yakın galaksi olan andromeda galaksisi ise bize doğru full hız çarpmak ve yutmak için geliyor zaten daha önce bi galaksiyi yutmuş iki güneşi var olduğu yeni ortaya çıktı her neyse.
  • günlerdir müşterimi pratikte derin uzayın -270.45 °c değil, -200 °c olduğuna ikna etmeye çalışıyorum.

    buradan geosynchronous* yörüngenin yine pratikte en düşük sıcaklık olarak -161 °c olduğuna geçeceğim. tüm bu hesapta güneşi o kadar yok saymaya çalışıyorum ki solar irradiance dahil edildiğinde geo yörünge için mevcut malzemem*** üzerindeki sıcaklığın güneşin tutulmaları dahil bir yörünge süresince en düşük -62 °c, ortalama olarak ise -16 °c olduğuna ikna edebileyim. sakın solar irradiance'ı güneş tutulması ile nasıl dahil ediyorsun, sormayın, problem o değil. bir tam yörüngeyi tamamladığım için burada problem yok.

    aslında konu o kadar basit ki. yine de adamı anlayabilir miyim diye bu başlığa geldim, güneş ışımasını benim gibi arkasına almış arkadaşlar tartışmayı bitirmiş.

    neyse, kalanı haftaya düşüneyim artık.

    not: tüm pratik yazdıklarım şirket sırrıdır, lütfen argümanımı buradan çürütmek için mesaj göndermeyin.
  • eküri mi lazım?
hesabın var mı? giriş yap